Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Σήμερα, 20/7/2012, τα χαράματα, τα καθάρματα εφόρμησαν στην Χαλυβουργία! Συνέλαβαν απεργούς. Ανακοίνωσαν ότι «άνοιξαν» την Ελληνική Χαλυβουργία. Μέχρι το πρωί δεν είχε επιβεβαιωθεί η «νίκη» των ΜΑΤ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι σπεύδουν για αλληλεγγύη. Ο δρόμος έξω από την επιχείρηση σχεδόν έχει κλείσει. Η μάχη δεν έχει κριθεί ακόμη αλλά ό,τι και να γίνει οι πραγματικοί νικητές είναι οι απεργοί χαλυβουργοί που με την απεργία των 263 ημερών, έγραψαν χρυσή σελίδα στους εργατικούς αγώνες.
Τίποτα δεν πάει χαμένο! Οι απεργοί χαλυβουργοί είναι οι πραγματικοί νικητές και η ιστορία θα γράψει τον αγώνα τους με χρυσά γράμματα.
Με την επίθεση των ΜΑΤ, εργοδοσία, το κράτος της και η δικαιοσύνη τους έδειξαν όλο το μίσος για τα εργατικά δικαιώματα ακόμη και αυτά που το δικό τους σύνταγμα κατοχυρώνει.
Τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στο κεφάλαιο πανηγυρίζουν. Επί τέλους η κορωνίδα των απεργιών χτυπιέται αλύπητα. Τρίβουν τα χέρια τους οι υπηρέτες του κεφαλαίου. Δυστυχώς μαζί τους τρίβουν τα χέρια τους και κάποιοι μικροαστοί που πουλούν φιλεργατισμό και αριστεροσύνη γιατί «επί τέλους» το κράτος τους απαλλάσσει από την καθημερινή ανάγκη να εφευρίσκουν 1000 προσχήματα για να αποφύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».
Τώρα θα ξαμοληθούν όλοι για να συκοφαντήσουν την απεργία και τους απεργούς. Θα δικαιολογήσουν όλες τις απολύσεις για να σωθεί η… εργασία!  Θα υμνήσουν κάθε μέτρο της εργοδοσίας. Θα συκοφαντήσουν κάθε εργατικό αγώνα και δικαίωμα. Θα κινήσουν διαδικασίες κατάργησης βασικών δικαιωμάτων. Κάθε απεργία θα θεωρείται ότι απειλεί τη χώρα!
 Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών έγραψε την πιο μεγάλη εργατική ιστορία αγώνα που δεν θα μπορέσουν ποτέ να τη σβήσουν. Σε λίγα χρόνια θα είναι ορόσημο και οι διώκτες τους θα περάσουν στη μαύρη λίστα της ιστορίας, όπως με την απεργία των οικοδόμων το 1960. Οι τότε διώκτες τους κρύφτηκαν από την ιστορία και μη αντέχοντας την ενοχή τους και την κατακραυγή του κόσμου.
Τίποτα δεν πάει χαμένο. Η απεργία των χαλυβουγρών γράφτηκε με χρυσά γράμματα. Όπου και αν βρεθούν οι χαλυβουργοί θα δίνουν πάντα τη μάχη. Έμαθαν ότι, στον κόσμο αυτό, το κεφάλαιο τίποτα δεν χαρίζει και τα παίρνει όλα.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Κανένας δεν θα τους σώσει αν δεν σώσουν αυτοί τον εαυτό τους. Υποσχέσεις, αναδιαπραγματεύσεις και υποκλίσεις στην εξουσία του κεφαλαίου, στην ΕΕ και στην ντόπια αστική τάξη για να καταφέρουν με δήθεν με «έξυπνο» τρόπο να «σώσουν» τα εργατικά δικαιώματα, σπέρνουν απλώς αυταπάτες.
Δεν γνωρίζουμε τις εξελίξεις στις επόμενες ώρες στην Ελληνική Χαλυβουργία. Οι εργάτες δεν θα προσκυνήσουν είναι σίγουρο και θα δώσουν τον νέο αγώνα τους με την συμπαράσταση και αλληλεγγύη χιλιάδων εργατών.
Η απάντησή μας όμως πρέπει να είναι καίρια σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Ελληνική Χαλυβουργία. Να διδαχθούμε. Να διδαχθεί η εργατική τάξη από αυτόν τον αγώνα. Να απλώσουμε ένα δίχτυ νέας οργάνωσης της εργατικής τάξης προσαρμοσμένο σε έκτακτες συνθήκες κρίσης και επίθεσης όλου του συστήματος. Σε κάθε επιχείρηση να στηθεί Αγωνιστική Εργατική Επιτροπή. Να μπουν μαζικά οι εργάτες στα συνδικάτα και να ανατρέψουν τις ηγεσίες που έχουν ταχθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την εργοδοσία. Να ανατραπεί η ντροπή του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

3 Σχόλια

  1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

    Μου αρέσει!

  2. Να ανατραπεί η ντροπή του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

    Μου αρέσει!

  3. […] “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ […]

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s