180.000 απολύσεις = καμία απόλυση: Το νέο αξίωμα της τρικομματικής απάτης


dhmosios ypallilosΞεκινάνε με 15000 απολύσεις και πάνε για τις 180.000 … Ποιοι είναι οι επίορκοι; Πρώτοι στη λίστα το πολιτικό προσωπικό και οι βουλευτάδες της τρικομματικής απάτης. Ορκίζονταν και έσκιζαν τα ιμάτια τους ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση. Ορκίζονταν για το τέλος των θυσιών και των χαρατσιών. Ανακοίνωσαν πρωτογενή «πλεονάσματα» και ανάκαμψη. Απολύουν, φοροληστεύουν, ξαναχαρατσώνουν, εξαπατούν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν, εξαθλιώνουν.

Το νέο ανέκδοτο, με όλη την τραγικότητα του μεγέθους. 15000 θα απολυθούν, αλλά 15000 νέοι θα προσληφθούν. (εκείνη η καραμέλα των υπεράριθμων κ.λ.π. δημόσιων υπαλλήλων τι απέγινε;). Ας ξεσκεπάσουμε άλλη μια φορά την απάτη: Επίορκοι υπάρχουν; Όσοι έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί θεωρούνται επίορκοι και με τη βούλα (ενδεχομένως νάχουν καταδικαστεί και αθώοι) και πάντως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία έχουν έτσι κι αλλιώς απομακρυνθεί. Εάν συνεχίζουν και παραμένουν ευθύνες επιορκίας έχουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Τι άλλο συνιστά επιορκία; Με βάση τα τελευταία νομικά τερατουργήματα χουντικής έμπνευσης, οι απεργίες, ιδιαίτερα όταν κρίνονται καταχρηστικές (που κρίνονται όλες), η «ανυπακοή» στους πολιτικούς προϊστάμενους, η άρνηση του χαφιεδισμού, η άρνηση του κυνηγητού χρεοκοπημένων φοροφειλετών από δημόσιους λειτουργούς που τιμούν τον όρκο τους να υπηρετούν τον πολίτη (και δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων), η επανασύνδεση του ρεύματος απο συνδικαλιστές μαζί με επιτροπές αλληλεγγύης,  η συνδικαλιστική (κυρίως και οπωσδήποτε) δράση.

Ποιοι τελικά θα απολυθούν και γιατί; Όσοι απολυθούν θα εξυπηρετήσουν κυρίως τους σχεδιασμούς τρομοκράτησης όσων θα παραμείνουν. Όλων των εργαζόμενων που πρέπει αδιαμαρτύρητα να αποδεχτούν τις πολιτικές της φτωχοποίησης και την καταπάτηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ας αναλογιστούμε την επόμενη μέρα στον ιδιωτικό τομέα …

Είμαστε τελικά απροστάτευτοι όμηροι των διαθέσεων και των σχεδιασμών της ισοπέδωσής μας; Μπορούμε να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε; Εάν έχουμε συνειδητοποιήσει μετά από τρία χρόνια μνημονιακής χούντας και απίστευτης εξαπάτησης ότι δεν πάει άλλο, τότε είμαστε έτοιμοι να τους ανατρέψουμε κι έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε πραγματικά να πούμε, φτάνει πιά! Γενική απεργία και λαϊκή στάση πληρωμών μέχρι την ανατροπή τους!

1 σχόλιο

  1. Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s