ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ – Δεν πληρώνουμε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ


laiki stasi pliromon 50χ70ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν. Μας φοβούνται, φοβούνται την γενικευμένη εξέγερση, φοβούνται τον εχθρό λαό. Δεν φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, σπιτιών ή για ποινικές διώξεις. Ήδη  αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.

Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμμία κατάσχεση σπιτιού από το κράτος ή τις τράπεζες. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.

Εμείς είμαστε

… οι 2.500.000 άνθρωποι που ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
… οι 1.600.000 άνεργοι που καθημερινά αυξανόμαστε
… οι 1.000.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
… όλοι όσοι έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι και 40%
… τα 300.000 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα και οι εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς θέρμανση
… οι 160.000 που μας έκλεισαν τα μαγαζιά μας.
… οι 3.500 οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν
οι χιλιάδες άνθρωποι που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις των δανείων μας
… οι 2.500.000 που χρωστάμε κάτω από 3.000 ευρώ στην εφορία και μας απειλούν με κατασχέσεις γιατί προτιμήσαμε να αγοράσουμε το φαγητό των παιδιών μας, παρά να πληρώσουμε τους φόρους.

Αυτοί είναι

οι εφοπλιστές με τις 58 φοροαπαλλαγές και το 4% φόρο εισοδήματος που κέρδισαν τόσα ώστε μόνο το πρώτο 2μηνο του 2013 απέκτησαν 46 νέα πλοία, που αντιπροσωπεύουν το 20% σε αξία των αγοραπωλησιών πλοίων που έγιναν παγκόσμια.
οι βιομήχανοι που πληρώνουν συνολικά 5 φορές  λιγότερους φόρους από ότι όλοι  εμείς, ενώ οι 500 πιο μεγάλες βιομηχανίες δήλωσαν αύξηση καθαρών κερδών για το 2011 κατά 18,2% φθάνοντας στα 1,6 δισ. και από αυτές 175 είναι εταιρείες τροφίμων.
… οι τράπεζες που έχουν χρηματοδοτηθεί με 250 δισ. από το κράτος (δηλαδή από εμάς) τα τελευταία 2,5 χρόνια
το κατασκευαστικό κεφάλαιο που κερδοσκοπεί με τα διόδια στους δρόμους.
όλοι όσοι έβγαλαν δισ. ευρώ σε καταθέσεις στο εξωτερικό (λίστες Λαγκάρντ και πολλές ακόμα)
η τρικομματική κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. που εξυπηρετούν τους παραπάνω.

 Όλοι εμείς μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα των λαϊκών διαθέσεων με την προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη. Να μετατραπεί η μέχρι τώρα παθητική αδυναμία πληρωμής του καθένα,  σε μαζική, συλλογική, οργανωμένη λαϊκή στάση πληρωμών και  σε συνδυασμό με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

  Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν. Μας φοβούνται, φοβούνται την γενικευμένη εξέγερση, φοβούνται τον εχθρό λαό.

Δεν φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, σπιτιών ή για ποινικές διώξεις. Ήδη  αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.

Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμμία κατάσχεση σπιτιού από το κράτος ή τις τράπεζες. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

–   ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ.

–   ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία

–   ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ άδικους φόρους και χαράτσια.

Δεν πληρώνουμε το χρέος τους

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

 • · Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
 • · Θέσπιση φοροαπαλλαγών για τα χαμηλά εισόδημα και κατάργησή τους για το κεφάλαιο.
 • · Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες
 • · Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και λαϊκών στρωμάτων.
 • · Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση.
 • · Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Δωρεάν σε άνεργους και άπορους.  Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος.
 • · Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και σπιτιών για χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
 • · Ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν.
 • · Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την εφαρμόζουν.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

www.laikistasipliromon.wordpress.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕ .pdf – ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ και μοιράστε αντίγραφα στη πολυκατοικία, τη γειτονιά, τους συναδέλφους και το χώρο δουλειάς. Να συμβάλουμε όλοι στη διάδοση της δράσης ενάντια στην ισοπέδωση. Μπορούμε να νικήσουμε! – :https://denplirono.files.wordpress.com/2013/03/prokirixi-laikistasipliromon1.pdf

1 σχόλιο

 1. Ο κόσμος πεινά ,του κόβουν το ρεύμα, του παίρνουν τα σπίτια ,το δημόσιο βάζει φυλακή ανθρώπους για 3.000 ευρώ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΗΣΤΑΤΕ ΝΑ διεκδικήσει ΛΕΦΤΑ απο ΠΑΕ……

  ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΟΛΟ ΤΟ ΜPOYRDELO ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΙΩΑΝΝΗΔΗ …POY ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ..

  ΤΟ Προ-πτωχευτικο αρθο 99 παει να χρισει 32.000.000 εκατουμτια σε ΠΑΕ…………

  ΕΜ ….ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ που λενε οι καραγκιοζιδες υπηρετουn ΣΤΟ ΦΟΥΛΛΛΛΛ ..ας βγει ΤΩΡΑ ο ΑΔΩΝΙΣ να τα βαλει με τους εργαζομενους…

  δειτε ρε ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ….ΔΕΙΤΕ που αυριο θα σας παρουν τα σπιτια

  Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα του δικαστηρίου που εκδικάζεται η υπόθεση του Άρη, μιας και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την πλευρά του Μιχάλη Σηφάκη κατέθεσε ένσταση για το ποσό που του οφείλεται και δεν έχει εγγραφεί στην αίτηση για την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012.

  Οι δικηγόροι του ΑΡΗ υποστήριξαν ότι δεν έγινε αυτό διότι δεν είχε τελεσιδικήσει η απόφαση που ήταν ακόμα σε πρώτο βαθμό.

  Στη συνέχεια ο κ. Ψηφίδης πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κατέθεσε: ότι προσπαθεί ο κ. Ιωαννίδης να βοηθήσει τον Άρη ώστε να αυξηθούν οι δόσεις προς το δημόσιο και αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησής του με τον κ Θεοχάρη. Για αυτό και δεν παρέβη το δημόσιο σήμερα.

  ΕΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;;;;…ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ 1000 ΕΥΡ,,

  ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ….________

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s