Με αυταρχισμό «νόμους και διατάγματα» η άθλια συγκυβέρνηση απέναντι στους απεργούς των ΜΜΜ


APERGIAMETRO9_987137925Με «νόμους και διατάγματα» δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο η άθλια συγκυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας επιτίθεται στους εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς που αγωνίζονται να μην υποστούν την έσχατη εξαθλίωση. 
«H κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο» δήλωσε  ο υπουργός Ανάπτυξης  Κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου συμπλήρωσε απευθυνόμενους στους απεργούς των ΜΜΜ: «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Αν και για μια ακόμα φορά σήμερα η αστική δικαιοσύνη πιστός πυλώνας του συστήματος εξέδωσε απόφαση με την οποία χαρακτηρίζει παράνομες τις κινητοποιήσεις σε Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό, οι εργαζόμενοι δείχνουν να μην πειθαρχούν στο «ιερατείο» της μνημονικής κυβέρνησης.
Ετσι σύμφωνα με αποφάσεις τους αύριο δεν θα κινηθούν, ηλεκτρικός και τραμ από της 12 το μεσημέρι μέχρι της 4 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από της 11 το πρωί μέχρι της 5 το απόγευμα. Σήμερα αποφασίζουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Το κλίμα που επικρατεί στους απεργούς εργάτες το απεικονίζει η χαρακτηριστική δήλωση του  προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλου: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s