Και οι εφοριακοί προσχωρούν στο κίνημα «Δεν πληρώνω»!


LSP_ENETΤης ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

Δεν πληρώνουν τα χαράτσια και εργαζόμενοι στις ΔΟΥ, οι οποίοι συμμετέχουν στις κοινές δράσεις στάσης πληρωμών μαζί με τα άλλα κινήματα ανυπακοής!

Χθες, για πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι νησίδες αντίστασης που έχουν δημιουργηθεί στις γειτονιές της Αθήνας, οι επιτροπές «Δεν Πληρώνω», οι πρωτοβουλίες πολιτών και αρκετά πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία συναντήθηκαν στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σε μια ανοιχτή συνέλευση, για να συζητήσουν προτάσεις και δυνατότητες κοινής δράσης «απέναντι στα μέτρα που οδηγούν στην πείνα και στην εξαθλίωση».

Τις επόμενες μέρες περισσότερες από 100 χιλιάδες αφίσες θα κολληθούν σε όλη την Αθήνα και καθημερινά δεκάδες πολίτες λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών θα βρίσκονται έξω από τις εφορίες, τη ΔΕΗ αλλά και τις τράπεζες, για να ενισχύσουν και να μαζικοποιήσουν την προειδοποιητική -όπως λένε- δράση για λαϊκή στάση πληρωμών όλο τον Μάρτιο, η οποία θα είναι μόνο η αρχή. Αίσθηση προκαλεί, βέβαια, η ενεργός συμμετοχή εργαζομένων στις εφορίες. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το γεγονός αυτό δεν ίναι διόλου αντιφατικό, καθώς και αυτοί, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους που επιβλήθηκαν: «Διανύουμε μια περίοδο που όλες οι αυταπάτες έχουν διαλυθεί. Είμαστε κι εμείς κομμάτι των εργαζομένων που πλήττεται, έχουμε υποστεί μεγάλη μείωση στις αποδοχές μας και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην πληρωμή των φόρων που έχουν επιβληθεί», εξηγεί ο Γιάννης Τούντας, μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ.

«Το αυθόρμητο κίνημα με τη δυναμική της ανυπακοής, το «δεν πληρώνουμε την κρίση τους», απλώθηκε και έγινε κεκτημένο κάθε συλλογικότητας σε κάθε γειτονιά, σφυρηλατήθηκε και δυνάμωσε σε εκατοντάδες δράσεις. Ολοι εμείς χειραφετηθήκαμε σε καθημερινούς, διαρκείς αγώνες αντίστασης και ανυπακοής. Με οριζόντιο συντονισμό από τα κάτω, συναντηθήκαμε σε εκατοντάδες δράσεις. Ανοίξαμε σταθμούς διοδίων, αντισταθήκαμε στην εμπορευματοποίηση του οδικού δικτύου και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Κλείσαμε δεκάδες ταμεία νοσοκομείων ενάντια στο χαράτσι των πέντε ευρώ. Αγωνιστήκαμε για ελεύθερες/δωρεάν αστικές μετακινήσεις. Σταματήσαμε πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία. Αγωνιστήκαμε ενάντια στα χαράτσια και τις διακοπές ρεύματος. Αντιδράσαμε στη φοροληστεία με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας και καλέσματα για ανυπακοή στον κόσμο που συγκεντρώνεται καθημερινά στις εφορίες και τις ΔΕΚΟ, δηλώνοντας την αδυναμία του να πληρώσει», εξηγεί ο Β. Σαραντόπουλος, μέλος του «Δεν Πληρώνω». Και προσθέτει πως το επόμενο διάστημα «όλο αυτό το κύμα ανυπακοής θα ενωθεί, αρχής γενομένης με τη λαϊκή στάση πληρωμών, που θα δώσει το στίγμα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε».

Μέσα στον Μάρτιο τα κινήματα θα πραγματοποιήσουν ένα κεντρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Ταυτόχρονα ο οριζόντιος συντονισμός τους θα ενισχυθεί με ομάδες εργασίας και κοινό συντονιστικό όργανο όλων των συλλογικοτήτων.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=346072

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s