Οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο ολκής το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στον αρχιδιαπλεκόμενο Σάλλα της υπό κατάρρευση Τράπεζας Πειραιώς


Η μεταβίβαση στην προβληματική Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζα (χαρτοφυλάκιο ενήμερων δανείων και τίτλων και σύνολο καταθέσεων), την ίδια ώρα που στο δημόσιο παραμένει το προβληματικό τμήμα της τράπεζας, στην πράξη σημαίνει ότι στους φορολογούμενους και στον κρατικό προϋπολογισμό περνούν νέα βάρη, ενώ στους ιδιώτες περνούν τα έτοιμα κέρδη.
Έτσι, η Αγροτική Τράπεζα (που όλο το προηγούμενο διάστημα συνειδητά και σχεδιασμένα απαξιώθηκε από τις διορισμένες διοικήσεις της για να μπορεί σήμερα να πουληθεί) θυσιάζεται για να βελτιώσει η Τράπεζα Πειραιώς τους δικούς της δείκτες.
Η πώληση της ΑΤΕ δεν έρχεται μόνο να ακυρώσει κάθε ελπίδα δημιουργίας ενός δημοσίου βραχίονα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που θα μπορούσε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες να στηρίξει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πολύ σημαντικότερο είναι ότι προωθεί την επιχειρηματικοποίηση της ελληνικής γεωργίας και άμεσα το ξεκλήρισμα δεκάδων χιλιάδων καταχρεωμένων αγροτών – στο βαθμό που είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα ασκήσει μέχρι τέλος τα δικαιώματα που απορρέουν από τις εγγυήσεις, δημιουργώντας εξ αρχής αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα. Ολοταχώς λοιπόν στον 19ο αιώνα για χάρη των τραπεζιτών.
Το δώρο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη στην Τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύει ότι τελικά όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει πελατειακό κράτος στην Ελλάδα αλλά λειτουργεί στην εντέλεια: προς όφελος των τραπεζιτών. Εκμεταλλεύεται την δημόσια περιουσία, τορπιλίζει το δημόσιο συμφέρον, οδηγεί στα τάρταρα τα πιο αδύναμα τμήματα της κοινωνίας μόνο και μόνο για νά εξυπηρετήσει τα συμφέροντα πιστωτών και τοκογλύφων.
Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική Απεργία. Απεργούν για να υπάρχουν τράπεζες που θα λειτουργούν προς όφελος: Της κοινωνίας και των πολιτών, της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης, της απασχόλησης και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
(ΠΗΓΗ: http://www.arcadiaportal.gr/)

Οι σχεδιασμοί για την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας έχουν ιστορία:Το 2010, διορίζεται  Διοικητής στην ΑΤΕ ο Θ.Πανταλάκης, μεγαλο -υπάλληλος του «τραπεζίτη Σάλλα» μέχρι τότε στην τράπεζα Πειραιώς. Αντιγράφουμε από σχόλιο αναγνώστη που γνωρίζει καλά την ιστορία: «Αμέσως σταματάει τις χορηγήσεις, (ο πρώην υπάλληλος του Σάλλα) αυξάνει τα επιτόκια χορηγήσεων, μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων διώχνοντας τις προθεσμιακές, κλείνει καταστήματα, μειώνει τους μισθούς κατά 35% και γράφει τεράστιες προβλέψεις. Εξαιτίας των τεράστιων προβλέψεων (το διαπίστωσε και η Black Rock, η ΑΤΕ είναι η μόνη που έχει πάρει περισσότερες από όσες έπρεπε – 400 ολόκληρα εκατομμύρια παραπάνω!), η Τράπεζα εμφανίζει ζημιές, όταν όλες οι άλλες εμφανίζουν ακόμα κέρδη. Το ρπωτο σούσουρο γίνεται. Ο δε Πανταλάκης, αρχές 2010, κάνει δηλώσεις «η ΑΤΕ δεν αξίζει ούτε ένα ευρώ». Το καλοκαίρι του 2010, ο Σάλλας κάνει τη πρώτη κρούση, αλλά το τίμημα είναι τόσο γελοίο που τον παίρνουν με τις πέτρες. Η Τράπεζα υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, που εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Ιούλιο του 2011, η ΑΤΕ κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,3 δις και αποκτάει δείκτη tier core 1 πάνω από 12%, υψηλότερο της Εθνικής! ¨Ένα μήνα μετά και ενώ αρχικά είχαν πει ότι δεν θα μπει στο PSI, αποφασίζουν να συμμετάσχει στο κούρεμα (αν και κατά 97% κρατική). Το ΔΣ διαβεβαιώνεται (από τον Διοικητή) ότι η Τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί όπως όλες οι άλλες. Στη συνέχεια αποφαίνονται ότι δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί γιατί είναι κρατική (!), βαπτίζεται μη συστημική χωρίς να ανακοινώνονται τα κριτήρια και λένε ότι πρέπει να κλείσει. Παρά το ότι το μόνο πρόβλημά της είναι το ίδιο που έχουν και οι άλλες, δηλαδή το κούρεμα, και παρά το γεγονός του ότι αν εξαιρέσεις τις συνέπειες του PSI, η Τράπεζα είναι κερδοφόρα!!!. Τελικά, παρά τις διαβεβαιώσεις του ψεύτη Σαμαρά, χωρίς ενημέρωση της Βουλής, η Τράπεζα σπάει. Τα δάνεια των κομμάτων, του Αλαμανή και του Μπατατούδη θα πληρωθούν από τους φορολογούμενους και το φιλέτο χαρίζεται στην Πειραιώς, ώστε να σωθεί το σαπάκι του MEGA τραπεζίτη, οι αποκαλύψεις εναντίον του οποίου από το Reuters γίνονται γαργάρα».

