ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Είναι ευκαιρία να πιέσουμε ΤΩΡΑ ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ να τους ρίξουμε, τώρα που ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης, να τους δείξουμε την ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ , αφού τους ρίξουμε ρίχνουμε ταυτόχρονα και τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Αναγκαζόμαστε να επικαιροποιήσουμε την προηγούμενη ανάρτηση μας, αφού προέκυψαν νέα στοιχεία για τα χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και παρατηρήσεις συναγωνιτών μας με σχόλια στο blog http://www.denplirono.info . Οι προσθήκες που έγιναν σημειώνονται με κόκκινους χαρακτήρες.

Με αφορμή κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε sites, blogs, και μέσω e-mails, για την πληρωμή των λογαριασμών μέσω των τραπεζών, είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις, και να πούμε ολόκληρη την αλήθεια.

1)      Το εν λόγο κείμενο είναι ανυπόγραφο, δεν το υπογράφει καμιά τράπεζα αλλά διακινείται μέσω στελεχών της, και το κυριότερο από τα εταιρικά e-mail (ώστε να προσδώσει κύρος)

2)      Είναι χωρισμένο σε δυο λογικές ενότητες οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση μεταξύ τους. Δηλαδή ενώ στο πρώτο μέρος προτρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μέσω των τραπεζών και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διακοπής της ηλεκτροδότησης, στο δεύτερο μέρος του ιδίου κειμένου δίνει οδηγίες πως θα προστατεύουμε τα ρολόγια της ΔΕΗ από την πρόσβαση των υπαλλήλων που θα έρθουν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση.

3)      Χρησιμοποιεί λούμπεν γλώσσα γραφής, που δεν αρμόζει στην αντίσταση που πρέπει να επιδείξουμε συλλογικά όλοι μαζί, απέναντι στα χαράτσια, και την κλοπή της ζωής μας συνολικά.

4)      Είναι παντελώς αβάσιμο δεν στηρίζεται σε κανένα επίσημο έγγραφο, και κάνει σπέκουλα υπέρ των τραπεζών. Περίεργο πολύ είναι ότι καμιά τράπεζα δεν περιλαμβάνει αυτές τις οδηγίες στις επίσημες ιστοσελίδες της, αλλά και δεν το έχει αποκρούσει ως πλαστό, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και συγχέει τους καταναλωτές. (Το κίνημα «δεν πληρώνω» θα παρέμβει για το θέμα αυτό στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών)

5)       Τέλος στο υστερόγραφο, προειδοποιεί όποιον πληρώσει ότι δεν θα έχει πια δικαίωμα να αντιδράσει ξανά για τα επιπλέον δεινά που θα μας επιβληθούν στο μέλλον (ποιος άραγε είναι αυτός που έχει τόσο θράσος;).

Το κείμενο αυτό ήρθε στο e-mail μας από στελέχη της Τράπεζας Κύπρου και της Εθνικής Τράπεζας, πράγμα που δείχνει ότι το τραπεζικό σύστημα υπονομεύει ολόκληρο το κίνημα προς όφελος του (οικονομικό και όχι μόνο). Είναι προφανές ότι το κείμενο αυτό προσπαθεί να μας στρέψουν στις τράπεζες, οι οποίες έχουν συμβάσεις με την ΔΕΗ, και κερδίζουν χρήματα από κάθε συναλλαγή μας με αυτές.

Τι πραγματικά ισχύει ;

1ον ) ο Νόμος 4021/3-10-2011 αριθμός ΦΕΚ 218/3-10-2011 άρθρο 53 είναι σαφής, στην παράγραφο 11, ορίζει ότι «Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος προβαίνει σε διακοπή σύνδεσης και δεν το επιχορηγούν μέχρι να εξοφληθεί το οφειλόμενο τέλος, …» παρακάτω δε το ίδιο άρθρο αναφέρει :  «αν δεν ζητηθεί η διακοπή της σύνδεσης, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών επιβάλλεται σε βάρος της Δ.Ε.Η. η του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και υπέρ του δημοσίου, πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.»

