ΥΠ.ΟΙΚ. ΚΥΠΡΟΥ: 80% κούρεμα στη Λαϊκή, 50% στην Κύπρου…


ka21_36Ανατρέπει τα σενάρια για τα ποσοστά κουρέματος των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών άνω των 100.000 ευρώ που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής και κάνει λόγο για 80% στη Λαϊκή και 50% στην Κύπρου. Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Επωνύμως» του ΡΙΚ αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε να ξεπεράσει το 50% το κούρεμα και στη Λαϊκή να πάει ακόμη και 80%.

Επίσης επεσήμανε, όπως γράφτηκε στο newmoney.gr  ότι:

-Θα μειωθούν οι δημόσιοι  υπάλληλοι  μέσω συνταξιοδοτήσεων – και μη αντικαταστάσεων – και όχι με απολύσεις (οι απολύσεις θάρθουν αμέσως μετά…, τόχουμε δεί κι εδώ το έργο).

– Οι καταθέτες της Λαϊκής με καταθέσεις πάνω από 100.000, θα κάνουν και έξι και επτά χρόνια να πάρουν χρήματα.

Άρχισαν δηλαδή για τα καλά τα όργανα για το λαό της Κύπρου. Ένα μνημόνιο κατοχής σκληρότερο και απεχθέστερο αυτού που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα, προοίμιο όμως της επέκτασής του και στη δική μας περίπτωση. Οπωσδήποτε δεν παρέλειψε να πει ότι διασώθηκε(!) η παραμονή του νησιού στην ΕΕ, διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Το πολιτικό προσωπικό Ελλάδας και Κύπρου σε ευθεία και αγαστή ευθυγράμμιση προσπαθεί να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς της απόλυτης φτωχοποίησης των λαών προκειμένου να διασώσει τη κερδοφορία των πολυεθνικών και των τραπεζιτών. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι το «όχι» αποτελούσε μέρος του σχεδιασμού προκειμένου να εφαρμοστεί το σκληρότερο σενάριο, που έτσι κι αλλιώς είχε προαποφασιστεί, αλλά χρειάστηκε η εβδομάδα του «όχι»,προκειμένου να φορτωθούν στη λαϊκή αγανάκτηση και «αδιαλλαξία» τα σκληρότερα μέτρα αυτών που είχαν προταθεί νωρίτερα. Δηλ. μια εβδομάδα νωρίτερα η διάσωση απαιτούσε λιγότερες θυσίες …αλλά μετά προστέθηκε η τιμωρία. Απίστευτη εξαπάτηση, απίστευτη αναλγησία, απροκάλυπτη τρομοκρατία. Υπάρχει διέξοδος; Μοναδική διέξοδο αποτελεί η απόφαση των λαών να εμφανιστούν δυναμικά και ανατρεπτικά στο προσκήνιο διαλύοντας το ποιτικό σύστημα του παρασκήνιου και της συνδιαλλαγής. Αλλιώς μας περιμένει ένας νέος μεσαίωνας, πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s