Η διάλυση της Αγροτική τράπεζας και το πέρασμα του δημόσιου πλούτου στα χέρια του ιδιώτη μέσα σε μια νύχτα δεν έχει προηγούμενο. Επιλέχθηκε χρονικά και η καλοκαιρινή περίοδος πιάνοντας «στον ύπνο» το εργατικό/λαϊκό κίνημα και τους εργαζόμενους στην Αγροτική. Προκηρύχτηκε μια απεργία σήμερα στις Τράπεζες, αλλά με μικρά αναχώματα δεν γίνεται να σταματήσουν σήμερα οι καθολικές επιθέσεις του κεφαλαίου στο σύνολο του κοινωνικού και δημόσιου κεκτημένου. Απαιτείται οργανωμένη, συντονισμένη και καθολική αντεπίθεσηαπο τα κάτω και ανάληψη της εξουσίας από τους εργαζόμενους προκειμένου να υπάρχει αύριο για την κοινωνία.

2 Σχόλια

 1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  Μου αρέσει!

 2. ΑΠΟ ΤΗΝ ‘ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ’ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ

  ΕΛΛΑΔΟΣ ( 27/7/2012) ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΖΙΚΗ

  « ΑΠ Ο Ρ Ρ Ο Φ Η Σ Η ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

  Βρισκόμαστε στο έτος 1929 μ. Χ. στην Ελλάδα. Έχουν περάσει επτά χρόνια από την μεγαλύτερη καταστροφή του Ελληνικού έθνους όταν ένα εκατομμύριο Έλληνες εκριζώθηκαν από τα πατρικά εδάφη των παραλίων της Μικράς Ασίας , όπου ζούσαν επι 20 και πλέον αιώνες . Οι μαζικές σφαγές του άμαχου πληθυσμού ήταν ο επίλογος της τουρκοκρατίας των 4 αιώνων αλλά και ο πρόλογος μιάς μαζικής μετανάστευσης στην κυρίως Ελλάδα.

  Η Ελλάδα του μεσοπολέμου μετρούσε ακόμα τις πληγές του Α ΄ παγκόσμιου πολέμου και ανάμεσα στις πληγές αυτές κυρίαρχη θέση κατείχε η ολοσχερής εγκατάλειψη του αγροτικού πληθυσμού που βρίσκονταν κυριολεκτικά στο έλεος των πλουσίων γαιοκτημόνων . Είχαν περάσει μόλις 19 χρόνια από την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης των αγροτών στο Κιλελέρ της Θεσσαλίας και η ζωή του έλληνα αγρότη ολοένα και χειροτέρευε.

  Ο έλληνας πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αναθέτει σε μια εξέχουσα πνευματική μορφή της εποχής του , τον αείμνηστο Αλέξανδρο Παπαναστασίου, την ίδρυση της Αγροτικής Τράπεζας με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος που είχε αυξηθεί μετά την εισροή του ενός εκατομμυρίου προσφύγων της Μικράς Ασίας.