Συνεπώς η Δ.Ε.Η. θα κόψει το ρεύμα αναγκαστικά, σε όλους :

α) σε όσους δεν πληρώσουν γιατί δεν θέλουν. β) σε όσους δεν πληρώσουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν. γ)σε όσους πάνε μέσω ATM τραπεζών. δ) σε όσους καταθέσουν τα χρήματα μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων.  Αν η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές δεν κόψουν το ρεύμα τότε για κάθε 1,000€ τέλους για το οποία δεν θα εκδώσουν τις αντίστοιχες εντολές διακοπής, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές θα καλούνται να πληρώσουν 1250€ πρόστιμο στην Εφορία.

Το κατάπτυστο αυτό νομοθέτημα του Βενιζέλου, πάει ακόμη παραπέρα, χαρίζει κυρίως στη ΔΕΗ, αλλά και στους εναλλακτικούς προμηθευτές 13.000.000 δεκατρία εκατομμύρια €, ως επιβράβευση της άψογης συνεργασίας τους (νόμος 4021/3-10-2011 άρθρο 53 παράγραφος 10).

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ 2,600,000,000 (ΔΥΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΙ ΔΙΣ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 0,25% ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΕΗ 6,500,000 (ΕΞΗΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ 13.000.000 (ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Συμπεράσματα :

Συμπέρασμα πρώτο: Η πληρωμή μόνο της αξίας του ρεύματος και των δημοτικών τελών, μέσω των ATM των τραπεζών χωρίς την πληρωμή του Μόνιμου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, συνιστά αναμφισβήτητα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η πληρωμή μόνο της αξίας του ρεύματος και των δημοτικών τελών, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων χωρίς την πληρωμή του Μόνιμου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, συνιστά αναμφισβήτητα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος

To Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ), από την περασμένη Πέμπτη 29/10/2011, έπαψε να δέχεται “σύσταση παρακατάθεσης” πολιτών, για το ζήτημα των λογαριασμών της ΔΕΗ (δηλαδή για τη μερική εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ, χωρίς την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων). Σχετική γνωμάτευση, η 435/2011, θα δημοσιευόταν στο site του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (http://www.nsk.gov.gr/webnsk/).
.

Συμπέρασμα τρίτο : Η Νομική οδός θα παράξει θετικά η αρνητικά αποτελέσματα μετά από το νωρίτερο διάστημα των τεσσάρων με έξη (4-6) μηνών. Επομένως θα μας κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε το σύνολο του λογαριασμού και είναι ανώφελο να προστρέξουμε στη δικαιοσύνη (παρά μόνο για την τιμή των όπλων). Είναι σίγουρο ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας αλλά επιπλέον είναι τόσα πολλά τα ζητήματα που είναι αντισυνταγματικά (δες μνημόνιο, κόψιμο μισθών – συντάξεων, απολύσεις,  μεσοπρόθεσμο, κούρεμα κα πάρα πολλά), αντιλαϊκά, παράνομα, για τα οποία πρέπει, να έχουμε τη συνδρομή της δικαιοσύνης, αλλά με όρους δημοκρατίας, και βέβαια αφού κριθούν αντισυνταγματικοί, οι απεχθείς νόμοι που ψηφίζουν εις βάρος όλων μας.

Συμπέρασμα τέταρτο : Ο νόμος 4021/3-10-11 είναι σαφής, στοχεύει άμεσα στη ληστρική επιδρομή, στις απολαβές μας, συνιστά ευθεία επίθεση στην ιδιοκτησία, με στόχο στη συνέχεια να πουλήσουμε τα σπίτια μας αντί πινακίου φακής, και με μαυραγορίτικες διαθέσεις. Μεσοπρόθεσμος στόχος των επίδοξων μελλοντικών ιδιοκτητών των σπιτιών μας είναι η μαζική συγκέντρωση τους. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας στο σπίτι.

Συμπέρασμα Πέμπτο : Η θέληση της Κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ , είναι δεδομένη και ευθεία απέναντι και ενάντια στο λαό, ακόμα και η στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης δημιουργεί τουλάχιστον πολλά ερωτηματικά.  Είναι αποφασισμένοι να καταληστέψουν τις αποδοχές μας, την ιδιοκτησία μας,  να εκχωρήσουν τη χώρα μας, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, και να μας παραδώσουν άνευ όρων χωρίς κανένα δικαίωμα βορά των αγορών, και εξαθλιωμένους.

