Ελληνικό προτεκτοράτο: Τρομοσενάριο στρατιωτικής επέμβασης!


Η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε έχει εξαπολύσει μια καθολική τρομοκρατική εκστρατεία τον τελευταίο μήνα προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αγορών που επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο απλήρωτης εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της κερδοφορίας τους στις πλάτες μας και να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο να αποφασίζει ο λαός την έξοδο από την ΕΕ και το ΕΥΡΩ. Με προπομπό την εγχώρια τρομοϋστερία από τα πολιτικά κόμματα των μνημονίων και της αγοράς, μαζί με τα στρατευμένα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν καθημερινά και ασταμάτητα. Τα Γερμανικά think talk έφτασαν μέχρι του σημείου να απειλούν ευθέως με στρατιωτική επέμβαση στην περίπτωση που αρνηθούμε την κηδεμονία τους. Να τους θυμίσουμε το όχι πολύ μακρινό 1940 και τη μεγαλειώδη λαϊκή αντίσταση στα βουνά και τις πόλεις; Έχουν τόσο μικρή μνήμη; Εμείς εδώ θα είμαστε για να υπερασπιστούμε τα πεζούλια και τα χώματα, το δικαίωμα μας στην αυτοδιάθεση και την ελευθερία, αυτά είναι πατρίδα, ελάτε να δοκιμάσετε φασίστες!

Εφιαλτικά σενάρια για την μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης περιλαμβάνονται σε ανάρτηση γερμανικής επιστημονικής ιστοσελίδας. Το ανώνυμο άρθρο με τίτλο «Σχετικά με τη σημασία της δημοκρατίας», εξετάζει τις επιλογές που, όπως υποστηρίζει, επεξεργάζεται η γερμανική πολιτική ελίτ εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να προχωρήσει στις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» με δημοκρατικά μέσα.

Το επικριτικό για την γερμανική πολιτική άρθρο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα german-foreign-policy.com. Σύμφωνα με τους διαχειριστές, στην ιστοσελίδα γράφουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και κοινωνικοί επιστήμονες για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας και την «προσπάθεια της να αναδειχθεί ξανά παγκόσμια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη».

Το άρθρο υποστηρίζει ότι με αφορμή την διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα, η Γερμανία εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων, ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός προτεκτοράτου, όπως επίσης και η πιθανότητα ενός στρατιωτικού πραξικόπηματος και η αποστολή στρατιωτικών «ειρηνευτικών» δυνάμεων.

Το άρθρο επισημαίνει ότι στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου, Thomas Straubhaar, δημοσίευσε άρθρο με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς κηδεμονίας και μάλιστα αυτό να γίνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.

Η χώρα είναι ένα «αποτυχημένο κράτος», είπε ο Straubhaar, που δεν είναι σε θέση να κάνει «ένα νέο ξεκίνημα» από μόνο του. Η Αθήνα χρειάζεται «βοήθεια για τη δημιουργία βιώσιμων κρατικών δομών». Ως εκ τούτου, πρέπει να μετατραπεί σε «ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο», πρόσθεσε ο γερμανός οικονομολόγος.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι συζητείται η πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στην Αθήνα. «Η Ελλάδα απειλείται από το χάος», δήλωσε πριν μερικές μέρες ο παλαιός σύντροφος του Γιόζεφ Φίσερ, Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ. Πρόσθεσε δε, ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί μια εκτεταμένη εξωτερική παρέμβαση. «Αν αφήσετε τους Έλληνες να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα, διακινδυνεύετε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα», φέρεται να είπε.

Το άρθρο επισημαίνει την άποψη ενός γνωστού γερμανού σχολιαστή, που δεν κατονομάζει, ο οποίος έκανε μια σύγκριση της Ελλάδας με την κατάσταση στα μεταγενέστερα στάδια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. «Στην ελληνική περίπτωση, το χειρότερο σενάριο θα ήταν μια επιστροφή σε μια δικτατορία», προειδοποίησε ο σχολιαστής. «Αυτό το σενάριο γίνεται όλο και πιο πιθανό, όσο μεγαλώνει η αστάθεια», πρόσθεσε.

Το άρθρο επισημαίνει επίσης, το πρόσφατο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σενάρια για ενδεχόμενη αποστολή «ειρηνευτικών» στρατευμάτων στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει, δεν θα μπορεί να προστατέψει τα σύνορα της…να πληρώσει τους υπαλλήλους της, ‘ή θα μπορεί να να πληρώσει μόνο σε Δραχμές… η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει χαοτική, έγραφε η FAZ. Καθώς η χώρα θα συγκλονίζεται από εξεγέρσεις θα χρειασθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, έγραφε η γερμανική εφημερίδα.

Το άρθρο στα αγγλικά

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/elliniko-protektorato-senario-efialti…

1 σχόλιο

  1. Πόσο μας κόστισαν τελικά οι αρπαχτές και οι μίζες των κομμάτων τα τελευταία 30 χρόνια;
    ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    Ενα άρθρο που θα αλλάξει την έννοια του όρου «επαχθές χρέος»!

    http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=48681&type=21

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s