  Τα μέτρα που ελήφθηκαν έφεραν άμεσα αποτελέσματα. Ο αγρότης σταμάτησε να αισθάνεται δουλοπάροικος γιατί ο δανεισμός του δεν εγίνονταν πλέον με τους επαχθείς όρους των γαιοκτημόνων. Ο μόχθος της εργασίας του πήρε αξία και το κατά κεφαλή αγροτικό εισόδημα αυξήθηκε αισθητά. Αποτέλεσμα ήταν φυσικά και η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου αγροτικού προιόντος και η διατήρηση του πληθυσμού στην περιφέρεια που ήδη είχε συρρικνωθεί μετά την πρώτη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό.

  Μετά τον Β ΄ παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα και ιδιαίτερα η ύπαιθρος βίωναν τα ολέθρια αποτελέσματα μιας τετράχρονης κατοχής με 600.000 νεκρούς, λεηλατημένη αγροτική περιουσία , 100 χωριά καμμένα και ανύπαρκτα μηχανικά μέσα καλλιέργειας. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές οι Έλληνες που πέθαναν στις ελληνικές πόλεις και κυρίως στην Αθήνα, κατά τον πρώτο κυρίως χρόνο της κατοχής από το φριχτό θάνατο της πείνας, ξεπερνούσαν τους 280.000. Και ήταν επόμενο αυτό όταν κατά το διάστημα αυτό τα στρατεύματα της κατοχής έκαναν επιτάξεις και λήστεψαν 300.000 τόνους λάδι, 20.000 τόνους ελιές, 160.000 τόνους κορινθιακή σταφίδα, 35.000 τόνους σουλτανίνα, 110.000τόνους καπνά, 560.000 τόνους λαχανικά, 800.000.000 κομμάτια εσπεριδοειδή,400.000 τόνους φρούτα και 40.000 τόνους σιτάρι, μόνο απ’ τις αποθήκες της ΚΥΠΕΣ, χιλιάδες τόνων λάδι, βαμβάκι και ρύζι απ’ τις αποθήκες της ΚΥΔΕΣ,εκατομμύρια κομμάτια πρόβατα, βόδια, γίδια, εκατομμύρια κομμάτια χοίρων,πουλερικά κλπ. Και η εθνική οικονομική καταστροφή δεν σταμάτησε εδώ. Η γεωκτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή σ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής μειώθηκε στο ελάχιστο, 5 εκατομμύρια οπωροφόρα δέντρα και ελαιόδενδρα και 237.000στρέμματα αμπελιών κατεστράφησαν, τα 80% της μικρής μας βιομηχανίας αχρηστεύτηκαν, τα λιμάνια και οι εγκαταστάσεις τους κατεστράφησαν κατά 80-100%,το ζωοκομικό κεφάλαιο της χώρας αφανίστηκε κατά 50-70% και η ζημιά ανήλθε σε 27δισεκατομμύρια προπολεμικές δραχμές, τα ιστιοφόρα πλοία κατά 67% και τα λοιπά πλοία κατά 75%, οι ζημιές στα μεταλλεία ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια λίρες, όλα αυτά κατά τις επίσημες στατιστικές. Τα αυτοκίνητα ακόμη αφανίστηκαν κατά 70%,το υλικό τηλεπικοινωνιών κατά 70%, οι σιδηρόδρομοι και τα γεφύρια από 75-100%,η έκταση των δασών μειώθηκε κατά το ¼ με ζημιά που υπελογίσθη άνω των 10δισεκατομμυρίων προπολεμικών δραχμών, το οδικό δίκτυο κατεστράφη κατά 50%.
  Σε 130 δισεκατομμύρια προπολεμικών δραχμών υπελογίσθη όλη η καταστροφή του εθνικού πλούτου από τους ναζί, δίχως τις καταστροφές των 200.000 σπιτιών, που κάηκαν ή έπεσαν από τους βομβαρδισμούς(879 κατεστράφησαν και 841.600 Έλληνες έγιναν άστεγοι) δίχως να υπολογισθούν οι περιουσίες και τα εμπορεύματα των ιδιωτών που κατεσχέθησαν (πρβλ. «Τι στοίχισε ο πόλεμος στην Ελλάδα» επίσημη στατιστική. Έκδοσις Σιώτη. Αθήναι1946).
  Και κατά τη διάρκεια που ο φασιστικός Μολλώχ κατέστρεφε τη φτωχειά τη χώρα μας ,οι στρατιωτικές ορδές υπερήφανες για το έργο τους, εξακολουθούσαν πάντα τις καθημερινές παρελάσεις τους στους δρόμους της Αθήνας, με το βάδισμα της χήνας, τραγουδώντας τετράφωνα,τα»Ολαρία-Ολαλα» και τα «Βίντσερε και Βιντσερέμο». Από το βιβλίο του Θεόδωρου Μιχ.Τσερπέ « ΤΟΑΓΙΟΧΑΙΔΑΡΙ »
  Επιμέλεια – Πρόλογος =Στέφανου Ληναίου
  Εκδόσεις: ΔΙΟΓΕΝΗΣ , Νοέμβρης 2007]]
  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΑ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://WWW.holocaust.gr ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