Πως αντιστεκόμαστε;

Ζούμε πια σε μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, που τίποτα δεν είναι ίδιο με το παρελθόν, και το μέλλον φαίνεται βαρύ και δύσκολο. Σε αυτή τη «Νέα Εποχή», είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Το συζητάμε όλοι μεταξύ μας, και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι και υπεύθυνοι των περιστάσεων. Είμαστε όλοι Αντιμνημονιακοί, είμαστε όλοι ενάντια σε αυτή την καταστροφή που Κυβέρνηση – ΕΕ –  ΔΝΤ, και της ολόκληρης σιωπούσας αντιπολίτευσης, προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Ζούμε στη «Νέα Εποχή», και σε μια καμπή που οι σχέσεις μεταξύ μας δεν είναι και οι καλύτερες. Δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οι προηγούμενες πολιτικές επιλογές μας, στη λογική της ανάθεσης εξουσίας στο ένα η το άλλο κόμμα, μας κρατούν σε κάποια απόσταση. Στόχος μας είναι να μηδενίσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας. Οι πλατείες της προηγούμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, μας φέραν λίγο πιο κοντά. Βγήκαμε στους δρόμους μετά από 35 χρόνια. Καταλάβαμε ότι δίπλα μας είχαμε φίλους και γνωστούς, κανονικούς ανθρώπους, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας. Το Πρώτο βήμα έγινε. Πως συνεχίζουμε;

Γινόμαστε όλοι μια γροθιά, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι τα ΟΠΛΑ ΜΑΣ

Τι κάνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το Μόνιμου Τέλος Ακινήτων;

Απλό κάνουμε ότι κάναμε με το φόρο αλληλεγγύης : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Κρατάμε τα χρήματα μας, και τα τοποθετούμε στις άμεσες ανάγκες μας, που δεν είναι άλλες από τις ανάγκες επιβίωσης μας. Πρέπει να επιβιώσουμε, να μην χάσουμε την αυτοεκτίμηση μας, να μην υποκύψουμε στο φόβο που μας καλλιεργούν, η κυβέρνηση τα ΜΜΕ, με τα παπαγαλάκια τους.

Σκοπός μας είναι να τους ρίξουμε, όχι να πέσουν, να τους ρίξουμε, μπορούμε.

Θα μας επιτεθούν, θα μας συκοφαντήσουν, θα μας κόψουν το ρεύμα. Το περιμένουμε, αντιστεκόμαστε μαζικά, οργανωνόμαστε.

Συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε γειτονιά. Η ατομική αντίσταση γίνεται συλλογική και οι συλλογικότητες μπορούν να στηρίζουν τον κάθε αγωνιστή. Δεν αφήνουμε τους υπάλληλους της ΔΕΗ και των εργολάβων να κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι, αν τους εντοπίσουμε τους διώχνουμε πριν διακόψουν το ρεύμα.

Αν δεν γίνουν αντιληπτοί, και κόψουν το ρεύμα, οι επιτροπές αγώνα της γειτονίας, επεμβαίνουν και επανασυνδέουν το ρεύμα, οπωσδήποτε βασικές γνώσεις του ηλεκτρισμού χρειάζονται, καθώς επίσης πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως γάντια μονωμένα εργαλεία, δοκιμαστικό κατσαβίδι κα. (οι επιτροπές αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» έχουν αναρτήσει σχετικά βίντεο που βοηθούν στην κατανόηση πώς να επανασυνδέουμε το ρεύμα σε περίπτωση διακοπής του). Μετά την επανασύνδεση η κατοικία επανέρχεται σε πλήρη και κανονική λειτουργία. Τέλος δεν ξεχνούμε να τοποθετούμε το αυτοκόλλητο, πάνω στο ρολόι που αναφέρει ότι έγινε επανασύνδεση του ηλεκτρικού, από τις επιτροπές αγώνα.

