Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 6ης ΜΑΗ: Τι κάνουμε μετά;

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ), τραπεζιτών, ΕΕ-ΔΝΤ έχει επιβάλλει προσωρινά σήμερα την ισοπέδωση πολιτικών, κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται και δημιουργεί συνθήκες πραγματικής χρεοκοπίας/φτωχοποίησης της κοινωνίας. Προκηρύχτηκαν εκλογές με στόχο της εκτόνωση της λαϊκής οργής που εκφράζεται με κάθε τρόπο στη συγκυρία από τα κάτω και προφανή επιδίωξη την ολοκλήρωση των σχεδιασμών της εγχώριας και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας του κεφαλαίου μετά από αυτές.

Το λαϊκό κίνημα μέσα από τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, το κίνημα των πλατειών, το κίνημα “Δεν Πληρώνω”, την αμεσοδημοκρατική οργάνωση λαϊκών συλλογικοτήτων και επιτροπών αγώνα ενάντια στα χαράτσια δημιούργησαν συνθήκες ανατροπής του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων.

Οι εκλογές παρά την βέβαιη καταγραφή αυτών των αλλαγών δεν πρόκειται να αποτρέψουν την νέα συγκυβέρνηση των συστημικών σχηματισμών που θα επιδιώξουν την συνέχιση της πολιτικής που γεννάει ανέργους, φτώχεια, ρατσισμό, αυτοκτονίες και οδηγεί την επιστροφή στο μεσαίωνα. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους ενισχύονται για να αντιμετωπίσουν το διαρκώς αυξανόμενο κύμα της λαϊκής οργής.

Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κομμάτι του κινήματος συνολικής αμφισβήτησης και ανατροπής της πολιτικής του μαύρου μετώπου συμπορευόμαστε με κάθε αγωνιζόμενο που περπατήσαμε μαζί στις μεγάλες απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες ενάντια στα χαράτσια και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Ενισχύουμε τις δυνάμεις που αρνούνται  την αστική αντιπροσωπευτική δημοκρατία, αποκλείουν την ανάθεση και επιλέγουν την αιρετότητα και ανακλητότητα που εξασφαλίζει  την πραγματική λαϊκή συμμετοχή και την αυτοδιαχείριση με αμεσοδημοκρατικούς όρους.  Δεν περιμένουμε καμία νίκη για το λαϊκό κίνημα από τις εκλογές αλλά από τους αγώνες του σήμερα και την εξέγερση του αύριο που έρχεται.

Συντασσόμαστε αγωνιστικά με εκείνες τις δυνάμεις που είτε έχουν επιλέξει τα κινήματα αντίστασης από τα κάτω, είτε συμμετέχουν στις εκλογές,  είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και έκφραση ενισχύουν  τον αγώνα για τη διάλυση της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ευρώ μαζί με τα αντίστοιχα κινήματα των εργαζομένων στην Ευρώπη και επιδιώκουν την ανατροπή του μαύρου μετώπου μέσα από ένα κίνημα συνολικής αντιπαράθεσης και ρήξης που θα δημιουργήσει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τις δυνάμεις και τις τάσεις ανάπτυξης ενός νέου ανατρεπτικού εργατικού κινήματος που θα αντιπαραταχθεί αγωνιστικά απέναντι στον αστικοποιημένο και κρατικοδίαιτο  συνδικαλισμό των  ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Επιδιώκουμε την καταπόντιση όλων των σχηματισμών της συγκυβέρνησης και μαζί όλων όσων όψιμα παρουσιάζονται ως “αντιμνημονιακοί εκφραστές” και αποτελούν την εφεδρεία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος. Επιδιώκουμε μαζί να καταποντιστούν οριστικά και οι αυταπάτες κάθε εκλογικής αναμονής και δήθεν προοδευτικών κυβερνητικών λύσεων  που θα δώσουν τη θέση τους στην διεύρυνση του λαϊκού μετώπου  και σε αγώνες ανατρεπτικούς και νικηφόρους για την κατάκτηση του συνόλου των δικαιωμάτων και αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.denplirono.info

25/4/2012

2 Σχόλια

 1. ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΠΙ(Η)ΚΑ ΟΝΕΙΡΑ.

  Ο πλήρης εκφυλισμός του πολιτικού συστήματος εξουσίας, οδήγησε στη δημιουργία των κινημάτων των αγανακτισμένων, των πλατειών, των κινημάτων ανυπακοής δεν πληρώνω και των συνελεύσεων γειτονιών.

  Μέσα από την πορεία και τους αγώνες τους ενάντια στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της υπακοής, με την έμπρακτα δηλωμένη τους πολιτική ανυπακοή και δράση ενάντια σε κυρίαρχους εξουσιαστικούς θεσμούς και κανόνες, αμφισβήτησαν έμπρακτα την αστική κοινοβουλευτική αντιπροσωπευτική δημοκρατία του συστήματος.
  Απαρνήθηκαν την επιβεβλημένη από το σύστημα “δημοκρατική” υποχρέωση της ανάθεσης επίλυσης των προβλημάτων μας, από “εκλεγμένους” αντιπροσώπους της κάλπης, κάθε τέσσερα χρόνια.

  Διαπίστωσαν ότι τα συλλογικά προβλήματα απαιτούν συλλογικές λύσεις και απαίτησαν το αυτονόητο δικαίωμα του αυτοκαθορισμού και της άμεσης δημοκρατίας.

  Όλες αυτές οι συλλογικότητες βρέθηκαν σε επαφή με το εργατικό κίνημα και συνειδητοποίησαν ότι οι πορείες τους συναντιόνται, σαν δύο ρυάκια, δημιουργώντας ένα ποτάμι αλληλεγγύης και συντροφικότητας,που βάζει τις βάσεις για ένα αμεσοδημοκρατικό κίνημα από τα κάτω, χωρίς γραμματείς και φαρισαίους, με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους, εν τέλει χωρίς μεσσίες και σωτήρες.

  Αυτά τα κινήματα, οι συλλογικότητες, οι συνελεύσεις, που συστάθηκαν από τα κάτω, στη βάση της άρνησης των μηχανισμών της εξουσίας και της ανάθεσης στους από πάνω, δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τις κάλπι(η)κες εκλογικές διαδικασίες.

  Δεν οραματίζονται έναν κόσμο που άλλοι θα τον φτιάξουν, μία κοινωνία που θα τη βρουν σαν έτοιμο κουστούμι σε κάποιο μαγαζί. Τα υλικά της σύνθεσης μίας άλλης κοινωνίας, θα τα βρούνε συλλογικά, συντροφικά και αλληλέγγυα, στην πορεία της ανυπακοής και ανατροπής, σε συμπόρευση με το εργατικό κίνημα, έξω και ενάντια σε οποιαδήποτε κάλπη, που μετατρέπει τις ζωές μας και τα όνειρά μας σε “κάλπικες δεκάρες”

  Μου αρέσει!

 2. Δηλαδή μας εμποδίζει να μαστε στους δρομους/απεργίες/αγώνα το να πάμε πέντε λεπτά κ να ρίξουμε ένα ψηφαλάκι;

  Ή μήπως μας κάνει ακριβώς το ίδιο να ναι στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. ο Χρυσοχοίδης ή ο Τσίπρας;

  Κάλπες κ δρόμος είναι δύο ανεξάρτητα πεδία μάχης. Το 2ο είναι το πιο σημαντικό, το 1ο όμως είναι πανεύκολο μέσα σε 5 λεπτά να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για αγώνα στο δρόμο.

  Καλή λευτεριά!

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s