Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!


Αντισυνταγματική έκρινε το ΣΤΕ την διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι για τα σπίτια. Αντίθετα, προκειμένου να ισορροπήσει τα πράγματα, και την λαϊκή οργή και την επιβολή του χαρατσιού  από την άλλη, έκρινε Συνταγματικό το χαράτσι, εφόσον όμως είναι προσωρινό, δηλ. για δύο χρόνια. Εάν επιχειρηθεί με νόμο η μονιμότητα, τότε επιφυλάσσεται να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση του για το θέμα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν νέες  προσφυγές.

Είναι αυταπόδεικτο ότι η άρνηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να πληρώσουν και η οργάνωση της αντίστασης στα χαράτσια συνέβαλε τα μέγιστα σε μια απόφαση όμως προσωρινού κατευνασμού της λαϊκής οργής, εν όψει βεβαίως και των επερχόμενων εκλογών. Τα χαράτσια όμως παραμένουν.

Ταυτόχρονα η επιβολή μέσω της φορολογίας και των μνημονιακών «αντικειμενικών κριτήριων» νέων φοροχαρατσιών μαζί με τα χαράτσια «αλληλεγγύης» του 2012 που έρχονται προετοιμάζουν ένα εκρηκτικό κλίμα που τρομάζει το εγχώριο πολιτικό και διοικητικό προσωπικό.

Προσπάθησαν να εκτονώσουν λοιπόν τις αντιδράσεις προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για να επανεξετάσουν τους σχεδιασμούς επιβολής των πολιτικών τους.

Δεν εφησυχάζουμε, δεν καταθέτουμε τα όπλα! Συνεχίζουμε την αντίσταση με οργάνωση από τα κάτω, αλληλέγγυοι  και συντονισμένοι στην κατεύθυνση της ανατροπής τους. Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

1 σχόλιο

  1. Συγνώμη αλλά εγώ αυτή την απόφαση δεν την κατάλαβα. Δηλαδή κρίνεται συνταγματικό το μέτρο αλλά αντισυνταγματικός ο τρόπος που σου παίρνει το κράτος τα χρήματα επομένως τα λεφτά θα στα πάρουνε θέλεις δεν θέλεις με κάποιο άλλο τρόπο, για παράδειγμα θα στα βάλει στην εφορία και θα στα πάρει όπως έγινε και πρόσφατα από κάποιο χρεοφειλέτη από τον τραπεζικό σου λογαριασμό ή ακόμα τους (έχω ικανούς και γι΄αυτό ) από το μισθό σου.

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι παρά το πρόσκαιρο θετικό αποτέλεσμα της απόφασης στην ουσία μεταθέτει το θέμα χρονικά, δυστυχώς για άλλη μία φορά μετά την ΄΄Συνταγματικότητα του μνημονίου΄΄ μας ανακοινώθηκε και η συνταγματικότητα των χαρατσιών, θα είμαι αυστηρός στην κρίση μου αλλά σαν απλός πολίτης από την ημέρα της κρίσης το εισόδημά μου όπως και το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων έχει συρρικνωθεί δραματικά φτάνοντας πολλούς από εμάς πέρα από τα όρια και τις δυνατότητες μας ΛΥΠΑΜΑΙ αλλά περίμενα μια πιο θαρραλέα απόφαση.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s