Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία


SKARAMAGKASΕπί ποδός θα βρίσκονται σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις από το πρωί ως το μεσημέρι, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, την απρόσκοπτη λειτουργία των ναυπηγείων και την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Συγκεκριμένα:

  • Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να «παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους τώρα», με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει.
  • Οι επί 11 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Κατεχάκη». Από εκεί θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Άμυνας, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό.
  •  Κορύφωση των αυριανών κινητοποιήσεων θα είναι η συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, την οποία έχουν συγκροτήσει τα σωματεία της Ζώνης, αγωνιστικές παρατάξεις και πρωτοπόροι εργαζόμενοι από όλο τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής.

Η Συντονιστική Επιτροπή έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους των ναυπηγείων και στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση. Κάτω από τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, έγινε συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου όπου αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Συντονιστικής. Στο υπουργείο Ανάπτυξης θα καταλήξουν και οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μετά το υπουργείο Άμυνας.

http://www.902.gr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s