«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου


«Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον»

Με πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου, παρακάμπτοντας τις «χρονοβόρες» κοινοβουλευτικές διαδικασίες (και τα όποια απρόοπτα εκεί) η κυβέρνηση των τριών τροικανοφυλάκων επιχειρεί από τη Δευτέρα 19/11 να εφαρμόσει τους όρους του νέου μνημόνιου που ψήφισαν πρόσφατα οι 153 νενέκοι. Επίτροποι στα υπουργεία, όταν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι και νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, νέοι φόροι στους πολίτες όταν οι στόχοι …αστοχούν στους δήμους.

Κοντολογίς νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, άνευ προειδοποιήσεως, μέχρι οι «υποχρεωτικώς ασθενείς» εργαζόμενοι εξασφαλίσουν με κάθε θυσία την ίαση του μεγάλου ασθενούς της κερδοφορίας των τραπεζών, των αγορών, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο «μεγάλος χειρουργός» δικτάτορας είχε δημιουργήσει σχολή. Οι επίγονοι προσέτρεξαν στη σκέψη του «μεγάλου δάσκαλου» κι ανακάλυψαν τις νομοθετικές πράξεις, το φόβο και την τρομοκρατία, την αστυνομοκρατία, τη φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής προκειμένου να βάλλουν στο γύψο ολόκληρη τη κοινωνία.

Το ξαναλέμε για πολλοστή φορά. Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Τα μέτρα που ποσώς μας ενδιαφέρει αποδώσουν δεν αποδώσουν – κανένα συμφέρον δεν θάχει ο εργαζόμενος από τους σχεδιασμούς τους- δεν θα περάσουν. Δεν θα περάσουν μπροστά στη λαϊκή οργή που φουσκώνει επικίνδυνα για τους διαχειριστές των σχεδιασμών του κεφαλαίου. Εάν καταφέρουν να διαχειριστούν τη βέβαιη πτώση τους με μια νέα κοινοβουλευτική «αλλαγή» θάχουν κερδίσει την ασυλία. Αλλιώς τους περιμένουν τα λαϊκά δικαστήρια…

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s