Σε μεγάλο κίνδυνο οι Κούρδοι-Τούρκοι Πολιτικοί Πρόσφυγες


Abdullah OcalanΣφίγγει ο κύκλος γύρω από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές Πολιτικούς Πρόσφυγες. Η Τουρκική κυβέρνηση υλοποιώντας την συμφωνία Ερντογάν-Σαμαρά «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» όπως ονομάζουν χαρακτηριστικά τους κοινωνικούς αγώνες, ζητά να της παραδοθούν οι 14 συλληφθέντες συναγωνιστές. Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκεται η Χαβά Σουιτσμέζ που συνελήφθη και εστάλη στη φυλακή, γνώρισε την βαρβαρότητα του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος καθώς περιφρούρησε την αξιοπρέπεια της και πλέον αντιμετωπίζει την απειλή της απέλασης.

Από την άλλη μεριά αποκαλύπτεται ότι η τουρκική κυβέρνηση, οι μυστικές υπηρεσίες και τα ΜΜΕ κινούνται με συντεταγμένο τρόπο προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη και στις δύο ακτές του Αιγαίου ουσιαστικά για την αναγκαιότητα εξόντωσης των Τούρκων-Κούρδων συναγωνιστών-απέλαση τους στην Τουρκία σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν ξανά βασανιστήρια και την προοπτική της θανάτωσης-, απειλώντας ακόμη και με διπλωματικό επεισόδιο σε περίπτωση μη παράδοσης τους.

Επί της ουσίας, επαναλαμβάνεται, με μικρότερη ένταση, η μεθόδευση που είχαν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Τουρκίας-ΗΠΑ όταν η κυβέρνηση των Σημίτη-Πάγκαλου παρέδωσε τον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν στην Τουρκική ΜΙΤ!   Είναι ενδεικτική η αρθρογραφία που επισημαίνει «πίεση μέσω διαρροών ότι μπορεί να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία, ασκεί η Άγκυρα προκειμένου να εξαναγκάσει την Ελλάδα ενδέχεται να παρέμβει στην ελληνική Δικαιοσύνη  για να ξανασυλλάβει και απελάσει 13 Τούρκους που η Άγκυρα θεωρεί ενόχους «τρομοκρατικών ενεργειών»!

 

Για άλλη μια φορά  τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί τέτοιες διαρροές ότι η ελληνική δικαιοσύνη κακώς έκρινε και άφησε ελεύθερα 13 από 14 συλληφθέντα  φερόμενα  μέλη του  DHKP-C στην Ελλάδα που οι αρχές της Τουρκίας θεωρούν ύποπτα. Στο πλαίσιο αυτό η αγγλόγλωσση  Today’s Zaman, εκτιμά  πως ενδέχεται να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία  η απόφαση των ελληνικών Αρχών να αφήσουν τελικά ελεύθερα 13 από τα 14 άτομα που είχαν συλλάβει ως ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Το άρθρο που δημοσιεύει στην έντυπη έκδοσή της έχει τίτλο «Η Ελλάδα αφήνει ελεύθερους τους υπόπτους του DHKP-C για τρομοκρατία» και σε αυτό αναφέρει ότι μόνο ένας από τους 14 συλληφθέντες παραμένει υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, με το επιχείρημα ότι από τις ανακρίσεις δεν προκύπτει η συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση και νομιμοποίηση στις τουρκικές απαιτήσεις  καταγράφει ότι «μεταξύ των 14 συλληφθέντων υπήρχαν και μέλη του DHKP-C, το οποίο ΗΠΑ και Τουρκία έχουν κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς έχει διενεργήσει στο παρελθόν επιθέσεις, ως αντίποινα για συλλήψεις των μελών του, με πιο πρόσφατες την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία και το κτίριο του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ στην Άγκυρα».

 

Ανάλογα δημοσιεύματα είχαν οι εφημερίδες Γενη Σαφακ και στην Ζαμαν. Στην πρώτη αναφέρεται ότι μετά την επιχείρηση που έγινε στην Ελλάδα και κρατήθηκαν οι 14, η Χαβά Σουιτσμέζ συνελήφθη και εστάλη στη φυλακή, ενώ οι άλλοι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Από την αρθογραφία αποκαλύπτεται ότι οι διαρροές προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες που βγάζουν στις σελίδες των εφημερίδων τους φακέλους των αγωνιστών. Γράφουν λοιπόν ότι η Σουιτσμέζ,  όταν ήταν στις φυλακές Μπαϊράν Πασά, το 1996, είχε λάβει μέρος στην απεργία πείνας. Μέλη του DHKP-C, μεταξύ των οποίων ο Χουσεγίν Φεφζί Τεκίν, ο Γερλιχάν Καγιά, ο Μεχμέτ Γιαμάν και η Γκιουλιζάρ Κεσιτζί, αργότερα είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Τονίζεται ακόμα πως, η Χαβά Σουιτσμέζ, η οποία στη συνέχεια διέφυγε στην Ελλάδα,  είναι από τα σημαντικά ονόματα της οργάνωσης.

