Στην παρανομία οι εργατικοί αγώνες από την κυβέρνηση της εξαθλίωσης και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού


Bus1Η κυβέρνηση της εξαθλίωσης των εργαζόμενων και του λαού, αφού καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, επιβάλλει λιτότητα και φοροληστεία με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή αποφασίζουμε και διατάζουμε, έρχεται με τον πιο βίαιο τρόπο να απαγορέψει κάθε αντίσταση και αντίδραση των εργαζομένων στην πολιτική της.
 
Μετά την απαράδεκτη επιστράτευση-επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ, του Τραμ και του ΗΣΑΠ, και την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια την Παρασκευή τα χαράματα, σήμερα σειρά είχαν οι εργαζόμενοι απεργοί της ΕΘΕΛ και του ΗΛΠΑΠ. Με μια δικαστική απόφαση Κυριακάτικα, και χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων, η δικαιοσύνη, προφανώς με κυβερνητική εντολή, κήρυξε παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ! Είναι η δεύτερη προσφυγή σε δικαστήριο για να κριθεί παράνομη η απεργία σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ μέσα σε 48 ώρες! Στην πρώτη είχε κριθεί νόμιμη η απεργία τους! Πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στη δικαιοσύνη,
Ο αυταρχικός κατήφορος της Τρόικας εσωτερικού δεν έχει τέλος! Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζόμενων σε όλους τους κλάδους, θέλει να επιβάλλει μισθούς πείνας παντού και απαγορεύει ταυτόχρονα την αντίσταση στην εξαθλίωσή τους. Η λήξη της μετενέργειας της ΕΓΣΣΕ στις 30/3/2013, θα σηματοδοτήσει έναν νέο γύρο εξαθλίωσης  των εργαζομένων, με την πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών, οριζόντιες περικοπές μισθών, κατάργηση επιδομάτων και κατακτήσεων, που απέρρεαν από τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στις συγκοινωνίες, είναι φανερό ότι τα συνδικάτα, όλο το εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσουν συντονισμένη απάντηση. Να δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο μέτωπο υπεράσπισης των Συλλογικών Συμβάσεων, να αντισταθούν στους μισθούς τρόικας και την εξαθλίωση όλοι μαζί, μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και πρώτα απ’ όλα του δικαιώματος της απεργίας και του αγώνα.
 
Ο  «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» καλεί  όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους απεργούς στις Συγκοινωνίες και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των επιπέδων, και κυρίως την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις μεγάλες Ομοσπονδίες να σταματήσουν να «κωφεύουν» και να απουσιάζουν από τη μάχη. Τώρα να οργανωθεί πανεργατική απεργία στο τέλος της εβδομάδας, στηρίζοντας τις απεργίες και κινητοποιήσεις στις Συγκοινωνίες, τους υγειονομικούς, τους ναυτεργάτες, τους εργάτες των ναυπηγείων που ήδη έχουν αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη  31/1, και την Παρασκευή.
Ο Αγώνας των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων.
– ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχεια.
– για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις
– για την υπεράσπιση φτηνών, ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών.
– για την υπεράσπιση του δικαιώματος του αγώνα και της απεργίας.
Όλοι στον αγώνα! Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με διαδηλώσεις και απεργίες.

Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, συντονισμένα, αποφασιστικά, μαζικά!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s