ΕΕΤΗΔΕ GATE: Υπόθεση ΣΚΑΪ


Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου του 2012 η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου και καταγγέλλει ότι με τη χαριστική διάταξη που προστέθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου χαρίστηκαν σε μεγαλοϊδιοκτήτες μεγάλα ποσά, την ώρα που επί μήνες οι μικροοφειλέτες απειλούνταν με διακοπή ρεύματος σε περίπτωση που δεν καταβάλλουν το ΕΕΤΗΔΕ.

Εκτός όμως αυτών, η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν επιβλήθηκε καν το μειωμένο ΕΕΤΗΔΕ και μεταξύ άλλων θέτει ερωτήματα για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο ΣΚΑΪ αντιδρά άμεσα με ανακοίνωσή στην οποία  επιτίθεται στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο, και αναφέρει ότι η εταιρεία «Ειδήσεις Ντοτ κομ» είναι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης και άρα –σύμφωνα με το νόμο– δεν καταβάλλει τέλος ακινήτων (ολόκληρη η ανακοίνωση δεξιά στις παραπομπές). Η εταιρεία διαμηνύει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίων της ΓΕΝΟΠ καταγγέλλοντάς τη για «ψευδή στοιχεία».

Η ΓΕΝΟΠ απαντά στην ανακοίνωση του ΣΚΑΪ με πέντε ερωτήσεις:

1. Ο ΣΚΑΪ στεγάζεται στο κτίριο στην οδό Φαληρέως 2 και Εθνάρχου Μακαρίου;
2. Το συγκεκριμένο κτίριο πληρώνει χαράτσι;
3. Δεν γνωρίζετε ότι όταν έρχεται το χαράτσι, έρχεται στον ενοικιαστή, και αυτός κάνει συμψηφισμό με τον υπόχρεο που είναι ο ιδιοκτήτης;
4. Δεν αναρωτηθήκατε γιατί ο λογαριασμός σας δεν έχει χαράτσι;
Κυρίως όμως θέλουμε να ρωτήσουμε, αφού όπως λέτε εσείς δεν ξέρετε τίποτα γιατί δεν είστε ιδιοκτήτες
5. Μήπως γνωρίζετε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου από τον οποίο ενοικιάζει και εκπέμπει ο ΣΚΑΙ;

Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα. Καταρχάς ο ΣΚΑΪ (εταιρεία «Ειδήσεις ντοτ κομ») στεγάζεται όντως στην προαναφερθείσα διεύθυνση. Επιπλέον, από τη δική μας εμπειρία, το ΕΕΤΗΔΕ που πληρώνεται όντως από τον ιδιοκτήτη έρχεται στον λογαριασμό του ενοικιαστή και αυτός αναλαμβάνει να το καταβάλει.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπήρξε κάποιος που να αναρωτήθηκε γιατί δεν συμπεριλήφθηκε το συγκεκριμένο τέλος στον λογαριασμό του κτιρίου, σύμφωνα όμως με τον λογαριασμό που έχουμε στα χέρια μας και δημοσιεύουμε σήμερα, το ειδικό τέλος δεν φαίνεται να έχει επιβληθεί. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός περιόδου κατανάλωσης 1/7/2012-1/8/2012 (στην οποία θα έπρεπε να περιληφθεί το ΕΕΤΗΔΕ όπως σε όλους τους υπόλοιπους λογαριασμούς) περιλαμβάνει την ειδοποίηση: «Η ΔΕΗ βάσει των Νόμων 25/75, 429/76, 1080/80, 2130/93, 2644/98, 4021/11 όπως ισχύουν είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα ποσά υπέρ ΔΗΜΩΝ-ΕΡΤ-ΕΕΤΗΔΕ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη» ωστόσο στην θέση που θα έπρεπε να αναγράφεται το ΕΕΤΗΔΕ υπάρχει κενό.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ δεν λέει ψέματα. Όντως ο λογαριασμός δεν έρχεται στην εταιρεία «Ειδήσεις ντοτ κομ» αλλά στην εταιρεία ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. Η εταιρεία αυτή, που απασχολεί έναν (1) εργαζόμενο, εμφανίζεται στη σελίδα της ταυτότητας της Καθημερινής ως θυγατρική της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Α.Ε. η οποία κατέχει το 100% των μετοχών της. Στο ΔΣ της εταιρείας βρίσκουμε τον Θεμιστοκλή Αλαφούζο, τον Βασίλειο Διαμαντόπουλο, τον Ιωάννη Σιγάλα και τον Χρήστο Αγραφιώτη. Σύμφωνα με τη 2η παράγραφο του καταστατικού της, σκοπός της εταιρείας είναι: «Οι οικοδομικές κατασκευαστικές εργασίες και η εκτέλεση τεχνικών έργων πάσης φύσεως. Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από τα ενοίκια που εισπράττει από τα γραφεία που μισθώνει σε άλλες εταιρείες. Η εταιρεία έχει επίσης έσοδα από την τιμολόγηση των κοινοχρήστων δαπανών που αφορούν το κτίριο που έχει στην κατοχή της». Η εταιρεία έχει έδρα στην ίδια διεύθυνση που στεγάζεται και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο ΣΚΑΪ.

Στο καταστατικό της εταιρείας αναφέρεται «το κτίριο που έχει στην κατοχή της» και όχι «τα κτίρια». Επιπροσθέτως, το καταστατικό της δεν προβλέπει υπενοικίαση ακινήτων και άρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το ακίνητο επί της Φαληρέως 2 και Εθνάρχου Μακαρίου, στο οποίο στεγάζεται ο ΣΚΑΪ, είναι το ακίνητο που έχει στην κατοχή της η ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.

Τούτο μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ο κύριος Αλαφούζος ως ενοικιαστής του κτιρίου δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ –και ως εκ τούτου την μη καταβολή του-. Την ευθύνη την έχει όλη ο εαυτός του.

περισσότερα εδώ: http://www.thepressproject.gr/folder/29909/EETIDEGATE-ypothesi-SKAI

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s