ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ. στο κτίριο ΝΕΛΕ, Κολοκοτρώνη 36

Στην εποχή που η εργασία έφτασε να θεωρείται προνόμιο και η ανεργία «αναπόφευκτο δεδομένο», κυρίως για την πιο παραγωγική μερίδα του πληθυσμού (τα επίσημα ποσοστά ανεργίας στην ηλικία από 25 έως 35 αγγίζουν το 50%), δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο ούτε εργαζόμενος που να μη ζει με το φόβο ότι η ανεργία θα του χτυπήσει την πόρτα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ανεργία και η φτώχεια, τόσο ο άνεργος συμβιβάζεται να μπει στην εργασία με χαμηλότερο μισθό και ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα οι εργοδότες γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν φτηνότερο εργατικό δυναμικό. Έτσι, ο εργαζόμενος, φοβούμενος ότι θα χάσει τη θέση του, σταματάει να διεκδικεί. Οι εργαζόμενοι γίνονται μελλοντικοί άνεργοι και οι άνεργοι μελλοντικοί εργαζόμενοι με εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας (ελαστικό ωράριο, ανασφάλιστη ή/και απλήρωτη εργασία με το πρόσχημα της μείωσης των κερδών).

Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, η Τρόικα, το ΔΝΤ και η εγκάθετη κυβέρνηση Παπαδήμου «κατάφεραν» να δημιουργήσουν μια χώρα 1,5 εκατ. ανέργων (1 εκατ. άνεργοι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ και τουλάχιστον 500.000 αδήλωτοι), αριθμός που αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό, σε συνδυασμό με τα χαράτσια, τις αυξήσεις των τιμών σε τρόφιμα και πετρέλαιο και την απουσία κοινωνικού κράτους (διάλυση υγείας και παιδείας), αρχίζει πια να θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και την ίδια την επιβίωση.

Απέναντι σ’ αυτό, οι άνεργοι κι οι ελαστικά εργαζόμενοι δεν μπορούν να σιωπούν. Οργανωνόμαστε – Αντιστεκόμαστε – Συγκροτούμε Επιτροπές Ανέργων σε κάθε γειτονιά. Διεκδικούμε συλλογικά αφήνοντας πίσω την απομόνωση και την αποξένωση που μας έχουν επιβάλει. Καλούμε όλους τους ανέργους και ελαστικά εργαζομένους του Χαϊδαρίου να συζητήσουμε, να συναποφασίσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας.

http://syneleysihaidari.wordpress.com/

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s