ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ


H κυβέρνηση των προθύμων έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την αδυναμία της μπροστά στην καθημερινά διογκούμενη λαϊκή αντίσταση. Οι καθημερινές δράσεις ενάντια στα χαράτσια με κορυφή το χαράτσι στα σπίτια μέσω των λογαριασμών της  ΔΕΗ, μετατρέπουν την οργή σε αντεπίθεση. Περιμένοντας τα χειρότερα, η κυβέρνηση των τραπεζιτών αποφάσισε να «καθυστερήσει» την επιβολή των κυρώσεων (βλ. διακοπή ηλεκτροδότησης) σε όσους δεν πληρώνουν. Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις και στοιχεία η άρνηση πληρωμής υπερβαίνει το 50%, κι ακόμα δεν έχουν σταλεί οι λογαριασμοί στα εκατομμύρια των δικαιούχων. Εκτιμούμε ότι σύντομα θα υποχωρήσουν βλέποντας ότι η άρνηση και η οργή του κόσμου υπερβαίνουν τους σχεδιασμούς και τους ψευτοπαληκαρισμούς τους. Είναι στο χέρι μας να καταργήσουμε εντελώς τα χαράτσια (και όχι μόνο). 

Συνεχίζουμε τις δράσεις και δεν πληρώνουμε, αλλά καθένας ξεχωριστά πρέπει να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Πώς; Πρώτον με τη συμμετοχή μας σε όσες αντίστοιχες δράσεις γίνονται καθημερινά.

Δεύτερο, με την παρουσία μας στις λαϊκές συνελεύσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν αντίστοιχες δράσεις, ενώ παράλληλα οργανώνουν επιτροπές αλληλεγγύης.

Τρίτο, προσπαθούμε να πείσουμε το γείτονα, το συνάδελφο, το φίλο, το συγγενή, ότι μπορούμε να νικήσουμε. Τώρα δεν πρέπει να πληρώσει κανένας. Να χρησιμοποιήσουμε όσα μέσα διαθέτουμε ατομικά για να στείλουμε το μήνυμα παντού: Τη σελίδα μας στο facebook, το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, το ιστολόγιο και το κινητό μας τηλέφωνο στέλνοντας μηνύματα καθημερινά σε φίλους και γνωστούς: «Δεν πληρώνω τα χαράτσια – αντίσταση – ανατροπή.Μην πληρώσεις κι εσύ – Θα νικήσουμε»

www.denplirono.info

2 Σχόλια

  1. Καλά όλα αυτά. Σήμερα άκουσα να λένε στην τηλεόραση οτι αν δεν πληρώσουμε τη Δεη, λογαριασμό συν χαράτσι, το χρέος θα περάσει στην εφορία. Επίσης είπαν ότι αφαίρεσαν από τα ΑΤΜ και από το ταμείο παρακαταθηκών τη δυνατότητα να πληρώνεις εκεί. Είχα κάνει έναν διακανονισμό για το λογαριασμό γιατί μου ήρθε πολύ φουσκωμένος, 1100 ευρώ, λόγω του ότι το σπίτι είναι προσφυγικό κι έχει το ρολόι μέσα. Αυτοί κάθε φορά το παιρνούν για ακατοίκητο και δεν έρχονται να μετρήσουν. Ωστόσο αυτό, το προσφυγικό του 1925 μου το εκτίμησαν με συντελεστή 5, και πάνω στα 800 που είχαν απομείνει να δώσω, μου έβαλαν και 160 ευρώ για το χαράτσι. Πήγα στη ΔΕΗ να πληρώσω τη δόση μου του διακανισμού και να ρωτήσω τι γίνεται. Εκεί έμαθα ότι τέλος ο διακανονισμός, πρέπει να τα δώσω όλα μαζεμένα και σύντομα. Στο μεταξύ βγήκα και στην ανεργία από πρώτη Οκτώβρη, αλλά ούτε και αυτό τους έκαμψε. Διότι ως φρέσκια άνεργη, εκτιμούν πως έχω χρήματα. Τι κάνω τώρα εγώ; Αν πάει όλο αυτό το ποσόν στην εφορία, την έβαψα. Κι όχι τίποτε άλλο, ως άνεργη δεν θα είμαι σε θέση να πληρώσω τίποτα μετά. Δώστε μου λοιπόν τα φώτα σας. Ευχαριστώ
    Με εκτίμηση Ελένη

    Μου αρέσει!

    • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕς.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

      Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s