Ανακοίνωση – Ψήφισμα της Παγχανιώτικης Συνέλευσης Πολιτών και Φορέων


«Φουντώνει» το κίνημα κατά του «χαρατσιού» της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Κρήτη, όπου εκτιμάται ότι τα νοικοκυριά που κατέβαλαν μόνο την αξία του ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος, ανέρχονται σε χιλιάδες. Την ίδια στιγμή, φορείς και συλλογικότητες, που χαρακτηρίζουν το «χαράτσι» ως «βαρύ, άδικο και παράνομο», συντονίζουν τη δράση τους, ώστε να μην διακοπεί σε κανένα σπίτι η ηλεκτροδότηση.

Στο ψήφισμα, οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι «η κυβέρνηση θέλοντας να ικανοποιήσει την τρόικα και τους τοκογλύφους, για μία ακόμη φορά, επιτίθεται στο λαϊκό εισόδημα επιβάλλοντας χαράτσια (σήμερα στην ιδιόκτητη στέγη, αύριο στην αγροτική γη)».

Για να προσθέσουν: «Όμως ούτε οι απειλές ούτε η πλαστή ενημέρωση έφεραν το αποτέλεσμα που θέλανε. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα και επίσημα: Μέχρι σήμερα σε 300.000 λογαριασμούς (αφορά 1 εκ. ανθρώπους) είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω ηθελημένης άρνησης δεν καταβλήθηκε ο βαρύς, άδικος και παράνομος αυτός φόρος. Και κάθε μέρα που περνά ο αριθμός όσων λένε «όχι», αλλά κι αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν, μεγαλώνει. Κύριοι της κυβέρνησης και της τρόικας, εξ ονόματος όσων δεν μπορούν να πληρώσουν σας λέμε «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Αλλά και για όσους δεν προφτάσατε να τους φέρετε στον «πάτο», σας λέμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τα παιδιά μας νηστικά ούτε τους ηλικιωμένους γονείς μας χωρίς φαΐ και φάρμακα. Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι είμαστε απέναντί σας. Και αισθανόμαστε συμπάθεια και αλληλεγγύη με όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στα σχέδιά σας, αναζητώντας τρόπους για μια διαβίωση και ένα μέλλον με αξιοπρέπεια».

Καταλήγοντας γνωστοποιούν τις αποφάσεις της συνέλευσης και συγκεκριμένα επισημαίνουν:

«• Συγκροτούμε μαζικές επιτροπές ενεργητικής συμπαράστασης και εμποδίζουμε όποιον επιχειρεί να κόψει το ρεύμα. Ομάδες τεχνικών αναλαμβάνουν την επανασύνδεση και την ευθύνη γι» αυτήν.

• Καταθέτουμε ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ (καθιστά όσους εμπλακούν στο κόψιμο ρεύματος υπεύθυνους έναντι οποιασδήποτε βλάβης -υλικής ή ανθρώπινης- προκληθεί εξαιτίας της διακοπής και επιφυλάσσεται για άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος).

• Διοργανώνουμε συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια και τη διακοπή ηλεκτροδότησης (Πέμπτη 2/2, στις 6.30 μ.μ., Δημοτική Αγορά).

• Οργανώνουμε ζωντανές παρεμβάσεις μέσα στις γειτονιές των Χανιών (Τρίτη 31/1 και Τετάρτη 1/2) με σκοπό να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 2/2, αλλά και για να διευρύνουμε, ακόμα περισσότερο, την απήχηση του κινήματός μας.

• Δημοσιεύουμε επιστολή με την οποία καλούμε τους τεχνικούς (της ΔΕΗ ή τους ιδιώτες) καθώς και τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην προβούν σε καμία διακοπή. Ειδικά στους εργαζομένους της ΔΕΗ θα θυμίσουμε και θα ζητήσουμε να εφαρμόσουν την απόφαση της ΓΕΝΟΠ για μη συμμετοχή τους στο κόψιμο ρεύματος.

• Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση αυτής της επιστολής στη διοίκηση της ΔΕΗ (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ.). Η επιστολή επιδίδεται με παράσταση διαμαρτυρίας και σε κάθε ιδιώτη εργολάβο για τον οποίο γίνεται γνωστό ότι αναλαμβάνει το παράνομο έργο της διακοπής ηλεκτροδότησης.

• Επικοινωνούμε με όσους συλλογικούς φορείς δεν έχουμε ακόμα επικοινωνία και όπου υπάρχει ανταπόκριση αναλαμβάνουμε κοινές πρωτοβουλίες. Επιδιώκουμε συμπόρευση με τα σωματεία εργαζομένων, ειδικά με αυτό της ΔΕΗ.

• Συντονίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με αντίστοιχες κινήσεις σε παγκρήτιο επίπεδο.

• Συμβάλλουμε στη δημιουργία επιτροπών και συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά.

• Δημιουργούμε τηλεφωνικό κέντρο (τρία τηλέφωνα: Cosmote, Vodafone, Wind) σε κάθε γειτονιά. Περιστατικά διακοπής, παρενόχλησης ή ό,τι άλλο καταγγέλλονται στα αυτά τα τηλέφωνα.

• Δημιουργούμε σύστημα ενημέρωσης – αντιπληροφόρησης (αξιοποιώντας το Internet).

• Συντάσσεται κείμενο πρακτικών οδηγιών με τίτλο κάτι σαν π.χ. «Τι κάνω σε περίπτωση που αντιληφθώ ότι…».

• Τυπώνουμε αυτοκόλλητα με τα χρήσιμα τηλέφωνα.
Είμαστε πολλοί. Έχουμε δίκιο. Είμαστε αποφασισμένοι. Θα νικήσουμε!

• Καλούμε, όλους όσοι θέλουν να εμπλακούν στην εφαρμογή των αποφάσεων να βρεθούμε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Παράλληλα: Δεν πληρώνουμε χαράτσια (όσοι πληρώσαμε πρώτη δόση δεν πληρώνουμε τη δεύτερη). Για επικοινωνία και ενημέρωση: 6972287093 (Vodafone), 6986195310  (Cosmote)».


ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Οι φορείς (αλφαβητικά) που συνυπογράφουν το ψήφίσμα της Παγχανιώτικης Συνέλευσης ενάντια στα χαράτσια :
Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων-Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων-ΕΛΜΕ Ν. Χανίων-Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χανίων-ΕΠΑΜ Χανίων-Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια-Κοινωνική Κουζίνα-Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών-Παράταξη «Μαχόμενοι Μηχανικοί» του ΤΕΕ Δ.Κ.-Πρωτοβουλία Πολιτών Κισσάμου & Σελίνου-Πρωτοβουλία Πολιτών Σφακίων-Σπίθα Αποκορώνου-Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων-Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Χανίων-Σύλλογος Εργαζόμενων Ατμ/Ηλ. Σταθμού Ξυλοκαμάρας-Σύλλογος Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκής-Συνέλευση Κατοίκων Ακρωτηρίου-Συνέλευση Κατοίκων Αμπεριάς-Συνέλευση Κατοίκων Βαρυπέτρου-Συνέλευση Κατοίκων Νέας Χώρας-Συνέλευση Κατοίκων Χαλέπας-Σπίθα Αποκορώνου
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων-Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Χανίων-Σύλλογος Εργαζόμενων Ατμ/Ηλ. Σταθμού Ξυλοκαμάρας-Σύλλογος Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκής-Συνέλευση Κατοίκων Ακρωτηρίου-Συνέλευση Κατοίκων Αμπεριάς-Συνέλευση Κατοίκων Βαρυπέτρου-Συνέλευση Κατοίκων Νέας Χώρας-Συνέλευση Κατοίκων Χαλέπας

πηγές : http://www.haniotika-nea.gr/  http://politesxania.blogspot.com/

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s