Σε περίπτωση που έχει αφαιρεθεί ο μετρητής του ηλεκτρικού, τότε οι επιτροπές αγώνα, με εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, και σε συνεννόηση με τον γείτονα, παροχετεύουν ρεύμα, από το μετρητή του γείτονα, η παροχέτευση γίνεται μετά το μετρητή ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση της ρευματοκλοπής.

Ώσπου να γίνει αυτή η επανασύνδεση, με μπαλαντέζα στηρίζουμε το ψυγείο και το φωτισμό του γείτονα μας, η μπαλαντέζα μπορεί πολύ εύκολα να περάσει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, και είναι προσωρινή. Προσοχή στους κανόνες ασφαλείας.

Για μεγαλύτερη σιγουριά, ώστε να εμποδίσουμε να μας κόψουν το ρεύμα, και ανάλογα το σημείο που βρίσκεται ο μετρητής του ρεύματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι, όπως  λουκέτα, μη άνοιγμα της πόρτας σε υπάλληλους της ΔΕΗ και των εργολάβων, τους οποίους μπορεί να επιλέξει ο καθένας, ανάλογα.

Δεν πληρώνουμε μέχρι να τους ρίξουμε, συνεχίζουμε να έχουμε ρεύμα αφού οι επιτροπές αγώνα το επανασυνδέουν, συνεχίζουμε τη ζωή μας.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τις περιπτώσεις που δεν πρέπει να διακοπεί η ηλεκτροδότηση ούτε για ένα λεπτό. Στις περιπτώσεις αυτές ο ιδιοκτήτης λαμβάνει την καλύτερη και την πιο συμφέρουσα γι αυτόν απόφαση.

Για να συνοψίσουμε :

Βήμα πρώτο : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Βήμα δεύτερο : Μας κόβουν το ρεύμα (η εντολη διακοπής βγαίνει 40 ημέρες μετα την έκδωση του λογαριασμού)/ αν δεν τους εντοπίσουμε και μπορέσουν

Βήμα τρίτο : Το επανασυνδέουν οι επιτροπές αγώνα και γενικότερα συλλογικότητες που αναπτύσονται καθημερινά / ο ιδιοκτήτης δεν ζητά από τη ΔΕΗ επανασύνδεση (παράλειψη αυτού του βήματος σε περίπτωση μη διακοπής)

Βήμα Τέταρτο : η ΔΕΗ αν δεν πληρώσουμε μετά από 60 ημέρες απο την έκδωση του λογαριασμού διαγράφει την οφειλή του τέλους η ΔΕΗ, και το στέλνει στην εφορία για βεβαίωση. Πρόστιμο 1% για κάθε μηνα καθυστέρησης. Παρ όλα αυτά η ΔΕΗ δεν επανασυνδέει το ρεύμα αν δεν προσκομίσουμε βεβαίωση απο την ΔΟΥ οτι πληρώθηκε το Τέλος (χαράτσι).

Βήμα πέμπτο : Τώρα μπορούμε να πάμε στη ΔΕΗ και να πληρώσουμε μόνο το λογαριασμό μας αφού το Μόνιμο Ειδικό Τέλος Ακινήτων είναι απαίτηση της Εφορίας.(ελέγχεται)  Εμείς συνεχίζουμε να έχουμε ρεύμα αφου εχει επανασυνδεθεί. Κρατάμε τα χρηματά μας να κάνουμε εμείς Χριστούγεννα, και όχι κλέφτες της ζωής μας και ταυόχρονα οι υπάλληλοι της ΕΕ και ΔΝΤ, το τραπεζικό κεφάλαιο κα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ, αφού ο μετρητής καταγράφει την κατανάλωση.

Βήμα έκτο : Συνεχίζουμε τον Αγώνα μέχρι να τους ρίξουμε.

ΕΔΩ το ΦΕΚ 2298/13/10/2011 που περιέχει αναλυτικότερα τη διαδικασία και ποιοί απαλλάσονται.

 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

www.denplirono.info denplirono@hotmail.gr

31 Σχόλια

  1. »Βήμα πέμπτο : Τώρα μπορούμε να πάμε στη ΔΕΗ και να πληρώσουμε μόνο το λογαριασμό μας αφού το Μόνιμο Ειδικό Τέλος Ακινήτων είναι απαίτηση της Εφορίας (ελέγχεται)»

    1. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος ο υπάλληλος να αρνηθεί την είσπραξη του ποσού εάν αυτό δεν καταβληθεί εξ ολοκλήρου; και όχι μόνο το ποσοστό που αντιστοιχει στην ΔΕΗ;

    2. Τι κάνουμε εάν αρνηθεί να εισπράξει το ποσό και μας ζητάει να το εξοφλήσουμε εξ ολοκλήρου;

    Μου αρέσει!

