Αστυνομικοί στα γραφεία σωματείου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων!


vag1452Το απόγευμα της Τετάρτης δύο ένστολοι αστυνομικοί επισκέφτηκαν τα γραφεία του σωματείου μισθωτών τεχνικών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εξήγησαν πως βρίσκονταν εκεί με άνωθεν εντολή για να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος και η τάξη!

Μετά το τέλος της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από συνδικαλιστές στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως, όπου διαπιστώθηκε πως είχε δοθεί εντολή “από την κεντρική διεύθυνση’.

Είναι προφανές ότι το συνδικαλιστικό της ασφάλειας όχι μόνο λειτουργεί αλλά και επιλέγει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Σε μια εποχή που:

-κλάδοι εργαζομένων δουλεύουν επιστρατευμένοι και απλήρωτοι,

-που η βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που βγάζουν τις απεργίες «παράνομες και καταχρηστικές» συνεχίζεται,

-που οι κινητοποιήσεις των αγροτών χτυπιούνται από την κρατική καταστολή,

-που η απροκάλυπτη προπαγάνδα του κεφάλαιου προσπαθεί να μας πείσει ότι οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στο μετρό και τις συγκοινωνίες, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι φοιτητές οι μαθητές και ο κόσμος της εργασίας είναι μικρή μειοψηφία ενώ οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές αποτελούν την κοινωνική πλειονότητα,

το συγκεκριμένο τραγελαφικό περιστατικό εντάσσεται στην –μάταιη- προσπάθεια τρομοκράτησης και κατάργησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο κρατικός ολοκληρωτισμός γίνεται καθημερινά όλο και πιο απειλητικός απέναντι στους εργαζόμενους και σε κάθε αγωνιζόμενο.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όλο το μαύρο μπλοκ κεφάλαιου-ΕΕ-ΔΝΤ, έχει επιβάλει κράτος έκτακτης ανάγκης για να περάσει με την πυγμή την πολιτική του, την πολιτική της κοινωνικής ισοπέδωσης. Όμως, σπέρνοντας ανέμους θα θερίσουν θύελλες.

Ανάλογα περιστατικά αστυνομικής παρουσίας σε διαδικασίες του εργατικού κινήματος έχουν καταγραφεί και κατά το παρελθόν, σε συσκέψεις του ΠΑΜΕ. Τα επιτελεία της «πιο δεξιάς κυβέρνησης των τελευταίων 40 χρόνων», όπως σεμνύνονται επιφανή στελέχη της ΝΔ, επιχειρούν σήμερα να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο του κινήματος, τον κόσμο του αγώνα. Βέβαια το μήνυμα αυτό, στα όρια του γραφικού, μένει χωρίς παραλήπτη. Το λόγο τώρα έχουν οι γελοιογράφοι…

Την Παρασκευή 15/2 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ, (Κατεχάκη 1) προσυγκέντρωση Κατεχάκη και Μεσογείων, στις 9.00. 

Πηγή: vathikokkino.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s