ΚΛΙΜΑ «ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ» ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


samaraserdoganΗ κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.
Η απόφαση της κυπριακής βουλής να αρνηθεί το τελεσίγραφο της Ε.Ε.και του Eurogrop, στο οποία βεβαίως είχαν συμφωνήσει και η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης, κλέβοντας από τον λαό τους κόπους μιας ζωής,αποτελεί ένα τεράστιο γεγονός.
Ανεξάρτητα τα παζάρια που θα γίνουν σε όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που θα ασκηθούν, η αρνητική απάντηση στην Τρόικα είναι ένα ράπισμα πρώτα απ’ όλα στην κυβέρνηση Σαμαρά. Στα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, στη Μπακογιάννη, στο ελληνικό αστικό κατεστημένο, στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, σε όλους αυτούς που μας τρομοκρατούσαν και μας τρομοκρατούν ότι πρέπει να υποταχθούμε στα Μνημόνια και την ταξική πολιτική τους, αλλιώς έρχεται το χάος.

Είναι ένα ράπισμα σε όλα τα καθάρματα που Πτώχευσαν την λαική οικογένεια φορτώνοντας μας τα χρεή που προκάλεσε το προηγούμενο μοντέλο ανάπτυξης των κερδών τους, στους δολοφόνους που οδήγησαν στην αυτοκτονία τόσες χιλιάδες συνανθρώπους μας, στους αλήτες που έφτασαν την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο, σπέρνοντας φτώχεια, απελπισία, απαιτώντας παράλληλα να γίνουμε δούλοι των αφεντικών,Ελλήνων και ξένων επενδυτών, στέλνοντας τους Πραιτωριανούς τους να τσακίσουν απεργίες, καταλήψεις, να κάνουν κατοχή σε Σκουριές και Κερατέα. Με την ναζιστική Χρυσή Αυγή συμμέτοχο της κρατικής βίας, πρωταγωνιστεί στα πογκρόμ Δένδια-Καραμανλή ενάντιον των μεταναστών, όπου με τον εθνικισμό και ρατσισμό τους διχάζουν την εργατική τάξη, καλλιεργώντας το μίσος και το φανατισμό.
Πως αλήθεια θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική όταν φοβούνται ότι ο άνεμος αμφισβήτησης από την Κύπρο μπορεί να φτάσει στην Ελλάδα, την Ιταλία –που ήδη τους χαλά τα σχέδια, αντιδρώντας τόσο στο μαφιόζο, συνεργάτη ναζιστών Μπερλουσκόνι,όσο και το Μόντι-Ιταλό Παπαδήμα-, αλλά και στην Ισπανία που όλα τα αστικά κόμματα εφαρμόζουν σκληρή ταξική πολιτική και ταυτόχρονα συγκλονίζονται από τις αποκαλύψεις για μίζες από επιχειρηματίες. Όταν μάλιστα το κούρεμα που συμφώνησαν οι Παπαδήμας-Βενιζέλος αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της διάλυσης των κυπριακών τραπεζών.
Πως αλήθεια θα συνεχίσει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Στουρνάρας να επιβάλλουν τα άδικα και βάρβαρα χαράτσια, να απολύσει δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και να μειώσει ακόμη περισσότερο το βασικό μισθό;

Οι ατέρμονες συζητήσεις για την σωτηρία του σάπιου και διεφθαρμένου κυπριακού τραπεζικού συστήματος, με τις ευλογίες της Εκκλησίας που δε βλέπει κανένα κουσούρι στους Κύπριους τραπεζίτες, που καταλήγουν είτε στο να φέρουν από άλλη πόρτα την ληστεία των καταθέσεων ή αντιπροτείνουν την αρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ακυρώνουν όμως και όλη τη φιλολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί καλύτερης διαπραγμάτευσης και αναζήτησης εναλλακτικών ιμπεριαλιστών εταίρων. Μια λύση αριστερής κυβερνητικής διαχείρισης της μνημονιακής και συνολικά της αστικής πολιτικής-ας βγάλουν στο ΣΥΡΙΖΑ τα απαιτούμενα συμπεράσματα από την πολιτική ΑΚΕΛ-Χριστόφια-, που φυλακίζει τους εργαζόμενους στη φυλακή της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, φτασιδώνοντας επιφανειακά τη δουλοποίηση μας.

Αναδεικνύουν ταυτόχρονα ότι τα Σχέδια Β και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα αποτελούν εναλλακτικές επιλογές της αστικής πολιτικής, που και πάλι υποτάσσουν τους εργαζόμενους σε αστικούς σχεδιασμούς «εθνικής οικονομικής ανάπτυξης». Τελικά,η επιλογή που μας επιτρέπουν είναι να διαλέξουμε σε ποιο νόμισμα θα υποτιμήσουν την Αξία μας, την ζωή μας, την Αξιοπρέπεια μας.

