Τι ισχύει τώρα για τις διακοπές του ρεύματος λόγω άρνησης πληρωμής του χαρατσιού;


H κυβέρνηση του μαύρου μετώπου βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα διαρκώς αυξανόμενο κίνημα άρνησης της πληρωμής του χαρατσιού που επιδιώκουν να επιβάλλουν μέσω των λογαριασμών της  ΔΕΗ. Σχετικά με τις περιπτώσεις και τις προθεσμίες διακοπής του ρεύματος επανέρχονται και υπαναχωρούν από τη μια μπροστά στην αυξανόμενη άρνηση πληρωμής και από την άλλη αντιμέτωποι με ένα κίνημα ενάντια στα χαράτσια που καθημερινά οργανώνεται και αναπτύσσει δράσεις παντού.

Τι ισχύει με την τελευταία τροπολογία που κατέθεσαν στη βουλή:

 1. Εάν δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι τέσσερις (4)μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, το «χρέος» μεταφέρεται στο Υπ. Οικονομικών και διαγράφεται από τα αρχεία της ΔΕΗ.
 2. Ο έφορος της αντίστοιχης ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος θα αποφασίζει για την περίπτωση έκδοσης εντολής διακοπής του ρεύματος. Αυτό βέβαια συνεπάγεται χρόνο, δεν είναι υπόθεση ημερών… Η απόφαση αυτή πρέπει να κοινοποιηθεί μετά στους φορολογούμενους.
 3. Εάν γίνουν όλα αυτά ο πολίτης έχει προθεσμία δύο (2) μηνών, μετά το 4/μηνο και μετά την κοινοποίηση διακοπής απο την εφορία, προκειμένου να καταθέσει ένσταση που θα συζητηθεί από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο οικονομικών.

Μ ε βάση τα παραπάνω το χρονικό διάστημα που απαιτείται κατ’ ελάχιστον προκειμένου να εκδοθεί οριστική εντολή διακοπής δεν μπορεί να είναι μικρότερο από έξι έως και οκτώ μήνες. Μετά πρέπει να βρούν εργολάβους για να εκτελέσουν τις εντολές. Αλλά από τη μία οι εργολάβοι μέσα από τη συλλογική τους οργάνωση (Πανελλήνια Ένωση Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) αρνούνται να αναλάβουν αντίστοιχα έργα. Οι εργαζόμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ αρνούνται επίσης. Οι ελάχιστοι που απομένουν ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης.  Ποιος θα μας κόψει το ρεύμα;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν πληρώνουμε, δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά. Συμμετέχουμε σε όλες τις λαϊκές συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα, στις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια και τις δράσεις τους γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος να ανατρέψουμε σχεδιασμούς και αντιλαϊκές πολιτικές. Να τους ανατρέψουμε!

5 Σχόλια

 1. μπορειτε να μου πειτε με ποιον τροπο θα πληρωσω μονο το ρευμα-δημ.τελη- ερτ χωρις να πληρωσω το χαρατσι;χτες πηγα στην δεη καλλιθεας και μου ειπαν οτι αν το πληρωσω ηλεκτρονικα το συστημα βλεπει ποσο σε ευρω και δεν ξεχωριζει για πιο πραγμα πανε τα λεφτα.ευχαριστω εκ των προτερων.

  Μου αρέσει!

  • Πλήρωσε μέσω ΑΤΜ Τράπεζας

   Μου αρέσει!

  • εγώ την 1η φορά πλήρωσα τον λογ/σμό (συνολική οφειλή – 1η δόση χαράτσι) στο ΑΤΜ.
   στην 2η όμως -επειδή ήταν ληξηπρόθεσμη- φοβήθηκα και πήγα στην ΔΕΗ και μου είπαν οτι δεν γίνεται να μην πληρώσω και το ποσό απο το χαράτσι γιατί δεν το δέχεται το σύστημα τους (παρόλο που είπαν βάση τροπολογίας οτι θα διαγραφεί το χρέος από την δεη – έστω μετά απο 4 μήνες- και θα πηγαίνει στην εφορία.Τους είπα οτι ΔΕΝ ΕΧΩ, που σκατά να τα βρώ αφού είμαι άνεργη με στεγαστικό και σύζυγο χρόνια άνεργο που τώρα δούλεψε και αυτός στον δήμο με σύμβαση που λήγη στις 29/2/12???? ο υπάλληλος δεν είχε καμία λύση φυσικα… Έτσι την πλήρωσα ηλεκτρονικά (winbank Πειραιώς) και είπα ότι γίνει…και παρόλο που είχε λήξη ο λογ/σμος, πληρώθηκε κανονικά! οπότε πάνε στο ΑΤΜ και ακολούθησε τις οδηγίες (είναι πολύ εύκολο) ή αν έχεις winbank ακόμη καλύτερα (τουλάχιστον αν είναι ληξηπρόθεσμος)

   Μου αρέσει!

 2. […] Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω"] EmailLike this:LikeBe the first to like this post. Γράψτε ένα […]

  Μου αρέσει!

 3. […] και αντιλαϊκές πολιτικές. Να τους ανατρέψουμε! Πηγή: Επιτροπές Αγώνα Δεν Πληρώνω Μοιραστείτε το Posted in Δεν […]

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s