ΜΕΡΚΕΛ: Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι;


Η αλεπού του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφάλαιου έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τα συμφέροντα των αφεντικών της. Στο ελληνικό παζάρι ξεπουλάμε:  Ενέργεια, (ΔΕΗ), επικοινωνίες (ΕΛΤΑ), μεταφορές (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ – ΛΙΜΑΝΙΑ) ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ κ.λ.π. είναι κομμάτι από τα δημόσια φιλέτα για τα οποία μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι γερμανικών συμφερόντων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Οι ίδιοι όμιλοι επιδιώκουν να μετατρέψουν τον Ευρωπαϊκό νότο, ξεκινώντας από τη χώρα μας σε μια απέραντη ΕΟΖ με κινέζικα μεροκάματα που θα πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους και θα τους δώσουν πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό με τους Αμερικάνους, τους Ρώσους, τους Κινέζους κ.λ.π.

Η εξεγερτική διάθεση στα κράτη της νότιας Ευρώπης τους υποχρεώνει να τρέξουν. Η Μέρκελ έρχεται  για λίγες ώρες εδώ προκειμένου να κερδίσει χρόνο σε αυτό το σαφάρι των ανταγωνισμών. Ξέρει πολύ καλά ότι οι μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά είναι μετρημένες. Εκ των πραγμάτων δεν έχει οποιαδήποτε στόχευση στη στήριξη αυτής της κυβέρνησης οπερέτας, προσπαθεί απλά να καθυστερήσει την πτώση της μέχρι να υπογραφούν οι συμφωνίες. Το εάν θα περάσουν ή όχι τα μέτρα έτσι ακριβώς όπως έχουν σχεδιαστεί είναι ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας και μπορεί να διευθετηθεί στο προσεχές μέλλον με μια άλλη κυβέρνηση που στη λογική της μη αποδέσμευσης από την Ε.Ε.  θα δεχτεί μερικά «δωράκια», («επιμηκύνσεις», «κουρέματα» κ.λ.π.) και θα προσπαθήσει να οικοδομήσει ένα νέο ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ του κόσμου της εργασίας και του κεφάλαιου,  επ’ ωφελεία στην ουσία του τελευταίου. Εάν καταφέρουν βεβαίως να τα περάσουν τώρα, ακόμα καλύτερα, αυτό θα αποδείξει ότι έχουν ακόμα τη δύναμη να τρομοκρατούν, έχουν τη δυνατότητα να παραπλανούν, μπορούν αν ελπίζουν σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη!

Το εγχώριο  πολιτικό προσωπικό ξεπουλημένο έτσι κι αλλιώς, έτοιμο να δεχτεί οτιδήποτε του υποδεικνύουν ξένοι και ντόπιοι πάτρωνες, προκειμένου εξυπηρετώντας τους να επιβιώσει, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Επιτίθεται στους εργαζόμενους, συλλαμβάνει, τρομοκρατεί, επιδιώκει να αποκτήσει ισχύ και την χαμένη του αίγλη καταφεύγοντας στις γνώριμες δικτατορίστικες τακτικές , καλλιεργεί το ρατσισμό, επενδύει στο «αίσθημα ασφάλειας», μιλάει για «ξέφραγο αμπέλι» (ΣΑΜΑΡΑΣ), ενώ επιδιώκει να ξεπουλήσει όλα τα αμπέλια, τις μάντρες και τα χώματα στα τρωκτικά του πλούτου που υπηρετεί.

«Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγά». Σηκώνουν συρματοπλέγματα για να μας τρομάξουν. Γιατί δεν μπορούν να μας εμποδίσουν. Καλλιεργούν το φόβο για να μας αποτρέψουν από μια μεγάλη γενική λαϊκή αντεπίθεση που μπορεί να τερματίσει τους σχεδιασμούς της ισοπέδωσης μας. Τρέμουν τη λαϊκή οργή κι εμείς στα χέρια μας κρατάμε τη λευτεριά μας! Ας κατεβούμε όλοι σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στους δρόμους! Δεν θα περάσουν. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

www.denplirono.info

1 σχόλιο

  1. Εξαιρετικό!

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s