  2. ολα καλα κ ολα ωραια αυτα που λετε αλλα ποιος γειτονας θα δωσει ρευμα στον αλλον;;αν κ του γειτονα το κοψουν τι γινετε;;;;;

    Μου αρέσει!

    • Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Κι αν το κόψουν σε όλα τα διαμερίσματα τηςπολυκατοικίας τι γίνεται; ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ (που είναι και τριφασικό – λόγω ασνασερ και υπερεπαρκεί) και συδέουμε όλα τα διαμερίσματα με μπαλαντέζες. Γιατί όχι;

      Μου αρέσει!

  3. αυτο που λετε,οτι αν αφαιρεσουν το μετρητη,παιρνουμε ρευμα απ’το γειτονα δε γινεται πρακτικα.κανενας γειτονας δε θα το δεχτει α) για να μη μπλεξει και β) γιατι θα νομιζει οτι θα χρεωνεται αυτος το ρευμα του κομμενου.επομενως δε γινεται.
    δευτερο,οταν το κοψουν -χωρις ν’αφαιρεσουν το μετρητη- και το επανασυνδεσουμε,βαζοντας π.χ. την ασφαλεια,στην επομενη καταμετρηση που θα δει ο υπαλληλος της ΔΕΗ οτι το κομμενο το επανασυνδεσαμε,δε θα αφαιρεσει ολοκληρο το μετρητη;
    τριτο,ξερετε ποσες αγωγες εχουν γινει μεχρι τωρα για το τελος ακινητων,εκτος του ΔΣΑ;
    και αν υποθεσουμε οτι το κερδισει ο ΔΣΑ μετα απο 1 π.χ. χρονο,η αποφαση θα ισχυσει για ολους;
    τεταρτο,επομενως ακομη κι αν πληρωσουμε το ρευμα στο ταμειο παρακαταθηκων και κοινοποιησουμε την πληρωμη στη ΔΕΗ με δικαστικο επιμελητη,και παλι η ΔΕΗ θα κοψει το ρευμα,ετσι;Αυτο το συμπερασμα βγαινει απ’το κειμενο,οτι θα το κοψουν τελικα,αν δεν πληρωσεις το χαρατσι,ακομη κι αν εχει πληρωθει το ρευμα και τα δημοτικα τελη+φπα

    Μου αρέσει!

    • Η χειρότερη επιλογή είναι η μοιρολατρία. Παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας αντιπαράθεσης και σύγκρουσης συμφερόντων χωρίς προηγούμενο τα τελευταία τριάντα χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ούτε αυτοί έχουν σχέδιο, ούτε γνωρίζουν την εξέλιξη. Εμείς είαμστε η πλειοψηφία. Ηαντίσταση μας μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα και τη νίκη της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για μετα 1,2,3, μήνες κ.ο.κ. Αντιστεκόμαστε, εκτιμούμε τα αποτελέσματα, προχωράμε.

      Μου αρέσει!

  4. καπου ακουσα οτι αμα δεν πληρωσεις αυτο παει στην εφορια και δεν μπορεις μετα να κανεις καμια αγοραπωλησια αν δεν το εξωφλησεις μαζι με τους τοκους…

    Μου αρέσει!

  5. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ.

    Μου αρέσει!

  6. ΜΉΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ{ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ]ΦΟΡΟ ,ΘΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ?ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΗ,11ΟΟΕ ΜΕ ΑΝΕΡΓΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΣΠΙΤΙ 45 ΕΤΩΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

    Μου αρέσει!

    • Ο κεφαλικός φόρος βεβαιώνεται ώς οφειλή στο δημόσιο ταμείο και σε επιβαρύνει με 1% το μήνα. Τίποτα άλλο.

      Μου αρέσει!

