Να σταματήσει η δίωξη των τεσσάρων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης


11313aa333333333333333336Στο εδώλιο θα βρεθούν την σήμερα  Πέμπτη 14 Μαρτίου τέσσερις δικηγόροι της Θεσσαλονίκης γιατί υπερασπίστηκαν την κινητοποίηση του κλάδου τους.  Συγκεκριμένα, οι διωκώμενοι – κατηγορούμενοι δικηγόροι, Γιώργος Τζαμαδάνης, Αρετή Σκουνάκη, (μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ), Ζήσης Κλεισιάρης και Γιώργος Πάσογλου (οι τρεις πρώτοι μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας),  θα δικαστούν για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου.

Ο λόγος είναι ότι στις 20 Μαρτίου 2008 διαμαρτυρηθήκαν, όπως όφειλαν, προς την έδρα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου (διαδικασία αυτοφώρου) επειδή ο Πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε αίτημα αναβολής μίας συναδέλφου τους, ενώ υπήρχε πενθήμερη αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει ήδη πάρει απόφαση για αποχή την Πέμπτη 14 Μαρτίου για να διαμαρτυρηθεί για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των δικηγόρων, με σκοπό να γίνει μόνο η συγκεκριμένη δίκη και να μπορέσει όλος ο κλάδος να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στους 4 διωκόμενους συναδέλφους.

Οι διωκόμενοι- κατηγορούμενοι δικηγόροι ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και με συνέντευξη επισήμαναν ότι «πρόκειται για μία ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των δικηγόρων» και ζήτησαν να σταματήσει η δίωξη των δικηγόρων .

Το Δ.Σ. της Δ΄ ΕΛΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους δικηγόρους και ζητάει να σταματήσει κάθε δίωξη τους.

http://www.alfavita.gr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s