Απάντηση του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στο Φ. Σαχινίδη


Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται, για την πτώση της σημερινής Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, καθώς και την οριστική εξαφάνιση από την πολιτική σκηνή όλων αυτών που έσυραν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία στα χέρια του τετάρτου ΡΑΙΧ, των «ΑΓΟΡΩΝ», της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο φ. Σαχινίδης, είναι ένας εξ αυτών και θα αγωνιστούμε  να τον βγάλουμε οριστικά στην εφεδρεία. Ο φ. Σαχινίδης εκ του ασφαλούς, καταγγέλλει το Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», όλες τις κοινωνικές και πολιτικές ομάδες, χωρίς να μας εξηγεί αρχικά, ποια υπηρεσία προσέφερε εκείνος και οι όμοιοι του στο Ελληνικό Δημόσιο.  Πάνω από τρείς δεκαετίες, πληρώναμε τους φόρους μας και είχαμε κοινωνικές απολαβές (κοινωνικός μισθός), Υγεία, παιδεία, σχεδόν ελεύθερες μετακινήσεις στους Εθνικούς Δρόμους,  εργασία, και προπάντων μέλλον.

Σήμερα χωρίς καμμία πια νομιμοποίηση, και μετά το ισχυρό πολιτικό χαστούκι που έδωσε ο Λαός , σε όλες τις παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, σε όλη την Ελλάδα, με αποδέκτες σύσσωμη την πολιτική και πολιτειακή εξουσία, ο Φ. Σαχινίδης ξεσπάθωσε.

Εκ του ασφαλούς βέβαια, τον προσκαλούμε – προκαλούμε να κατέβει στις πλατείες να εξηγήσει το σκεπτικό του, να μας εξηγήσει για τα κάτωθι θέματα :

Πως αστικοποίησαν ολόκληρη τη χώρα;

Πως διέλυσαν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα;

Πως μας έβαλαν στην Ευρωζώνη με πλαστά στοιχειά ;

Πως έκλεψαν τους Έλληνες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών;

Πως νομιμοποίησαν τις μίζες της ΖΗΜΕΝΣ;

Πως διεξήγαγαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πόσο κόστισαν, ποιοι πήραν τις δουλείες (Ζήμενς κα);

Πως συγκάλυψαν τα Βατοπέδια;

Που πήγαν τα χρήματα των Ασφαλιστικών ταμείων;

Πως παρέλαβαν υποβρύχια που γέρνουν;

Πως έδωσαν τους δημόσιους δρόμους στο ιδιωτικό κεφάλαιο;

Πως χρηματοδότησαν το Τραπεζικό κεφάλαιο με πάνω από 105δις € και ετοιμάζονται να δώσουν κι άλλα;

Πως έκλεψαν την Ψήφο των Ελλήνων;

Πως πλασματικά διόγκωσαν το Δημόσιο Χρέος για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ;

Πως μας σώζουν από την χρεοκοπία οδηγώντας μας ευθεία σε αυτή;

Πως αύξησαν την ανεργία, ιδιαίτερα στις Νέες και Νέους (πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι);

Πως μας βγάζουν στην εφεδρεία και στην απόλυση;

Πως έκλεισαν όλα τα καταστήματα;

Πως έκοψαν οριζόντια μισθούς και συντάξεις, και ετοιμάζονται να τους ξανακόψουν;

Πως αποφάσισαν να πληρώνουμε για Υγεία, Παιδεία (χωρίς βιβλία ακόμη τα σχολεία), αυξήσεις στα εισιτήρια, διόδια, βενζίνη, ασφάλιστρα κα, ενώ πληρώναμε και πληρώνουμε φόρους, ενώ έχουμε τις πιο ακριβές ασφαλιστές εισφορές;

Πως αποφάσισαν το «Κούρεμα»;

Και η λίστα δεν έχει τέλος….

Πως σχεδίασαν αυτά τα χαράτσια (άδικα – αντισυνταγματικά – παράνομα – αντί-ανταποδοτικά) που τα ονομάζουν φόρους, ποιον ρώτησαν, ποιος τους νομιμοποιεί, ας κατέβει ο φ. Σαχινίδης να μας εξηγήσει, και όποιος άλλος θέλει, να κατέβουν. Να μας εξηγήσουν που θα πάνε όλα αυτά τα χρήματα, αν τα εισπράξουν, που δεν τα εισπράξουν διότι αποφασίσαμε «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Ας έρθουν να τα πάρουν μόνοι τους, θα βάλουν τη ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα; ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ θα επανασυνδέουμε το ρεύμα.

Όσον αφορά τον Δημόσιο τομέα τον όποιο επικαλείται ο Φ. Σαχινίδης, τον εκχωρούν στο Ιδιωτικό κεφάλαιο, με τις δανειακές συμβάσεις τύπου μνημονίου, μεσοπρόθεσμου, κουρέματος, και άλλων που έπονται. Χαρίζουν την Ελλάδα στο Ιδιωτικό κεφάλαιο, εκποιούν τη Χώρα, εκχωρούν την εθνική κυριαρχία, κατέλυσαν την δημοκρατία.

Οι επιτροπές αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, μαζί με όλες τις αντιμνημονιακές, κοινωνικές και πολιτικές ομάδες, τα σωματεία των εργαζομένων, συνταξιούχων, με τους άνεργους, στα χωρία τις πόλεις, τις γειτονιές, στους χώρους δουλείας και όπου αλλού, αγωνιζόμαστε να τους ανατρέψουμε. Είμαστε παντού, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε μια γροθία.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΟ, ΠΟΛΗ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Ακλουθεί η εκ του ασφαλούς δήλωση του Φ. Σαχινίδη.

Σαχινίδης: Όποιος δεν πληρώνει φόρους παραιτείται από υπηρεσίες του δημοσίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης

Κατά του κινήματος «δεν πληρώνω», και όσων κοινωνικών ή πολιτικών ομάδων τάσσονται κατά της καταβολής των φόρων στο κράτος, τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».
«Ένα μέρος από τα χρήματα που πληρώνουμε ως φόρο πάνε σε αγαθά και υπηρεσίες που παράγει ο δημόσιος τομέας. Όποιος δεν πληρώνει παραιτείται ταυτοχρόνως και από την κατανάλωση αυτών των υπηρεσιών;» διερωτήθηκε.

1 σχόλιο

  1. Μία απλή αλήθεια σχετικά με το ΦΠΑ για την οποία εδώ και χρόνια εθελοτυφλούμε:

    Τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό του πενιχρού τους κομποδέματος σε ΦΠΑ απ’ ότι τα πλουσιότερα.
    Τα νούμερα στο παρακάτω λίνκ αποδεικνύουν το αληθές του λόγου για όποιον μπορεί να μεταφράσει. Το ΦΠΑ είναι ο πιό άδικος φόρος!

    http://www.bbc.co.uk/news/business-15519727

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s