 

Γενικά η Τουρκία εκδίδει Ερυθρά Δελτία και τα στέλνει στην Ιντερπόλ για πολλούς πολιτικούς της αντιπάλους  που βρίσκονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες – και έχουν φύγει από την Τουρκία – με μόνη ένδειξη ότι «έχει πληροφορίες» ότι ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Μετά τις ανακρίσεις όμως δεν προκύπτει συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις και αφήνονται ελεύθεροι από την δικαιοσύνη. Γι αυτό η Τουρκία κατηγορεί πολλές χώρες  όπως Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο Ελλάδα κλπ.

 

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΕΙΧΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι μαζικές διώξεις, συλλήψεις και απειλές απέλασης των Κούρδων και Τούρκων συναγωνιστών αποτελούν επεισόδια του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, με την Τουρκική δημοκρατία να μοιάζει ολοένα περισσότερο με αυτή της Ελλάδας των βασανιστηρίων, της κατοχής της Ιερισσού, των γκεσταμπίτικων μεθόδων της ΕΛ.ΑΣ, των αντλιών νερού και του χημικού πολέμου των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών, της προπαγάνδας των καθεστωτικών ΜΜΕ και της ενεργοποίησης της ναζιστικής ακροδεξιάς ως τμήμα του βαθέως ελληνικού κράτους. Αλλά και της Ε.Ε. του ΣΕΓΚΕΝ, της  FRONTEX, των συνθηκών του Δουβλίνου ενάντια στη μετανάστευση,  των Τειχών του Αίσχους και των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης. Η  νέα εποχή του καπιταλισμού έχει ανάγκη ένα διαρκές κράτος έκτακτης ανάγκης, με τον στρατό να αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα και την αστυνομία να στρατιωτικοποιείται. Θέτει εκτός νόμου εργατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες, εξαφανίζει την έννοια του Πολιτικού Ασύλου και μετατρέπει τον εργαζόμενο σε Δούλο του 21ου αιώνα.

 

Η Νέα καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων για να επιβληθεί  και για να χαράξει τους νέους δρόμους κερδοφορίας των αστικών συμφερόντων πρέπει να τσακίσει τα Απελευθερωτικά Κινήματα, κάθε αντίσταση και συλλογικό αγώνα του κόσμου της εργασίας, να δράσει ως σύγχρονη Ιερά Συμμαχία του αστικού κόσμου που επιχειρεί να εξαφανίσει την αντικαπιταλιστική αμφισβήτηση και προοπτική, που φαντάζει εκ νέου ιστορικά ως Δυνατότητα και περισσότερο από ποτέ, ως Αναγκαιότητα.  

 

Ο καπιταλισμός της εποχής μας δεν εκδημοκρατίζεται, δεν μεταρρυθμίζεται από αριστερούς κυβερνητικούς διαχειριστές της αστικής πολιτικής, δεν αντιπαλεύεται από την απαίτηση για διαφύλαξη των δικαιωμάτων που εξασφάλισε η προηγούμενη οργάνωση των παραγωγικών δυνάμεων, η προηγούμενη  φάση της ταξικής πάλης και ο συσχετισμός δύναμης.

 

Απάντηση μας οι σύγχρονοι εργατικοί διεθνιστικοί αντικαπιταλιστικοί και ανατρεπτικοί αγώνες. Για την ανατροπή της πολιτικής της αντεργατικής λαίλαπας, της βάρβαρης κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της κυβέρνησης σε Ελλάδα και Τουρκία.  Η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από Ε.Ε.-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΎ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ. Σηκώνουμε επομένως τα δικά μας Τείχη Αλληλεγγύης στους διωκόμενους συναγωνιστές. Απαιτούμε την Άμεση Απελευθέρωση τους. Παροχή Ασύλου σε όλους όσους το έχουν ανάγκη και σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών. Ανατροπή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης Φρούριο και ελεύθερη μετακίνηση.

 

Καλούμε όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων να βάλουν φραγμό στις διώξεις και τις συλλήψεις τους, να μπλοκάρουν την Απέλαση των συναγωνιστών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s