ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!


Συμμετέχουμε σε κάθε δράση που αναπτύσσεται από τα κάτω ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της σημερινής συγκυβέρνησης  που ισοπεδώνει τους εργαζόμενους για να εξασφαλίσει τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές. Αντιστεκόμαστε και απαιτούμε την άμεση αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία των αγορών της ΕΕ και τα σαγόνια των καρχαριών του ΔΝΤ. Διεκδικούμε το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας χωρίς συμψηφισμούς, ενάντια στις «μεταρρυθμίσεις» , ενάντια σε όλα τα αναχώματα του αγώνα για την κοινωνική μας απελευθέρωση. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η κυβέρνηση Σαμαρά με τη στήριξη της τρόικας εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και σε συνεργασία με την τρόικα εξωτερικού συνεχίζει την ίδια πολιτική λιτότητας, ανεργίας και φτώχιας για τους εργαζόμενους και το λαό. Μετά τις εκλογές ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση και είμαστε αντιμέτωποι με νέες περικοπές και συγχωνεύσεις σε παιδεία και υγεία, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και με μια νέα φοροεπιδρομή που αφορά τα λαϊκά στρώματα και φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, άνεργους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους. Μαζί με τη φοροληστεία μέσω των φορολογικών δηλώσεων επανέρχεται το χαράτσι της ΔΕΗ με απειλές ακόμη και για το μισθό προκειμένου να εισπραχθεί. Κάθε συζήτηση για επαναφορά του κατώτερου μισθού και του επιδόματος ανεργίας στα πρότερα επίπεδα έχει σταματήσει, ενώ αντίθετα έχει αρχίσει να συζητιέται η παραπέρα μείωσή τους.

Παράλληλα ετοιμάζονται ιδιωτικοποιήσεις – μια εξπρές διαδικασία δηλαδή ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων  στο ιδιωτικό κεφάλαιο-,  συντριβή των όποιων δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκεί, αύξηση των τιμολογίων και κατάργηση της έννοιας της κοινωνικής υπηρεσίας και παροχής.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται η ίδια πολιτική ενίσχυσης των τραπεζών, νομιμοποίησης της ασυδοσίας των επιχειρήσεων απέναντι στους εργαζόμενους, διατήρησης της φοροασυλίας και της εισφοροδιαφυγής για τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο. Η περίπτωση Βερνίκου με την υπεράκτια εταιρεία είναι ενδεικτική.
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν πρόκειται να γίνει κανενός είδους διαπραγμάτευση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η στάση πληρωμών για το δημόσιο χρέος και η άμεση ακύρωση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων είναι μονόδρομος για την επιβίωση του λαού μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!!….

Σήμερα πρέπει να ανασυνταχθεί με γρήγορους ρυθμούς το εργατικό και λαϊκό κίνημα για να αντισταθεί και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική τους.
Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ που κατάφερε να συσπειρώσει ένα μεγάλο δυναμικό κατοίκων κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά με τη μαζική οργανωμένη συλλογική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού και με την συλλογική διασφάλιση ότι κανένα σπίτι που δεν θα πληρώσει το χαράτσι ή θα αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.
Μαζί του πρέπει να βρει θέση η έμπρακτη οργανωμένη ανυπακοή των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στη φοροληστεία μέσω των φορολογικών δηλώσεων και η μαζική πάλη για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά.
Η συλλογική λαϊκή πάλη μπορεί να ανατρέψει τα μέτρα τους μαζί με τα Μνημόνια και την πολιτική που τα γεννάει και να διώξει τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν και σχεδιάζουν την εξόντωσή μας.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ οποιασδήποτε μορφής και το χρέος τους
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και όσους την εφαρμόζουν

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s