  Η μαζική μετανάστευση του ελληνικού αγροτικού πληθυσμού που πλήττονταν βάναυσα ήρθε σαν αποτέλεσμα του φτωχού αγροτικού εισοδήματος. Οι ξένες χώρες και ιδιαίτερα η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Γερμανία παρέλαβαν γρήγορα τα φθηνά ελληνικά εργατικά χέρια για να τις βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των δικών τους οικονομιών….

  Η Αγροτική Τράπεζα καλείται για δεύτερη φορά να προσφέρει τις κοινωνικές της υπηρεσίες μέσα από τις συμπληγάδες των πολιτικών της εποχής που προσπαθούσαν να χειραγωγήσουν την διοίκηση της Τράπεζας και να παίξουν το πολιτικό τους παιχνίδι με τους ψηφοφόρους τους.

  Το 1981, χρονολογία εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωπαική Οικονομική Κοινότητα, με την σύμφωνη γνώμη των λοιπών εταίρων εξαιρείται η κρατική Αγροτική Τράπεζα ορισμένων διατάξεων λόγω του κοινωνικού ρόλου που αναγνωρίζεται με υπαρκτά πειστήρια. Το1991 μ.Χ. μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία και το 2000 μ.Χ. μπαίνει στο χρηματιστήριο που ήδη είχε υποστεί ολέθρια καταστροφή μετά την στημένη φούσκα που έφτιαξαν ξένα διαπλεκόμενα συμφέροντα που κερδοσκοπώντας αφαίμαξαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ελληνικές αποταμιεύσεις.

  Την δεκαετία 2000 – 2010 μ.Χ. , στη Ελλάδα στήνεται η δεύτερη και μεγαλύτερη φούσκα που καλύπτονταν με τον μανδύα της τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων στην γενέτειρα χώρα . Είναι η φούσκα των δανείων που έρχονταν από το εξωτερικό μέσω των ομολόγων του ελληνικού κράτους που κατέχουν οι ξένες και ελληνικές τράπεζες. Η προτροπή προς υπερκατανάλωση όπως παραδέχθηκε ο κ.Γιουγκέρ βοηθούσε το πρόβλημα του αποπληθωρισμού των παραγωγών δυτικών χωρών σε είδη τεχνολογικής κατανάλωσης στα οποία υπήρχε πρόβλημα διάθεσης. Η αναιτιολόγητη αξιολόγηση των ξένων οίκων για την Ελλάδα μετατράπηκε από ΑΑΑ τό 2008 μ.Χ . στην θέση που κατέχουν αποικιοκρατούμενες χώρες του τρίτου κόσμου. Η Δανειακή Σύμβαση που υπεγράφη ερήμην του ελληνικού λαού και εν αγνοία των συνεπειών της, αποτέλεσε τον άξονα για την καταστολή της ελληνικής αξιοπρέπειας , την καταλήστευση της εθνικής περιουσίας και την υπονόμευση της κυριαρχίας του εθνικού χώρου της Ελλάδας που φρουρεί τα ευρωπαικά σύνορα χωρίς καμμία αμοιβή καθώς ζεί επι δύο δεκαετίες τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης κατοίκων τρίτων χωρών.

