ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ: Να μην κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι!


Από αύριο Δευτέρα η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να εκτελέσει τις πρώτες 20.000 εντολές διακοπής ρεύματος λόγω άρνησης πληρωμής των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το χαράτσι για τα σπίτια. Η ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ  http://www.genop.gr/ με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της τεχνικούς να αρνηθούν την εκτέλεση των εντολών διακοπής και τους προτρέπει μαζί με κάθε συλλογικότητα που αντιστέκεται στην επιβολή του χαρατσιού να οργανώσουν ομάδες αλληλεγγύης και περιφρούρησης προκειμένου να εμποδίσουν ιδιώτες εργολάβους που θα προσπαθήσουν, πιθανόν, να εκτελέσουν τα «εντάλματα».
Από τα στοιχεία που έχει δώσει η ΔΕΗ στη δημοσιότητα 1.500.000 λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί. Στους 250.000 από αυτούς έχει παρέλθει και το όριο των 80 ημερών που είχε ανακοινωθεί για την έκδοση εντολής διακοπής. Έχουν εκδοθεί 50.000 αντίστοιχες εντολές.
Το χαράτσι δεν πρέπει να πληρωθεί. Δεν πρέπει να πληρωθεί από κανέναν, έχει δεν έχει, επειδή είναι κλοπή! Δεν πρέπει να πληρωθεί γιατί αυτή η άρνηση τους ανατρέπει. Η ανατροπή τους είναι ο μοναδικός μας δρόμος για την ελευθερία.
Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» θα είμαστε καθημερινά στους δρόμους. Συμμετέχουμε σε όλες τις ανοιχτές συνελεύσεις, τις συλλογικότητες και τις ομάδες αλληλεγγύης /περιφρούρησης. Κανένας εργολάβος δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε κανέναν.

5 Σχόλια

 1. ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ [ ΔΙΟΔΙΑ ] ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ
  ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΒΑΡΥ [ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ] ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ
  ΥΠΟΣΧΕΘΗ ?.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ [ ΧΑΡΑΤΣΙ ]? ΟΙ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ [ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ]? ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ
  ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ .ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΜΕ ΕΝΑ [ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩ
  ΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ] ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ [ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ] ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΕ
  ΚΑΘΑΡΑ [ ΛΟΓΕΙΑ ] ΑΛΟΙΩΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟ [ Π Α .Σ Ο. Κ . ] ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ
  ΟΙ [ Α Γ Α Ν Α Κ Τ Η Σ Μ Ε Ν Ο Ι ]? ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ [ Ε Υ Τ Υ Χ Ι Σ Μ Ε Ν ΟΙ ]? ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΥ ????

  Μου αρέσει!

  • Ποτέ δεν είπαμε ότι αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε «εργολαβία» εκπροσώπησης και αγώνα. Είμαστε, όπως μπορείς να διαπιστώσεις απο τα κείμενα μας, κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ανάθεση. Μονίμως επαναλαμβάνουμε την αναγκαιότητα της οργάνωσης και του συντονισμού όλων μας στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανατροπής αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Στα διόδια αναπτύχθηκε ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης, αλλά όταν αυτό το κίνημα υποχώρησε, για πολλούς λόγους, το κράτος και οι εταιρίες σήκωσαν κεφάλι. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε απο τον καναπέ και να ελπίζουμε ότι μπορεί να κερδηθεί ένας αγώνας χωρίς και τη δική μας συμμετοχή. Για τα χαράτσια λέμε ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε. Αυτό σημαίνει συμμετοχή, συντονισμό και κοινούς αγώνες σε αυτή την κατεύθυνση απο τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Αυτό επιδιώκουμε. Την αυτοοργάνωση και τη συμμετοχή απο τα κάτω, μοναδική και αναγκαία προϋπόθεση για να αντισταθούμε αποτελεσματικά και να νικήσουμε.

   Μου αρέσει!

 2. Ιωάννη δεν τα ξέρεις καλά.Δεν ειμαι στο Δεν πληρώνω,αλλα εχω ασχοληθει μέσω λαικών συνελέυσεων με το ζητημα των διοδίων.Ολες οι επιτροπες και το Δεν πληρώνω ειχαν σαφέστατα πει οτι μετα το νόμο,υπάρχει κινδυνος προστίμου αν σε πιάσει αστυνομικός ΕΠΑΦΤΟΦΟΡΩ.Προστιμο δεν παίζει ουτε απο κάμερες ,ουτε για κανένα αλλο λογο.Η ενημέρωση ηταν σαφής.Η δεν ξέρεις τι σου γινεται η είσαι συνειδητός ψεύτης. Παρολα αυτα χιλλιάδες κόσμος (οπως εγω) συνεχίζει να μην πληρώνει διοδια αφου η τροχαία ειναι απουσα η ακομα και να είναι..περνόντας απο το αριστερότερο κουβουκλιο διοδίων ετσι ώστε να μην μπορουν να μας σταματήσουν.Τιποτα δεν τελείωσε,χιλλιάδες δεν πληρώνουμε και δεν θα πληρώσουμε ποτε διόδια.Να το βαλουν καλά στο μυαλό τους ολοι.

  Μου αρέσει!

 3. […] έχουμε ανακοινώσει εδώ, η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να εκτελέσει τις πρώτες 20.000 […]

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s