Σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα, «ξημερώνει μια καινούργια μέρα»…


«Αύριο (σήμερα), δήλωσε μεταμεσονύχτια ο υπαλληλάκος της Τρόικα και των τραπεζών, ξημερώνει μια καινούργια μέρα για τους  Έλληνες». Σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα λένε τα παπαγαλάκια των πρωινάδικων αφού οσμίζονται ότι τους χρειάζεται ακόμα το σύστημα για να καλλιεργούν αυταπάτες. Η κυρία του ΔΝΤ βεβαίως έκανε δηλώσεις αποκλειστικά για τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, απαράβατος όρος για να πάρουν όλο το πακέτο οι τράπεζες. Θέλουν να τα πάρουν όλα! Επισήμανε οπωσδήποτε και τα «περί αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης» , όπως προβλέπει το Μνημόνιο 3 και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δηλ. νέες περικοπές σε μισθούς συντάξεις, νέα χαράτσια, περισσότερη ανεργία.

Πράγματι ξημερώνει άλλη μια μέρα που χαίρεται το κεφάλαιο και χαμογελά αφού κατάφερε να φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων άλλο ένα τεράστιο βάρος – δάνειο που αυξάνει τη δική του κερδοφορία.

Ονειρεύονται, γιατί στην πραγματικότητα ξέρουν ότι είναι αδύνατο, να …φτάσουν στο 2020 καλλιεργώντας αυταπάτες, τρόμο, εκφασίζοντας, ρίχνοντας στη φτώχεια και την ανέχεια εκατομμύρια συμπολίτες που δεν θάχουν τη δύναμη, έτσι ευελπιστούν,  να αντισταθούν και να παλαίψουν για να τους ανατρέψουν.

Δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία, ποτέ τους δεν σκέφτονται το βέβαιο και προδιαγεγραμμένο τέλος κάθε δικτατορίας, όπως δεν το σκέφτηκε ποτέ κανένας δικτάτορας.

Θα αγρυμνήσουν  τη νύχτα που θα βλέπουν «πυρκαγιές πάνω από σταθμούς, πάνω από λιμάνια» και θα ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν. Όλες οι έξοδοι διαφυγής τους όμως θάναι κλειστές.

«Σώπα, όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες», αλλά βάλε ένα χέρι κι εσύ γείτονα, συνάδελφε, φίλε,  στην οργάνωση της κοινωνικής μας αντίστασης για την κοινωνική μας απελευθέρωση. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Για να ξημερώσει μια αληθινά καινούργια μέρα με το λαό στην εξουσία και τους δυνάστες του στα κάτεργα.

2 Σχόλια

  1. Χρειαζώμαστε νέα συνθήματα που θα πείθουν τον κάθε ένα ωστε να βγεί από το καβούκιτου στο δρώμο με αποφαστικότιτα για τα δικαιώματάτου στη ζωή.1ο απαίτηση –φέρτε τον παπανδρέου στο σύνταγμα-2ο φέρτε τα κλεμένα πίσω (υποβρύχια,λεογωρεία, αρματα,κ.α.)Να καθίσουμε στην πλατεία μέχρι να γίνουν, με τους δικαστες και το στρατό δίπλα.Γιατί δεχώμαστε αυτή την κοροιδία που γίνετε τόσα χρόνια τώρα? Δεν υπάρχει ένας οδιγός πλέον να μας οδιγήσει στην έξοδω?

    Μου αρέσει!

    • Άμα περιμένουμε «οδηγό», η ζωή μας δεν θα αλλάξει. Εμείς μπορούμε να οδηγήσουμε τις εξελίξεις; Εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε; Ούτε είναι θέμα δικαστών και δικαιοσύνης. Το σύστημα έχει φτιάξει τους νόμους στα μέτρα του. Μπορεί κανένας δικαστής να δικάσει την επίθεση που δέχονται τα κοινωνικά μας δικαιώματα/κεκτημένα;;; Ο λαός μόνο μπορεί, εάν το αποφασίσει.

      Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s