  Η Αγροτική Τράπεζα μέχρι την 27/7/2012 μέσα από την κατοχή των υποθηκών των αγροτικών γαιών, είχε υποθηκευμένο το 40 ο/ο της ελληνικής υπαίθρου, πράγμα που την έκανε ιδιαίτερα ποθητή για τα διαπλεκόμενα ολιγαρχικά συμφέροντα. Ενώ όλες οι μεταδικτατορικές κυβερνήσεις μιλούσαν για κάποιο υποτιθέμενο δημόσιο πυλώνα που σχεδίαζαν να την εντάξουν, αναγνωρίζοντας τον κοινωφελή ρόλο , που αναφέρει το ιδρυτικό καταστατικό της, δεν έκαναν όμως το παραμικρό βήμα για τον σκοπό αυτόν αλλά αντιθέτως έπραξαν τα ακριβώς αντίθετα. Η Αγροτική Τράπεζα είχε αξιόλογο ενεργητικό με κτήρια αξίας άνω του ενός δισεκατομυρίου ευρώ, καταθέσεις και χορηγήσεις άνω των 15 δισεκατομμυρίων, με καλά στάνταρ και δίκτυο 500 καταστημάτων σε κάθε γωνιά τηςΕλλάδας. Είχε στην κατοχή της κερδοφόρες αγροτικές βιομηχανίες, όπως η Δωδώνη με εξαγώγιμα κτηνοτροφικά προιόντα και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης με υπερσύγχρονα μηχανήματα. Είχε όμως έλλειψη ρευστότητας που δημιούργησε το P.S.I. αφού μειώθηκε η αξία των ελληνικών ομολόγων που κατείχε κι αυτή , όπως και όλες οι άλλες τράπεζες. Για να υπονομευθεί ο διαρκώς υπαρκτός σχεδιασμός του δημόσιου πυλώνα, έπρεπε να απαξιωθεί η Τράπεζα. Και αυτό έγινε συστηματικά στα δύο τελευταία χρόνια στα οποία έλεγχο των οικονομικών έχουμε μόνο από αλλοδαπούς φωστήρες και συνυπεύθυνους της όλης κατάστασης. ΄Ολες οι άλλες ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με μεγάλα ποσά (25 δισεκατομύρια) για να ανακάμψουν μεά το P.S.I. αλλά η κρατική Αγροτική Τράπεζα και το κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. Οι εντολές της τρόικας παρακάμπτουν την ευρωπαική συναίνεση του 1981 και ζητούν το κλείσιμο της τράπεζας με αναπόδεικτα επιχειρήματα αφού η έκθεση της αξιολογητικής εταιρείας BLACK ROCK δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη ενώ έχει τελειώσει εδώ και ένα χρόνο, και για την οποία υπάρχουν πολύ θετικές απόψεις για την Αγροτική τράπεζα όπως μας αναφέρουν πληροφοριακές πηγές.

  Το σχέδιο περιλαμβάνει ‘ απορρόφηση ‘ της τράπεζας από κάποια άλλη ιδιωτική τράπεζα που αποφασίζεται να είναι η τράπεζα Πειραιώς (που είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς πρίν δύο χρόνια να την αγοράσει με το εξευτελιστικό ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που θα της δίνονταν σαν κρατική επιχορήγηση)και να πλειοδοτήσει σε κάποιο αφανή διαγωνισμό χωρίς να φανούν πουθενά οι κλειστές (?)προσφορές των άλλων. Το αντίτιμο ήταν μόνο 95 εκατομμύρια ευρώ τώρα, και έπρεπε να περιλαμβάνει μόνο το καλό μέρος της τράπεζας, δηλαδή οι καταθέσεις , τα ακίνητα, το 40 0/0της αγροτικής γής , τα εξυπηρετούμενα(αυτά που πληρώνονται) δάνεια καθώς και οι αξιόλογες αγροτικές κερδοφόρες επιχειρήσεις . Το υπόλοιπο εναπομείναν ενεργητικό και οι 5500 υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτή , πολλοί πάνω από 25 χρόνια θα παραμείνουν στο κράτος που την κλείνει πάραυτα (27/7/2012 ) και την εκκαθαρίζει

