ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ: Λαϊκή αντεπίθεση τώρα!


Νέα μείωση των κατώτατων μισθών/ημερομισθίων προετοιμάζουν με τις εκθέσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα Ε.Ε – Δ.Ν.Τ. Η πολυπόθητη «ανάπτυξη» που προετοιμάζουν έρχεται με την ολοκληρωτική κατεδάφιση του εργασιακού στην  Ελλάδα . Μισθούς και ημερομίσθια αντίστοιχα των χωρών της Βουλγαρίας (123 ευρώ), Ρουμανίας (158 ευρώ), ή στην καλύτερη των περιπτώσεων  Εσθονίας (278 ευρώ), ή Τσεχίας (324ευρώ) προτείνουν οι «δανειστές μας», ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. Ταυτόχρονα νέα φορολογικά μέτρα, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα/είδη πρώτης ανάγκης στο επίπεδο του ενιαίου συντελεστή 19-21%!

Τα χαράτσια θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα αφού μέχρι τον Ιούνιο το «έκτακτο» χαράτσι στα σπίτια θα ενσωματωθεί με τον ΦΑΠ με παράλληλη κατάργηση του αφορολόγητου της πρώτης κατοικίας μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ.

Εν των μεταξύ σχεδιάζουν άμεσα 150.000 απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα είναι υπερτριπλάσιες στον ιδιωτικό. Από την άλλη μέχρι τέλους του «σωτήριου» 2012 περισσότερες από 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν βάλει λουκέτο.

Έχει κι άλλα: ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ/νέα μείωση των συντάξεων, κλοπή του εφάπαξ, κατάργηση επιδομάτων, κ.α, κ.α., κ.α…

Με όλα τα παραπάνω έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς όταν δηλώνουν ότι επιδιώκουν να μας σώσουν; Είναι δεδομένη η πλήρης κατρακύλα των δημόσιων εσόδων αφού αυτά τα μέτρα αυξάνουν την ύφεση. Όλα τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα απέτυχαν. Οι μόνοι που κέρδισαν είναι οι τραπεζίτες που εισέπραξαν εκατοντάδες δις. Ευρώ και ο ΣΕΒ που κολύμπησε στο κέρδος με την μείωση των κατώτατων μισθών και των εργοδοτικών εισφορών.

Έχουμε χρόνο να περιμένουμε; Μπορούμε να εφησυχάσουμε προσωρινά αποδεχόμενοι την καλλιέργεια της αυταπάτης των εκλογών που προετοιμάζουν και να τους δώσουμε το χρόνο για να μας γυρίσουν ένα αιώνα πίσω; Ποιες ελπίδες μπορεί να θρέψει το ανακάτεμα της σάπιας πολιτικής τράπουλας όταν η ανεργία έχει χτυπήσει 1.500.000 ανθρώπους, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται, η δημόσια υγεία ξεπουλιέται;

Ο μόνος δρόμος είναι η ανατροπή τους! Λαϊκή αντεπίθεση τώρα! Δεν δουλώνουμε, δεν πληρώνουμε. Ούτε την κρίση τους, ούτε την νέα ανάπτυξη τους με το αίμα και τον ιδρώτα του εργαζόμενου και του απόμαχου συνταξιούχου. Να μην τους δώσουμε από εδώ και στο εξής καμία ευκαιρία ανασύνταξης και οργάνωσης του νέου κοινωνικού μεσαίωνα που προετοιμάζουν πυρετωδώς. Να μην προλάβουν αυτοί για να προλάβουμε εμείς.

Να συναντηθούμε όλοι στις λαικές συνελεύσεις, να πυκνώσουμε τις επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά/κάθε χώρο δουλειάς. Να συντονιστούμε απο τα κάτω, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να τους ανατρέψουμε τώρα. Το δικό μας αύριο δεν μπορεί να  περιμένει.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s