ΧΩΡΙΣ δημοκρατία ΧΩΡΙΣ εκλογές ΧΩΡΙΣ υγεία ΧΩΡΙΣ παιδεία ΧΩΡΙΣ δικαιοσύνη ΧΩΡΙΣ ρεύμα ΧΩΡΙΣ νερό ΧΩΡΙΣ αέρα ΧΩΡΙΣ ελπίδα.


Τι άραγε μας απομένει ; Τί θα μπορούσε να περιμένει κανείς, και μπροστά σ’ αυτή την καταστροφή παραμένει άπραγος. Ποιό θαύμα, ποιά τράπεζα της Ανατολής, αφού υπάρχουν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες της Δύσης ;

Η μήπως άραγε θέλαμε να νομίζουμε ότι μας ψεκάζουν, για να δικαιολογήσουμε την απραξία μας. Για να δικαιολογήσουμε στις επόμενες γενιές, τη σημερινή απραξία μας.

Περιμένουμε άραγε την έκτη δόση, είναι δική μας η έκτη δόση ; μας αφορά ; αν μας αφορά σημαίνει ότι ισχύει ότι μαζί τα φάγαμε ;

Αν πάρουμε την έκτη δόση θα έχουμε δημοκρατία, θα γίνουν εκλογές, θα έχουμε παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη, ρεύμα, νερό, καθαρό αέρα και ελπίδα;

Αν ναι καλά θα κάνουμε να πασχίζουμε για την έκτη δόση, αλλά η έκτη δόση δεν θα φέρει τα παραπάνω, και το ξέρουμε όλοι. Δεν μας αφορά η έκτη δόση, γιατί η έκτη δόση και η έβδομη κ.ο.κ. θα μας βυθίζει καθημερινά όλο και περισσότερο, στην άβυσσο που έχουν σχεδιάσει για όλους μας.

Η έκτη δόση δεν θα πάει για μισθούς και συντάξεις, δεν θα πάει στην υγεία, στην παιδεία, δεν θα πάει για καλό σκοπό. Ολόκληρη η έκτη δόση θα πάει στους δανειστές τους. Η έκτη δόση θα πάει για να διατηρήσει την εξουσία τους, την ηγεμονία τους.

Αντιστεκόμαστε, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, είναι το μόνο ΟΠΛΟ ΜΑΣ, χτυπάει στην καρδία την τρόικα και την χούντα της συγκυβέρνησης, κόβει την κεντρική αρτηρία, μας ελευθερώνει, μετακινεί τις τεκτονικές υπόγειες συγκοινωνούντες πλάκες των κομμάτων, με αποτέλεσμα να πέφτουν οι μάσκες, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά τους πρόσωπα και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Προσπαθούν να μας εξευτελίσουν την αξιοπρέπεια, τιμωρούν τη νέα γενιά με ανεργία, με μισθούς φτώχιας, με τρίωρη απασχόληση, με μετανάστευση. Ξεριζώνουν ότι καλύτερο έχουμε. Μας τιμωρούν και μας διασύρουν, διασύρουν έναν ολόκληρο λαό, για να δείξουν, «οι πολιτικοί μας», την δουλοπρέπεια τους. Ξεπουλάνε το χώμα που γεννηθήκαμε, για να αυγατίσουν τα τζάκια τους.

Αντιστεκόμαστε με αλληλεγγύη, όλοι για όλους, ανυποχώρητα στις θέσεις μας και τις αξίες μας, έχουμε υποχρέωση στους νέους μας, παλεύουμε το παρόν για να κατακτήσουμε το μέλλον.