  27 Ιουλίου 2012 μ.Χ. Ημέρα Παρασκευή λίγο πρίν το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων για τις θερινές διακοπές. Το Φύλλο Ελληνικής Κυβέρνησης που πιστοποιεί την έναρξη εφαρμογής των νόμων με αριθμό 2209/ μέρος δεύτερο27/7/2012 κατοχυρώνει την απορρόφηση αυτή παρά τις πάμπολλες αντικοινοτικές της διατάξεις ,τις οποίες πρόλαβαν και κατήγγειλαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης. Μέσα σε 5 ώρες ο κ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ,αποφάσισε ότι η (καινούργιου όρου) μη συστημική Αγροτική Τράπεζα έπρεπε να απορροφηθεί από μια άλλη τράπεζα που έπρεπε και να πλειοδοτήσει. Οι υπάλληλοι που αποτελούν τμήμα της κακής τράπεζας α π ο λ ύ ο ντα α ι χ ω ρ ί ς α π ο ζ η -μ ί ω ση , η με μειωμένη κατά το ήμισυ αποζημίωση που θα ληφθεί στο τέλος της εκκαθάρισης σε περίπου 15 χρόνια. Ο διοικητής της τράπεζας Πειραιώς αναγκάζεται να τους προσλάβει με νέα αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση με απώτερο σκοπό να βοηθήσουν στην μεταφορά των φακέλλων των πελατών, των καταθέσεων, των δανείων, των ακινήτων και μετά σαν πλεονάζον προσωπικό να ακολουθήσουν κάποια μοίρα που το στυγνό καπιταλιστικό σύστημα έχει προσδιορίσει στην βασική οικονομική αρχή της μεγιστοποίησης των κερδών με την εξάλειψη των περιττών εξόδων και εργατομισθίων.

  Η Τράπεζα Πειραιώς όμως για την κερδοφόρα συναλλαγή ζητά και παίρνει μ ε γ ά λη π ρ ο ί κ α α ξ ί α ς 9 δισεκατομυρίων ευρώ από το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , δηλαδή από τον ελληνικό Λαό. Τα μέσα Μαζικής Επικοινωνίας σιωπούν και η διαπλοκή περνάει στα κρυφά. Λίγες μόνο δημοσιεύσεις πληρωμένες από τους εργαζόμενους στην Τράπεζα σε λίγες εφημερίδες και με ψιλά γράμματα. Λίγες επερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή από βουλευτές της Αντιπολίτευσης και το θέμα έχει κλείσει. Η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εξαιρέθηκαν από την ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών με τα 25 δισεκατομύρια που πήραν οι 4 άλλες τράπεζες με πρώτη και καλύτερη την Τράπεζα Πειραιώς για την αποκατάσταση της μείωσης του ενεργητικού των μετά το P.S.I. Τώρα πουλιέται έναντι πινακίου φακής όπως γίνεται σε κάθε σχέδιο διαπλοκής.

  Ο σύλλογος των εργαζόμενων στην τράπεζα προκηρύσσει απεργίες, γίνονται πορείες και παράσταση στην βουλή που ψηφίζει το νομοσχέδιο. Η απεργία που έχει καλά αποτελέσματα αποτελεί απειλή για την απορρόφηση της τράπεζας και πρέπει να κατασταλεί. Έτσι αρχίζουν οι υποσχέσεις των γνωστών παραταξιακών συνδικαλιστικών κύκλων αλλά και οι απειλές. Απειλές πού δυστυχώς εύκολα πιάνουν τόπο στην Ελλάδα που πλήττεται από ανεργία . ΄Οποιος δεν συνεργαστεί με τον νέο εργοδότη, θα εκδιωχθεί χωρίς αποζημίωση και πρέπει και να γραφτεί σε μια μαύρη λίστα, ανάλογη με αυτή των οφειλετών πολιτών αλλά και κάποιων επιτήδειων που κρύπτονται συστηματικά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) που έχει επιληφθεί της υπόθεσης.

  Σήμερα υπάρχουν κι άλλοι πολλοί συνάδελφοι που ονειρεύονται το όραμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, θέλουν την τράπεζα στην υπηρεσία του κόσμου της εργασίας κι όχι των οργανωμένων συμφερόντων. Ζούνε με το όνειρο της απονομής δικαιοσύνης και προσπαθούν να στηρίξουν μια ελπίδα. Πώς σε ένα κόσμο πού αλλοτριώνεται ψυχικά και σωματικά κάτω από τις επιταγές του δίκιου του ισχυρότερου, θα ανατείλει ένας καινούργιος ήλιος και θα ανάψει μια καινούργια σπίθα ελπίδας για όλους τους αδικημένους όλων των λαών όλης της γής …

  ΄Ολοι μας έχουμε αυτό το όνειρο, αυτή την ελπίδα..

  ‘ I HAVE A DREAM “ Martin Luther King “

  Δολοφονημένος χριστιανός ειρηνιστής επίσκοπος

  ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΙΝ.6950207195
  …………………………………………………………………………………………………………………………..

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s