Τρομοκρατούν και τους μαθητές!


Στέλνουν στον  εισαγγελέα 70 μαθητές για καταλήψεις

Δεν αναφερόμαστε πρώτη φορά στο εκτεταμένο σχέδιο τρομοκράτησης της κοινωνίας που εφαρμόζει μεθοδικά τους τελευταίους μήνες η τρικομματική κυβέρνηση σωτηρίας των κερδών της αστικής τάξης. Η εκτεταμένη βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας μαζί με το απίστευτο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου οδηγεί αναπότρεπτα σε μαζική κοινωνική εξέγερση τους ερχόμενους μήνες. Η πλήρης απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και η περιστολή των δαπανών για την παιδεία υποχρεώνει την εκπαιδευτική κοινότητα και τη νεολαία, μαθητές και φοιτητές, να αντιδράσουν δυναμικά απο το Σεπτέμβρη διεκδικώντας τα αυτονόητα. Ελεύθερη, δημόσια, δωρεάν παιδεία.  Το μαθητικό κίνημα που έρχεται, κομμάτι της γενικευμένης κοινωνικής εξέγερσης, προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Οι τρομοκρατικές διώξεις και μάλιστα ετεροχρονισμένα,  εβδομήντα μαθητών για τις περυσινές καταλήψεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο τρομοκράτησης και καλλιέργειας του φόβου στην κοινωνία προκειμένου να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την πλήρη ισοπέδωση που έχουν προετοιμάσει και εφαρμόζουν. Πλανώνται πλάνη οικτρά! Τα κοινωνικά κινήματα και  η συσσωρευμένη λαϊκή οργή, δεν ποδηγετούνται και δεν καταστέλλονται. Οι δρόμοι θα φέρουν την ανατροπή τους.

http://www.denlirono.info

Συνολικά 70 μαθητές και μαθήτριες, μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των Λυκείων της Αλεξανδρούπολης, καλούνται από την Εισαγγελέα για να καταθέσουν αναφορικά με τις καταλήψεις που έγιναν πέρσι στα σχολεία της περιοχής.

Οι μαθητές θα πρέπει να παρουσιαστούν για να καταθέσουν την επόμενη Τετάρτη ενώπιον της Πταισματοδίκου Αλεξανδρούπολης, προφανώς για παρεμπόδιση της λειτουργίας των σχολείων, αφού όπως έλεγαν οι μαθητές και οι γονείς τους, εναντίον τους δεν υπήρξε καμιά μομφή τόσο από τις διευθύνσεις των σχολείων, όσο και από τους καθηγητές τους, καθώς και καμιά κατηγορία για φθορές δημόσιας περιουσίας ή κάτι αντίστοιχο.

Όπως ανέφεραν τότε τα 15μελή συμβούλια, βασική αιτία των καταλήψεων των σχολείων της Αλεξανδρούπολης, που οι περισσότερες είχαν συμβολικό χαρακτήρα και διήρκησαν δύο ημέρες, ήταν η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην αποστολή των βιβλίων από το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές λειτουργούν στην περιοχή με παρόμοιο τρόπο.Πριν από δύο χρόνια 105 μαθητές και μαθήτριες οδηγήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων της Ορεστιάδας, κατηγορούμενοι ότι είχαν παρεμποδίσει τη λειτουργία των σχολείων προχωρώντας σε κατάληψη για δύο ημέρες. Οι μαθητές κρίθηκαν αθώοι, ενώ η όλη διαδικασία είχε προκαλέσει τότε τις αντιδράσεις γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων της Ορεστιάδας

http://www.alterthess.gr/content/ston-eisaggelea-70-mathites-gia-katalipseis

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s