ΟΙΕΛΕ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28/3 – Απάντηση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο …σχολάρχη υπουργό Παιδείας


AΠΕΡΓΙΑ ΟΙΕΛΕ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ …ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ συνεκλήθη εκτάκτως σήμερα, Κυριακή, 25/3, για να συζητήσει τις εξελίξεις μετά την κατάθεση της τροπολογίας -δώρο στο ΣΙΕΙΕ του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη που στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην αποχώρηση του κράτους από την εποπτεία της εκπαίδευσης με την ουσιαστική κατάργηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιακών συμβουλίων και στην προετοιμασία για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς που θα υποκαταστήσει μεσοπρόθεσμα το δημόσιο σχολείο, καταργώντας σταδιακά τη δημόσια, δωρεάν παιδεία.
 Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει στα πρωτοβάθμια σωματεία αύριο την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη, 28/3. Αποφάσισε, επίσης, να ενημερωθούν και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, καθώς ο κίνδυνος για την εκποίηση του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης είναι μεγαλύτερος από ποτέ.
Να προσθέσουμε, τέλος, πως το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ δεν απέστειλε το δελτίο τύπου στον κ. Μπαμπινιώτη, διότι υπήρξε …διχογνωμία για το αν θα έπρεπε να σταλεί στο γραφείο του στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, ή στο χώρο που του παραχωρήθηκε από τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Παιδείας, στον οποίο – ίσως από …κεκτημένη ταχύτητα – ακόμη εξακολουθεί να εργάζεται ως ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου. Πίσω, όμως, έχει η αχλάδα την ουρά…

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s