ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ! ΠΟΙΟΙ; ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!


Συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΖΙΑ την Τρίτη 24/1

Οι πρώτες 30.000 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται. Χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτζι ή αρνούνται την πληρωμή του βρίσκονται υπό την απειλή της διακοπής.

Η πρώτη μάχη έρχεται και θα είναι στα σπίτια μας.
Η κυβέρνηση θέλει να κόψει το ρεύμα και εμείς όλοι είμαστε αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουμε.

Την αποφασιστικότητά μας εκφράσαμε και την Τρίτη, όταν δεκάδες κάτοικοι από τις συνελεύσεις της περιοχής, επισκεφτήκαμε τον εργολάβο που αναλαμβάνει να μας κόψει το ρεύμα, αμοιβόμενος με δικά μας χρήματα! Τι κι αν αυτός …«απουσίαζε». Το μήνυμα το πήρε. Ούτε εργολάβος, ούτε η ΔΕΗ, ούτε καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας υποτάξει. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει σε κάθε έναν από εμάς και όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε τη γειτονιά μας.

Δεν περιμένουμε κανέναν «φωτισμένο» σωτήρα να μας σώσει, καμία κάλπη να αλλάξει την ζωή μας. Δημιουργούμε τις δικές μας συλλογικότητες σε όλη την περιοχή αλλά και σε κάθε γειτονιά, όπου οργανώνουμε αμεσοδημοκρατικά την διεκδίκηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Εργαζόμενοι και άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες, νέοι και μεγαλύτεροι, ενωνόμαστε απέναντι στον κοινό εχθρό που καταστρέφει την ζωή μας.

Συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια
Τρίτη 24 Ιανουαρίου, 7μμ, γραφεία Κοινότητας Πικερμίου (πλατεία Πικερμίου)
  • Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια.
  • Συγκροτούμε ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά, που θα εμποδίσουν τους εργολάβους να κόψουν το ρεύμα.
  • Κλειδώνουμε με λουκέτο τα ρολόγια της ΔΕΗ.
  • Αν χρειαστεί, επανασυνδέουμε συλλογικά το ρεύμα στον κάθε συμπολίτη μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΖΙΑ

Παρέμβαση συλλογικοτήτων Ανατ. Αττικής στην ENEKTRON

Ανακοίνωση

Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρίας ENEKTRON που έχει αναλάβει το έργο των διακοπών ρεύματος στην Aνατολική Αττική πραγματοποίησαν στις 17 Ιανουαρίου μέλη συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο στόχος τους ήταν να καταστήσουν σαφή την πρόθεση και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να προστατέψουν το δικαίωμα στο ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι εργολαβία.

Σ’ αυτή την πρώτη κοινή δράση συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Μαρκόπουλου “Οχι στα χαράτσια”, της Λαϊκής Συνέλευσης Γλυκών Νερών, της Λαϊκής Συνέλευσης Παλλήνης και της Πρωτοβουλίας κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια. Φτάνοντας στα γραφεία της εταιρίας ΕΝΕΚΤRΟΝ, ζήτησαν τον υπεύθυνο, αλλά τους ανακοινώθηκε ότι έλειπε! Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν αν η συγκεκριμένη εταιρία δεσμεύεται από την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων να μην προβεί σε διακοπή ρεύματος, αλλά οι υπάλληλοι βέβαια δήλωσαν άγνοια. Τους ζητήθηκε να μεταφέρουν στον εργολάβο ότι οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν καμμία διακοπή ρεύματος στην περιοχή, ενώ οι υπάλληλοι δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι εκείνοι απλά εκτελούν εντολές, για να τους αντιταχθεί ότι καθένας έχει την ευθύνη για το ηθικό περιεχόμενο της εντολής που καλείται να εκτελέσει. Η παρέμβαση έβαινε προς το τέλος της, καθώς οι υπαλλήλοι επαναλάμβαναν “εντάξει θα μεταφέρουμε το μήνυμα”

Ξαφνικά εισβάλει από τα ενδότερα ο δηλώνων ιδιοκτήτης των γραφείων και απαιτεί με σκαιό τρόπο να φύγουμε αμέσως από την ιδιοκτησία του. Η απάντηση ήταν ότι η επίσκεψη των συλλογικοτήτων έχει στόχο να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει καμμία ανοχή στον εργολάβο που θα τολμήσει να έρθει σε ακόμη πιο ιδιωτικούς χώρους, τα σπίτια μας, να μας κόψει το ρεύμα για να κερδοσκοπήσει. Η επιθετικότητά του ξεπέρασε κάθε όριο, όταν άρπαξε τη μικρή κάμερα συναγωνίστριας που βιντεοσκοπούσε την παρέμβαση και την πέταξε βρίζοντας. Επακολούθησε έντονη αντιπαράθεση με πρωταγωνιστή τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη (του ορόφου; της χρηματιστηριακής που συμπτωματικά συστεγάζεται στο ίδιο γραφείο με την ΕΝΕΚΤRON; και της ΕΝΕΚΤRΟΝ;). Ερχόμενος αντιμέτωπος με την αποφασιστικότητα των κατοίκων, ανέσυρε και άλλους ρόλους από το πολυσχιδές οπλοστάσιό του, δηλώνοντας Γιάννης Σιάτρας, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων! Ιδιότητα που δεν εμπόδισε να του ξεφύγει(;) αργότερα η κορώνα “και οι κάτοικοι έχουν δικαιώματα αλλά δικαιώματα έχουν και αυτοί που κόβουν το ρεύμα”! (Βέβαια, παρέλειψε να πει ότι ο σύλλογός του είναι ΜΚΟ… άρα χρηματοδοτείται με λεφτά των “Ελλήνων Φορολογουμένων”; Επίσης παρέλειψε να πει ότι είναι και ταμίας στο θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των χρηματιστηριακών εταιριών sedyka.gr).

Επί τη ευκαιρία, ο Γιώργος Οικονομόπουλος, υπεύθυνος της ΕΝΕΚΤRΟΝ, είναι ο ίδιος με το ομώνυμο ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων (μαζί με το άλλο ιδρυτικό μέλος και πρόεδρο, Γιάννη Σιάτρα);! Ιδιότυπη συγκυρία, να συστεγάζονται αρμονικά οι εκπρόσωποι των φορολογούμενων (αλήθεια, πόσοι φορολογούμενοι πολίτες τους όρισαν εκπροσώπους τους;) και οι εργολάβοι που τους κόβουν το ρεύμα.

Έχοντας περάσει το μήνυμα, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής ολοκλήρωσαν την παρέμβασή τους και αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις συντονισμένες δράσεις τους ενάντια στις αυθαιρεσίες κράτους και εταιριών, που με χαράτζια και εξωφρενικές αυξήσεις θέλουν να μετατρέψουν το ηλεκτρικό ρεύμα από βασικό κοινωνικό αγαθό σε προϊόν πολυτελείας.

Επιτροπή Αγώνα Δήμου Μαρκόπουλου “Οχι στα χαράτσια”
Λαϊκή Συνέλευση Γλυκών Νερών
Λαϊκή Συνέλευση Παλλήνης
Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s