ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


denplirono spartakosΙδιαίτερη απήχηση βρήκε το κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τους συναδέλφους φαντάρους που κατατάσσονται από την Τρίτη 19/03/2012 στα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων. Οι συνάδελφοι προσέρχονται μαζικά στα Φρουραρχεία και απαιτούν να τους εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση τους στα ΚΕΝ, όπως έχουν κάθε δικαίωμα. Σε κάθε περίπτωση το Φρουραρχείο τους χορηγεί εισιτήρια.
Παράλληλα, πρόκειται για μια έμπρακτη πράξη αντίστασης των φαντάρων, μια κίνηση που αμφισβητεί την πολιτική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλου να μεταφέρει τα οικονομικά βάρη της υποχρεωτικής στράτευσης στην λαική οικογένεια.
Η καμπάνια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που περιλαμβάνει και τη διεκδίκηση της δωρεάν μετακίνησης των φαντάρων στις άδειες μας, καταργώντας στην πράξη τη βίαιη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευρύτερη λαική πάλη.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει και στηρίζει την καμπάνια της ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ σε ΔΕΚΟ-ΕΦΟΡΙΕΣ-ΔΕΗ που στηρίζουν δεκάδες συλλογικότητες.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ
Καλούμε τους συναδέλφους, οι οποίοι ως νεοσύλλεκτοι θα κληθούν στα κέντρα εκπαίδευσης σε λίγες μέρες, να μεταβούν στα φρουραρχεία του τόπου διαμονής τους και να ζητήσουν τη μεταφορά τους με έξοδα του στρατού.
Αυτό προβλέπει η οδηγία υπ’ αριθμόν 4, στην πίσω σελίδα του φύλου κατάταξης
Κάντε το μαζικά, όλοι!
Είναι δικαίωμά μας, δεν πρέπει να το αρνηθούμε.
Συνάδελφοι,

Όπου, στα στρατόπεδα, δόθηκε μάχη για τα δικαιώματά μας, τη διαβίωσή μας και την αξιοπρέπειά μας, κερδήθηκε.
Σε όποιο στρατόπεδο, επιχείρησαν να μας ψαλιδίσουν ακόμα και τα βασικά για την επιβίωσή μας, επιχείρησαν να μας κάνουν φασιστικά ανδρείκελα αποδοχής της βαρβαρότητάς τους, απέτυχαν.
Αυτό τον καιρό, δίνεται μάχη για μια ακόμη αντικοινωνική επιλογή της κυβέρνησης: την περικοπή των καρτών επιβίβασης, που μας στερεί το δικαίωμα ακόμα και να επιστρέψουμε στα σπίτια μας κατά τη διάρκεια των αδειών μας.
Καλούμε τους συναδέλφους, οι οποίοι ως νεοσύλλεκτοι θα έρθουν στα στρατόπεδα, στις επόμενες σειρές, να δώσουν από τώρα τη μάχη μαζί μας, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Δε θα γίνουμε τζάμπα σκλάβοι των «εθνικών αναγκών» τους.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τους νέους συναδέλφους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ: 6932 955437

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s