ΔΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ /ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ


Αν ο νόμος είναι άδικος, δεν είναι νόμος… και πρέπει να ανατραπεί! Προς αντικατάσταση και μονιμότητα  πηγαίνει ο νόμος για το χαράτσι της ΔΕΗ (ειδικό τέλος ακινήτων). Η επιβολή της είσπραξης μέσω των λογ/μων της ΔΕΗ σκόνταψε στο ισχυρό τείχος των αντιδράσεων του λαϊκού κινήματος που αντιστάθηκε αγωνιστικά μέσα επιτροπές αγώνα δεν πληρώνω , επιτροπές και συνελεύσεις σε όλες τις πόλεις της Αττικής και όλης της Ελλάδας ενάντια στα χαράτσια, σε αρκετές περιπτώσεις με την αναγκαστική σύμπραξη  από ορισμένους δήμους που δεν άντεξαν την πίεση που άσκησαν οι δημότες, να απέχουν.  Οι εκατοντάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ, οι επισκέψεις μας σε γραφεία εργολάβων, οι συντονισμένες προσφυγές, οι αιτήσεις αναστολής, οι πορείες διαμαρτυρίας, οι καταλήψεις της ΔΕΗ,  το κλείδωμα των σπιτιών μας, καθώς και ρητή δηλωσή μας οτι θα επανασυνδέουμε το κομμένο ρεύμα, ανάγκασαν το Μαύρο Μέτωπο, μέσω του ΣτΕ, να αποσύρει σε πρώτη φάση την διακοπή ηλεκτροδότησης, αποφασίζοντας οτι είναι αντισυνταγματική (η διακοπη), αλλά έκρινε συνταγματικό το χαράτσι, που θα οφείλεται εφεξής στην Εφορία.

Το ΣτΕ  έβγαλε απόφαση έβγαλε απόφαση χρησμό (”Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις»), αποποιούμενο στην ουσία την ευθύνη μιας καθαρής ετυμηγορίας. Τυχαίο;

O χρησμός του ΣτΕ, μας στέλνει απο τη Σκύλλα της ΔΕΗ, στη Χάρυβδη της Εφορίας, απο το φόβο της διακοπής του ηλεκτρικού, στο φόβο της κατάσχεσης των λογαριασμών μας (όσοι ακόμη διαθέτουν μικροποσά μέσα σε αυτούς), και στη συνέχεια στην κατάσχεση της περιουσίας μας, που είναι και ο τελικός στόχος τους. Πώς θα γίνει αυτό; Ήδη επεξεργάζονται προτάσεις για την ενοποίηση του ΕΕΤΗΔΕ με τον ΦΑΠ σε ένα ενιαίο φόρο  ακίνητης περιουσίας που θα καταργεί και το αφορολόγητο των 200.000 ευρώ, αλλά θα συμπεριλαμβάνει στη φορολόγηση και την αγροτική ακίνητη περιουσία (χωράφια).

Οι εκλογές που έχουν ανακοινωθεί έχουν στόχο να περισώσουν το σημερινό μαύρο πολιτικό σύστημα. Μπαίνουμε στην περίοδο των υποσχέσεων και της καλλιέργειας των ψευδαισθήσεων. Μετά την κάλπη οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί θα έχουν «πεδίο πρόσφορο» για να εφαρμοστούν. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι εμπνευστές τους. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε αυτή την χρονική περίοδο, μέχρι τις εκλογές, να εφησυχάσουν. Κάθε μέρα στους δρόμους!

Οι επιτροπές αγώνα «Δεν Πληρώνω», οι Λαϊκές συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, ολοι οι κολασμένοι απο το Μαύρο Μέτωπο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για την ανατροπή του Μαυρου Μετώπου, και κάθε επόμενου Μαύρου σχηματισμού, να ακυρώσουμε τα σημερινά χαράτσια, και αυτά που σχεδιάζουν για μετά τις εκλογές.

Ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί από το λαϊκό κίνημα γιατί αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία, αυτάρκειας και αλληλεγγύης, συνεταιριστικής οργάνωσης και οριζόντιας ανάπτυξης για τους κάτω, χωρίς αντιπροσώπους και μεσάζοντες. Δεν αναθέτουμε την ζωή μας σε κανένα, δεν κάνουμε καμία διαπραγμάτευση για τα αυτονόητα.  Αγωνιζόμαστε για δημόσια, ελεύθερα και προσβάσιμα από  όλους, κοινωνικά αγαθά.

Δεν πληρώνουμε Χαράτσια/ Δεν πληρώνουμε την Κρίση τους

1 σχόλιο

  1. δεν έχει πλήρωση ο Βενιζέλος στην Σκόπελο στην βίλα του πεθερού του χαράτσι! http://skopelos-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_05.html

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s