ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ!


Το Δ.Σ. του ΣΕΑΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν. μαζικά, το αγωνιστικό τους παρών στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της ύπαρξης και της λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας. Οι απαράδεκτες, πολιτικά, οικονομικά και νομικά, αποφάσεις για τη διάσπαση της ΑΤΕ και το χάρισμά της, που εκδηλώθηκαν ξαφνικά και συνωμοτικά, δεν πρέπει να περάσουν έτσι, δεν πρέπει, υλοποιούμενες να επιφέρουν τη χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας και κύρια, στον αγροτικό.

Μετά τις εξοντωτικές περικοπές των αποδοχών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ βρισκόμαστε, πλέον, αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της απασχόλησής μας, υφιστάμενοι τις συνέπειες των σφαγιαστικών πολιτικών της τρόϊκας και των ντόπιων δουλικών κυβερνήσεων.

– Περιφρουρούμε την αυριανή, αλλά και τις επόμενες Απεργίες μας.
– Οργανώνουμε και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις αντίστασης και διαμαρτυρίας σε τοπικό – περιφερειακό επίπεδο.
– Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τους πελάτες με το υλικό του Συλλόγου, αναπαράγοντάς το.
– Με ευθύνη των συνδικαλιστικών εκπροσώπων αναρτούμε πανό στην πρόσοψη του καταστήματος με το κεντρικό σύνθημά μας ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ !
– Συμμετέχουμε σήμερα στις 11 στη μεγάλη συγκέντρωση, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Πανεπιστημίου.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ 16 ΓΡΑΜΜΕΣ !

 
27-7-2012
Επίσημη ανακοίνωση

Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος,
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ.

«Η μεταβίβαση περιλαμβάνει το δίκτυο καταστημάτων, το σύνολο των καταθέσεων, το υγιές ενεργητικό, καθώς και συγκεκριμένες δραστηριότητές της.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλύπτει τη διαφορά της αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, καθώς και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού.

Η λύση που προκρίθηκε ενισχύει το τραπεζικό σύστημα, είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή πρακτική εξυγίανσης τραπεζών και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα στην εθνική νομοθεσία, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των καταθετών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην κρίσιμη περίοδο που διανύει σήμερα η χώρα.

Με το εγχείρημα αυτό, διασφαλίζονται οι καταθέσεις των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και οι θέσεις απασχόλησης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη λειτουργία και εξυπηρέτηση των υφιστάμενων πελατών.

Σημειώνεται ότι οι καταθέτες, πελάτες και γενικά οι συναλλασσόμενοι με την τράπεζα, θα μπορούν να συνεχίζουν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έπρατταν μέχρι σήμερα».

 

Δ.Σ. ΑΤΕ : ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ !

 Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΤΕ, αφού αναβλήθηκαν οι όποιες αποφάσεις για τις θυγατρικές εταιρείες ΕΒΖ, ΔΩΔΩΝΗ και ΑΙΚ Σερβίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του οργάνου συζήτησαν, εκτός ημερήσιας διάταξης τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ΑΤΕ.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να μην παραιτηθεί κανένας, όπως και ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση να μην υπογράψει κανείς κανένα διαχωρισμό και καμιά μεταβίβαση της τράπεζας.

Η στάση αυτή των μελών του Δ.Σ. οδηγεί, κατά τους «ειδικούς», στην περίπτωση που ο μέτοχος – δημόσιο πάρει αποφάσεις για το διαχωρισμό και τη μεταβίβαση της ΑΤΕ, να καθαιρέσει το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο και να τοποθετήσει Επίτροπο, με έκτακτες και αυξημένες αρμοδιότητες, για τη διεκπεραίωση οποιουδήποτε εντολής.


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

 Τη Δευτέρα 30 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες κάνουν 24ωρη προειδο-ποιητική Απεργία.

Απεργούν για να υπάρχουν τράπεζες που θα λειτουργούν προς όφελος:

Ø       Της κοινωνίας και των πολιτών,

Ø       Της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης,

Ø       Της απασχόλησης και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση με τις υποδείξεις της Τρόϊκα σχεδιάζει και δρομολογεί «σκληρές» εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα σύμφωνα με τις οποίες, θα δυναμώσει η παρέμβαση του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, θα εναντιωθεί στους εργαζόμενους στις τράπεζες ακόμα και με μείωση των θέσεων εργασίας, θα μεγαλώσει την αφαίμαξη των νοικοκυριών, θα στραγγαλίσει ακόμα περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, είναι ξεκάθαρο ότι οι τράπεζες αποτελούν εργαλείο για την πραγματική οικονομία και την κοινωνία, για εμάς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους και τα κριτήρια λειτουργίας τους πρέπει να υπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες και όχι κερδοσκοπικές λογικές.

Ο Αγώνας των συναδέλφων μας Τραπεζοϋπαλλήλων δεν είναι συντεχνιακός. Κανένας Αγώνας εργαζομένων δεν είναι συντεχνιακός.

Οι Αγώνες του κάθε τομέα, της κάθε ειδικότητας, του κάθε κλάδου μας αφορούν ΟΛΟΥΣ!

Μας αφορούν γιατί οι Αγώνες μας έχουν στόχο την ανατροπή της απάνθρωπης, αντεργατικής, αντικοινωνικής και αναποτελεσματικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

Το Ε.Κ.Α. συμπαραστέκεται και εκφράζει εκ μέρους όλων των Σωματείων – μελών του, την αλληλεγγύη στον Αγώνα των Τραπεζοϋπαλλήλων και της ΟΤΟΕ.

Το Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

http://www.seate.gr/ekselikseis/EKSELIKSEIS2012-7.htm

1 σχόλιο

  1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s