2 Σχόλια

 1. Οι δύο τρέχουσες κυβερνήσεις (όχι «οι κυβερνήσεις μας», γιατί η μεν προηγούμενη κυβέρνηση κατέλαβε την εξουσία εξαπατώντας τον λαό, η δε παρούσα, είναι οριακά συνταγματική και ηθικά και πολιτικά παράνομη) προσπαθούν να εθίσουν το λαό, πασάροντας «δόσεις» και έχοντας φτάσει, αναίσχυντα, στην 6η! Πρεζόνια αποτυχημένων χρηματο-πολιτικο-οικονομικών συστημάτων, δεν θα γίνουμε! Δεν πληρώνουμε την ανομία τους! Κι ας αφήσουν τις πονοψυχιές για τους «μη έχοντες»! Ας πάψουν να ζητούν από τον τυφλό, τον ΑΜΕΑ, τη γιαγιά, αλλά και από εμένα, εσένα, απ’ όλους μας, να τους στέλνουμε sms, για να εξαιρεθούμε, λες και έχουμε όρεξη να γκομενίζουμε με το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω των κινητών μας!
  «Μη έχοντες» είμαστε όλοι αυτοί που, πληρώνοντας φόρους, εισφορές, τέλη και τα συναφή, στο Ελληνικό Κράτος, γίναμε φτωχότεροι. Δεν έχει καμιά σημασία αν άλλοι εξακολουθούμε να έχουμε το κεφάλι μας κάτω από μια σκεπή κι άλλοι όχι. Η δεύτερη κατηγορία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ενώ η πρώτη, αν δεν λάβει μέτρα άμεσα, οδεύει προς την πλήρη ανέχεια, επίσης, με γοργό ρυθμό. Ας κατανοήσουμε ότι όλοι μαζί είμαστε ένα. Μια κατηγορία: Αυτή των αρνούμενων να ξεπουλήσουμε σπίτι και πατρίδα. Ας ομονοήσουμε, επιτέλους και ας στοχοθετηθούμε στο καλό και συμφέρον του κοινωνικού συνόλου! Δεν έχουμε χρόνο για πολλά λόγια! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!Έργα, άμεσα, γιατί όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, θα εξακολουθούν να μάς ξεβρακώνουν δημόσια και να μας βιάζουν ομαδικά.

  Μου αρέσει!

 2. Υπάρχει μία τομή στον γόρδιο δεσμό που μας έχει δέσει, από τυφλές επιλογές μας του παρελθόντος και μαλάκυνσης του παρόντος έν´ όψη του ζοφερό μέλλοντος!

  Όχι άλλη ανάλυση και κριτική στην πολιτική των άλλων.

  Πολιτική δράση τώρα.
  Όχι άλλες δήθεν αριστερές/ πολυδημοκρατικές και υπερευαίσθητες ανθρωπιστικές πολυσυλλεκτικές πολυφωνίες και άρνηση συμμετοχής στις πολιτικές διαδικασίες.

  Για παράδειγμα: γιατί η αριστερά(η κοινοβουλευτική) στο σύνολό της δεν μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου; Γιατί δεν πήρε κανένα από τα Υπουργεία που οι αρμοδιότητές τους είναι αυτά που κατ´ εξοχήν εκφράζει και αρέσκεται να την εκφράζουν αυτά τα κοινωνικά θέματα;!;
  Ας ζήταγε το υπουργείο εργασίας, για να διαφυλάξει της Εθν συλλογ συμβάσεις και να προστατεύσει τους μισθούς του κόσμου!
  Ας ζήταγε το υπουργείο Υγείας και κοινωνικής ασφάλισης , να σταματήσει την εισφοροδιαφυγή, την μαύρη εργασία, ας ήταν εκεί να βρεί ποιοί διασπαθήσαν τα λεφτα και τις συντάξεις των ταμείων και των ασφαλισμένων;!
  Ας ζήταγε το υπουργείο Παιδείας! Εκεί που υποτίθεται έχει υπεροπλία και εκεί που στέλνει την μπάλα όποτε της ζητάται η πολιτική θέση και πρόταση!
  Στέλνει πάντα την μπάλα στην κερκίδα- όλα είναι ζήτημα παιδείας……!
  Αυτά τα δύο κόμματα ή συνασπισμού είναι τα δεκανίκια του δικομματισμού, του ΔΝΤ και των κακών καπιταλιστών που δήθεν μάχονται.
  Τέλος στους ανόητους, στους πουλημένους και στους μπουχέσες!
  Μπορούμε!

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s