Απογραφή Ονείρων


Φρυαττόμενος ο Παπα-ηρώδη-μος, το πραιτωριανό κανίς του Αυτοκράτορα, ανεμίζει τη σπάθα. Απέγραψε τη σοδειά -μπαχτσίσι στους σουλτάνους του- και τη βρήκε λειψή. Οι στόκοι αστόχησαν, τα χασαπομάχαιρα δεν φτάσαν στο κόκκαλο των θυμάτων του. Μαίνονται και οι ηρωδιάδες του και ζητάνε κεφάλια. Και δεν φτάνει που απαγόρευσαν τη γή της επαγγελίας για δις δυστυχισμένους της γής, δεν φτάνει που τους άρπαξαν και τη μικρή τους φάτνη, τώρα τους εξοβελίζουν και από τα παγκάκια των αστέγων. Για νάλθει ο Santa Klaus της Coca-Ola να στήσει λαμπιονέρικα το σόου τους.

Σόου συμπόνειας, σόου φιλανθρωπίας, σαν αυτά τα μοναδικά γκαλά αγάπης της κυρά Ελπίδας Βαρδινογιάννη. Να συγκινηθούν οι έχοντες, να εισρρεύσουν οι πεινώντες και διψώντες όχι για γή και ύδωρ, αλλά για δικαιοσύνην. Αυτή που κάποιαν ημέρα θα τους πάρει τα κεφάλια. Σόου με δώδεκα κάμερες λάϊβ να παίρνουν από κάθε οπτική γωνία τα πεταρίσματα της συγκίνησης και τα φτερουγίσματα της φιλανθρωπίας τους.

Τέτοια βλέπει και ο κυρ Μπενιζέλος και του ανεβαίνουν τα δάκρυα, μέσα από τα παχύ του έντερο και μέχρι λίγο πάνω από το ευτραφές του στέρνο. Δάκρυα, με γεύσεις από χαβιάρι και εσάνς από συμπόνοια. Και άψε-σβήσε χαρίζει χαράτσια από τα παράθυρα της ελεημοσύνης των νταβάδων του. Σε οικογένειες από 16 παιδιά και πάνω, με στέγη έως 50 τετραγωνικά και τιμή ζώνης ίσης με μιας στάνης εμβαδού 18 προβάτων. Όχι, το ευτραφές δουλικό των αγορών δεν θα τους πάρει, τουλάχιστον για φέτος, το κεφάλι με το χαρατσόσπαθο. Τους έχει πάρει τα χέρια με την ανεργία, τα πόδια με την πείνα, τα λογικά με την παραφροσύνη του(ς).

ΠΗΓΗ: http://e-apenanti.blogspot.com/

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s