ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» VS ΔΗΜΑΡΧΩΝ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» αναδημοσίευση


Επικοινωνιακό παιχνίδι για να εκτονώσουν τις αντιδράσεις των πολιτών αλλά και να τους αποπροσανατολίσουν, χαρακτηρίζουν μέσω της aftodioikisi.gr τις κινήσεις δημάρχων για τη νομική στήριξη των δημοτών τους κατά της ειδικής εισφοράς για τα ακίνητα, το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» αλλά και πολλοί από τους συναδέλφους τους. «Οι δήμοι που γνωρίζουν πολύ καλά το νόμο,  κάνουν μία κίνηση τακτικής, ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να εκτονώσουν αφενός τη λαϊκή αντίσταση και αφετέρου να προστατέψουν τα έσοδα που μπαίνουν στα ταμεία τους από τα δημοτικά τέλη που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της  ΔΕΗ», δηλώνει στην aftodioikisi.gr ο Γιώργος Μπακαγιάννης, μέλος των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω».

Προσθέτει δε ότι «η νομική κάλυψη που παρέχουν οι δήμοι χρησιμοποιείται ως άλλοθι από τις δημοτικές αρχές αφού στις ανακοινώσεις τους οι περισσότεροι προτάσσουν την ατομική ευθύνη του καθενός». Καλεί δε τους δήμους που λένε ότι στηρίζουν τους πολίτες τους να λάβουν απόφαση να επανασυνδέσουν το ρεύμα που κόβεται από «μια ιδιωτική εταιρεία, τη ΔΕΗ»

Παράλληλα ο Γ. Μπακαγιάννης τονίζει ότι ούτως η άλλως υπάρχει η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που εκδικάζεται στο ΣτΕ στις 2 Δεκεμβρίου και «θα χρησιμοποιηθεί ως οδηγός (δεδικασμένο) για τις υπόλοιπες αποφάσεις που θα ακολουθήσουν». Αναρωτιέται ωστόσο τις θα κάνουν 4 με 6 μήνες που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν για την έκδοση της απόφασης, χωρίς ρεύμα όσοι πολίτες δεν πληρώσουν το χαράτσι και οι δήμοι δεν το επανασυνδέσουν.

πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

1 σχόλιο

  1. Αρνούμαι να πληρώσω τα χαράτσια όταν έχω πληρώσει κανονικά φόρους κ άλλους φόρους !Ενημερώθηκα από το Δήμο Σαρωνικού όπου ανήκω να πληρώσω μόνο το ποσό που αναλογεί στη ΔΕΗ κ να υποβάλλω την απόδειξη στο Δήμο. Θεωρώ ότι έχοντας πληρώσει τη ΔΕΗ διακούμαι κ ηλεκτροδότηση, με ποιό δικαίωμα θα μου κοπεί το ρεύμα????? Αν αυτό συμβεί κ οργανώσω ομάδες κρούσης κατά της εταιρίας που θα κόψει το ρέύμα τι θα συμβεί ????? Δεν πάνε στο διάλο οι κυβερναλήτες…..έλεος πια !!!!!!!!

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s