Νέο ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ /40% αύξηση στο ρεύμα!


denplirono anatropi XARATSIAΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ: Επανασύνδεση όλων των κομμένων συνδέσεων

Η αναλγησία τους  έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια. Το πρόσχημα «εντολές της  τρόικας» χρησιμοποιείται για κάθε καινούργιο χαράτσωμα από την τρικομματική πανούκλα. Καταρρέουν καθημερινά, το ξέρουν, αποτυχημένοι, υποτελείς και κεφαλαιόδουλοι συνάμα αρνούνται να γκερεμοτσακιστούν  προσπαθώντας να αρπάξουν ότι καταφέρουν παραπάνω για να το προσφέρουν στα αφεντικά τους.

Η ΔΕΗ ζητάει «απελευθέρωση» των οικιακών τιμολόγιων από 1/1/2013 με στόχο την επιβολή αυξήσεων που θα φτάνουν μέχρι και 40%! Τι κι αν χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι, τι κι αν πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο, απελευθέρωση του οικιακού τιμολόγιου θέλουν.

Έχουν μειώσει κατ’ επανάληψη τη τιμή στους μεγάλους καταναλωτές, ( για την «ανάπτυξη»), συνεχίζουν να παρέχουν ρεύμα στα τρωκτικά που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στην δημόσια εταιρία, αλλά τα νοικοκυριά πρέπει να πληρώσουν παραπάνω.

Είναι προφανές ότι η έλλειψη οργανωμένης αντίστασης από τους εργαζόμενους λειτουργεί υπέρ τους. Η οργή όσο μεγάλη και συσσωρευμένη νάναι, που είναι πράγματι, δεν φτάνει.

Να περιμένουμε σωτήρες και νέους μάγους για τα λαϊκά συμφέροντα αποτελεί απίστευτη και καταστροφική αφέλεια.  Να περιμένουμε αντιστάσεις από τον κρατικοδίαιτο κυβερνητικό συνδικαλισμό  είναι μία από τα ίδια. Να συντηρούμε την ελπίδα για κοινοβουλευτική λύση, όποτε, θάχουμε τρυπήσει και το πάτο που μας προετοιμάζουν.

Η λύση είναι στα χέρια μας. Η λύση είναι στις πλατείες, τις  λαϊκές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα,τις αντιστάσεις που μπορούμε να οργανώσουμε από τα κάτω και να αντεπιτεθούμε.

Η πρωτοβουλία ανήκει σ’ εμάς. Ανήκει σε κάθε ένα από εμάς, στο διπλανό του, στο γείτονα απέναντι, στο συνάδελφο, στον άνεργο, στον ελαστικά εργαζόμενο και πενιχρά αμειβόμενο, στο συνταξιούχο. Ξεκινάμε μόνοι μας και συναντιόμαστε με όλους τους άλλους στο δρόμο. Ή θα τους ανατρέψουμε μόνοι μας ή θα μας ισοπεδώσουν.

Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ προτείνουμε σε όλες τις συλλογικότητες, τις λαϊκές συνελεύσεις, τα εργατικά σχήματα να απαντήσουμε άμεσα στις αυξήσεις που ζητούν να επιβάλλουν οργανώνοντας ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Θα βυθίσουν όλη την Ελλάδα στο σκοτάδι; Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

1 σχόλιο

  1. Απαιτείται οργανωμένη δράση με εφαλτήριο έναν, τουλάχιστο, φορέα. Οι γειτονιές κι οι πλατείες είναι πολλές, αλλά πολύ λίγες έχουν τοπική αυτοργάνωση. Ελάχιστες. Αρκετοί από εμάς, είμαστε «κούκοι» στις «συμμορφωμένες προς τας υποδείξεις» γειτονιές μας και δεν φέρνουμε την Άνοιξη. Αποτύχαμε στην προηγούμενη φάση με το χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ, πολλοί, στις περισσότερες γειτονιές. Θεωρώ πως χρειάζεται να ιδρύσουμε μια κίνηση πολιτών σχετικά με τις εγκληματικές αυξήσεις που προτίθεται να πραγματοποιήσει η ΔΕΗ, σε μια χώρα που πεινάει, κρυώνει και πεθαίνει από την ανέχεια και την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Όσο για τις αυξήσεις 37%-40% των τιμολογίων της ήδη πανάκριβης ΔΕΗ, η απαίτησή μας οφείλει να είναι η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25%.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s