ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΗ ΡΟΔΟ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ


«η χώρα με τους καταλληλότερους πρωθυπουργούς, τα καταλληλότερα κόμματα και τους καταλληλότερους πολιτικούς έφτασε στο λαμπρό σημείο που βρίσκεται σήμερα. Τώρα πάλι προειδοποιούν τον λαό ότι πρέπει να προσέξει. Πρέπει να μην χάσει την σοφία του και δεν εμπιστευτεί το επιτυχημένο και φερέγγυο πολιτικό σύστημα που λειτουργεί δημοκρατικά εδώ και σαράντα χρόνια»

Πραγματικά σκέφτομαι πόσο τυχερός λαός ήμαστε που πάντα, σε κάθε δύσκολη στιγμή στην ιστορία μας, εμφανίζονται κάποιοι μεγάλοι Έλληνες για να σώσουν την πατρίδα μας.

Στην σημερινή εποχή μάλιστα πρέπει να παραδεχθούμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί. Τόσους πολλούς σωτήρες, ταυτόχρονα, δεν νομίζω να έχει δει ποτέ στην ιστορία της, η χώρα μας. Μάλιστα είμαστε διπλά τυχεροί, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι έμπειροι σωτήρες, αφού μας σώζουν συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια. Πραγματικά πρόκειται για σώσιμο κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα η κατάσταση για τους ηρωικούς σωτήρες δυσκολεύει από… την στιγμή που ο οι ιθαγενείς κάτοικοι δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι το καλό τους και αντιδρούν στη σωτηρία τους. Μάλιστα μιλάμε για τόσο βαρβάρους που ενώ θέλουν να τους σώσουν και να τους πουν και ένα τραγούδι, αυτοί δεν θέλουν ούτε να σωθούν αλλά ούτε καν να ακούσουν το τραγούδι. Απολίτιστοι που ενώ προσπαθείς να τους συμπαρασταθείς και να τους παρηγορήσεις με τραγούδια, αυτοί έχουν το θράσος να βρίζουν, να ζητούν φαγητό για τα παιδιά τους που λιποθυμούν από την πείνα, να ζητούν δουλειές για να επιβιώσουν, να ζητούν ελεύθερη πατρίδα, εθνική ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία και άλλες σαχλαμάρες συγνώμη… υπερβολές. Όμως τι μπορεί να περιμένει κανείς από ιθαγενείς υπερβολικούς και απολίτιστους;

Βέβαια αν ο αφιλοκερδής λαϊκός τραγουδιστής έχει παράπονα, τι να πει ο άλλος αφιλοκερδής; …ο μεγάλος στοχαστής. Ο άνθρωπος που προσπαθούσε να σώσει τη χώρα πριν ακόμα αναλάβει πρωθυπουργός και οι καχύποπτοι τον κατηγορούσαν για υπόγειες διαβουλεύσεις. Ο ταλαίπωρος που είχε γυρίσει δυο-τρεις φορές τον πλανήτη για να συναντηθεί με κάθε τοκογλύφος συγνώμη… τραπεζίτη και οι αχάριστοι ιθαγενείς τον έβριζαν κι από πάνω. Δυστυχώς όταν ο λαός δεν έχει κουλτούρα και πνευματικό επίπεδο αυτά συμβαίνουν.

Τώρα πάλι, τα δύο κόμματα που κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια, εξηγούν στους άξεστους τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές που έχουν και αυτοί οι στούρνοι δεν μπορούν να τις διακρίνουν …δεν μπορούν να τις δουν. Τους εξηγούν ότι μετά τις εκλογές δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν και οι καχύποπτοι δεν μπορούν να το πιστέψουν, αλλά δεν μπορούν και να το καταλάβουν. Δεν καταλαβαίνουν πώς καταφέρνουν και συγκυβερνούν πριν τις εκλογές και δεν θα μπορέσουν μετά; Αν οι ανόητοι ιθαγενείς δεν αντιλαμβάνονται τις ιδεολογικές διαφορές, τις αντιθέσεις, την υψηλή πολιτική, μετά φταίνε τα κόμματα που τους αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιο συγνώμη… λαό με σοφία;

Ακόμα και ο “ατίθασος” αρχηγός, τους εξηγεί ότι αντιστέκεται και οι αργόστροφοι δεν το αντιλαμβάνονται. Ο “δημοκράτης” αρχηγός τους τονίζει ότι δεν συγκυβερνά και οι ανόητοι δεν το βλέπουν. Ο νηφάλιος” αρχηγός που απλά για να μην οξύνει την κατάσταση ακολούθησε πολιτική “Στρίβειν διά του αρραβώνος” σε κάποιες ασήμαντες υποθέσεις όπως Τράπεζας της Ελλάδος Τ3 – Τ10, ΕΛΣΤΑΤ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δηλώσεις Στρος Σκαν για υπόγειες διαβουλεύσεις, κ.λπ και οι φαντασιόπληκτοι πιστεύουν τον Καμμένο.

Μετά οι ανυπόμονοι ιθαγενείς έχουν και το θράσος να ζητούν εκλογές. Τους εξηγεί, ο υπομονετικός αρχηγός, ότι δεν κοιμάται με το ημερολόγιο και αυτοί οι κακόπιστοι βγάζουν το συμπέρασμα, ότι κοιμάται με τα τσαρούχια.

Πώς όμως να περιμένει κανείς από ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης να καταλάβουν από υψηλή πολιτική; Όπως για παράδειγμα, να μην ψηφίζεις το μεσοπρόθεσμο, αλλά να ψηφίζεις τον εφαρμοστικό νόμο που ουσιαστικά είναι η κωδικοποίηση στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου. Δεν καταλαβαίνουν πώς αλλάζεις πολιτική; …πώς μέσα σε μερικούς μήνες άλλαξαν τα δεδομένα και κινδυνεύει η χώρα; …πώς ενώ πριν τρεις μήνες ήταν όλα καλά, ξαφνικά κινδυνεύει με καταστροφή;

Τόσα χρόνια εκθειάζανε τους ιθαγενείς για τις μαλακίες συγνώμη… σοφές επιλογές τους στις εκλογές. Τόσα χρόνια εκθειάζανε τους ευκολόπιστους συγνώμη… ώριμους πολίτες, που πάντα επέλεγαν σωστά τον καταλληλότερο να τους κυβερνήσει.

Άλλωστε η χώρα με τους καταλληλότερους πρωθυπουργούς, τα καταλληλότερα κόμματα και τους καταλληλότερους πολιτικούς έφτασε στο λαμπρό σημείο που βρίσκεται σήμερα. Τώρα πάλι προειδοποιούν τον λαό ότι πρέπει να προσέξει. Πρέπει να μην χάσει την σοφία του και δεν εμπιστευτεί το επιτυχημένο και φερέγγυο πολιτικό σύστημα που λειτουργεί δημοκρατικά εδώ και σαράντα χρόνια.

Όμως αφού τόσα χρόνια τους αντιμετωπίζουν σαν μαλάκες συγνώμη – αν και τους το έχουν πει ευθαρσώς οι ίδιοι – πλησιάζει η στιγμή που θα κάνουν την βλακεία και θα στείλουν στον αγύριστο όλους τους κατ’ εξακολούθηση σωτήρες. Ήδη οι ιθαγενείς κάτοικοι, στα πρόσφατα γεγονότα, τους έδειξαν τη Ρόδο, σύντομα ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα τους δείξει και το πήδημα.
apneagr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s