Αυτό που τρομάζει όλους είναι η προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης που μπορεί να δώσει μόνο ο κόσμος της εργασίας οξύνοντας με την ανυπακοή και αγωνιστικότητα του την καπιταλιστική κρίση, διεκδικώντας επαναστατική διέξοδο απ’ αυτή, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Γιατί κατανοούν ότι όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, τόσο θα αυξάνεται και η ένταση του ταξικού πολέμου κατά των δυνάμεων της εργασίας,ωθώντας τες όμως είτε στην υποταγή, είτε στην ριζοσπαστικοποίηση. Καταλαβαίνουν επομένως ότι τα γεγονότα στην Κύπρο, οι εκλογές στην Ιταλία, οι αντιστάσεις σε όλη την Ευρώπη, ο προηγούμενος γύρος του κινήματος των Αγανακτησμένων αποκρύπτει βαθύτερες κοινωνικές διεργασίες και αναζητήσεις.
Π.χ. η επιτυχία της ΛΑΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ τον Απρίλιο σε ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΦΟΡΙΕΣ μπορεί να συμβάλλει στην ανάταση του κινήματος, να ανατρέψει την οικονομική πολιτική και όχι μόνο…

 

Ο φόβος τους μήπως ο εργαζόμενος λαός μας ξαναβγεί στο προσκήνιο είναι δεδομένος.
Και κάνουν τα πάντα για να προλάβουν τον ξεσηκωμό μας:
Οι δημοσιογράφοι λυσσάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ ενάντια «στην ανευθυνότητα της Κύπρου», τονίζοντας το πόσο διαφορετική περίπτωση είναι από την Ελλάδα.
Στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου θέλουν να κατεβάσουν ξανά στρατό, αναθέτοντας του κατασταλτικά καθήκοντα, γιατί φοβούνται την έκφραση της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης του λαού μας.
Και παίζουν το μεγάλο τους χαρτί: καλλιεργούν κλίμα «εθνικών κινδύνων» από την επιθετικότητα του «Εξ Ανατολάς Εχθρού». Πρωταγωνιστής και πάλι ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, που παίζοντας καθαρά πολιτικό ρόλο, βγαίνει «να καθαρίσει»:αναβαθμίζει στη μέση συνείδηση τις κινήσεις του Τουρκικού Κράτους και επιτείνει το κλίμα Ανασφάλειας, με ασκήσεις που επιδιώκει να αποδείξει την Αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Από κοντά και τα κοράκια της αστικής προπαγάνδας μαζί με τους ναζιστές κραυγάζουν γιατί «θα μας πάρουν την ΑΟΖ μας, θα μας κλέψουν τα πετρέλαι μας»! Ποιοι; Οι Τούρκοι, το Δ’ Ραίχ, οι ΗΠΑ κλπ. κλπ. κλπ.

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα: «Τις πρωινές ώρες της 20ης Μαρτίου δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και την εκτέλεση άσκησης«ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2/2013». Η άσκηση περιελάμβανε δύο μέρη: την ενεργοποίηση των αεροπορικών δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και την κινητοποίηση του Εθνικού Συστήματος Αεράμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφη δίωξης και κρούσης υψηλής ετοιμότητας εκτέλεσαν Συνδυασμένες Αεροπορικές Επιχειρήσεις(Combined Air Operations: CΟΜΑΟ) με σενάριο την προσβολή εχθρικής ναυτικής δύναμης επιφανείας, η οποία είχε αναπτυχθεί στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.Κινητοποιήθηκε επίσης το Σύστημα Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των Σταθμών Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των τριών κλάδων των ΕΔ της χώρας και σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης. Η ενεργοποίηση της Δύναμης «Δ» συμπίπτει με την εμφάνιση στην περιοχή Καστελορίζου, Ρόδου και Καρπάθου, του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους «Bilim II» το οποίο προτίθεται να διεξάγει έρευνες».
Αναρωτιόμαστε:που είναι το πανηγυρικό κλίμα που προκάλεσε η πρόσφατη συνάντηση των κυβερνήσεων Ερντογάν-Σαμαρά, οι οικονομικές συμφωνίες και οι σχετικές διαρροές που έκαναν λόγο για το προχώρημα των επεξεργασίων της μυστικής διπλωματίας-από τους λαούς πάντα-ώστε να οδηγηθούν οι δύο αστικές τάξεις σε έναν συμβιβασμό και σε συνδιαχείριση των ενεργειακώ κοιτασμάτων, μέσω και της Χάγης, έχοντας την επιβράβευση ΗΠΑ και Ε.Ε.; Ή μήπως η καλλιέργεια κλίματοις θερμού επεισοδίου είναι σχεδιασμένη και επιτρέπει να δικαιολογηθούν όλα αυτά στους λαούς;
Εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός μας δεν πρέπει να ψαρώσει στις απειλές της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων, να μην μασήσει από τις κραυγές εθνικισμού και πολεμοκαπηλείας.
Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται εδώ, είναι η κυβέρνηση, η Ε.Ε.και το ΔΝΤ, ο κόσμος του πλούτου και οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής.
Ενάντια σε αυτούς πρέπει να αγωνιστούμε και να τους ανατρέψουμε. Συμβάλλοντας με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα μας στην ανατροπή της ταξικής πολιτικής και των Μνημονίων, στην αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ.
Οι αγώνες μας αυτοί είναι η καλύτερη έκφραση Αλληλεγγύης στον λαό της Κύπρου. Με τη μεγάλη Άρνηση του στην Ε.Ε. και την Τρόικα εμπόδισε την κυβέρνηση του Αναστασιάδη, μπλοκάρισε την επίδρομη τις Ε.Ε., έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, μέσω της Ανυπακοής του.

 

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Να μετατρέψουμε την 25η Μαρτίου σε μέρα γενικευμένης έκφρασης Οργής και Αγανάκτησης
Να συμβάλλουμε όλοι στην ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΚΟ-ΔΕΗ-ΕΦΟΡΙΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ
ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΌΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s