  7. Γεια χαρα, διαβασα το κειμενο και συμφωνω απολυτα! Δυστυχως, ομως, μιλαω με πολλους ανθρωπους (και λογω του οτι για λιγο ακομα ειμαι ταχυδρομος και επιδιδω λογαριασμους-με οση καθυστερηση μπορω- κλπ)
    και δυστυχως βλεπω ενα διαχυτο φοβο! Και μαλιστα, σε ανθρωπους που ετσι κι αλλιως δεν εχουν να πληρωσουν, κυριως ηλικιωμενους! Πολυς κοσμος ειναι στη σκεψη να κανουν ο,τι μπορουν για να πληρωσουν, ενω οσο κι αν προσπαθω δυσκολα μεταπειθω μερικους!
    Ζητω την οργανωση μιας δρασης ενημερωσης στη γειτονια μου, την οποια βεβαια θα στηριξω με καθε τροπο! Θα ειναι και μια ακομη ευκαιρια να βρεθουμε καποιοι (μειοψηφια,δυστυχως) οι οποιοι μεμονωμενα δεν καταφερνουμε πολλα στην αλλαγη της ψυχολογιας και την ανατροπη της τρομοκρατιας! Περιπτωσεις επανασυνδεσεις υπαρχουν εδω και πολλους μηνες στη γειτονια, απο ατομα που δραστηριοποιουνται σε αυτοοργανωμενο χωρο της γειτονιας, τα οποια ομως δυστυχως δεν καταφερνουν πολλα στην προσπαθεια να επικοινωνησουν τα επιχειρηματα και την αληθεια εναντια στην προπαγανδα και την τρομοκρατηση απ΄την κυβερνηση και τα παπαγαλακια της! Το «δεν ππληρωνω» ειναι επικοινωνιακα πιο επιτυχημενο και
    θα μπορουσε πιο αποτελεσματικα να κανει «θορυβο» και να συσπειρωσει τον κοσμο αυτην την κρισιμη στιγμη!
    Ευχαριστω! Ενωμενοι μεχρι τη νικη και μετα!

    Μου αρέσει!

  8. Θεωρω πως δυστυχως, δεν εχουμε φτασει ακομη στο επιπεδο αλληλεγγυης που χρειαζεται, ωστε να προχωρησουμε σε τετοιες κινησεις.Ακομη ο καθενας λειτουργει ατομικα, και για οσο τουλαχιστον εχουμε ακομη κατι να χασουμε, δεν βλεπω να λειτουργουμε ομαδικα…Ειναι παρα πολυ ομορφα αυτα που μας συμβουλευετε, ευχομαι να ωριμασουμε γρηγορα ως λαος, μηπως σωσουμε κατι!

    Μου αρέσει!

  9. Δυστυχώς ξεχνάτε το πιο βασικό. Αν δεν πληρώσουμε θα έρθει στην φορολογική δήλωση με τόκο 1% τον μήνα.Δεν υπάρχει τρόπος αντίστασης σε αυτό.

    Εκτός αν σταματήσουμε να πληρώνουμε την εφορία, που στην ουσία δεν γίνεται γιατί μπορούν να αρχίσουν να τα παρακρατούν από τον μισθό. πάλι με το 1% τόκο.

    Και κάτι πολύ σημαντικό. Δεν θέλω να έχω στο κεφάλι μου κάθε μέρα το άγχος τι θα κάνω με την ΔΕΗ και την Εφορία. Δεν έχω τέτοια ψυχολογική δύναμη. Πλήρωσα και τον προηγούμενο φόρο και θα πληρώσω και κανονικά την ΔΕΗ, θα δανειστώ από φίλους και θα τα επιστρέψω λίγα-λίγα. Εκοψα το φαι, την θερμανση, τις εξοδους, τις βενζινες, παιρνω τα μισα χρήματα αλλά θέλω την ψυχολογική μου ηρεμία, οτι δεν με κυνηγάνε χαρτιά και τεχνίτες της ΔΕΗ.

    Πες μου να κατεβώ κάτω να τους πετάξω έξω από την βουλή. Όχι όμως τέτοια καθημερινή φθορά, δεν την αντέχω!

    Μου αρέσει!

    • Αν εντάξεις την ατομική σου αντίθεση στη συλλογική αντίσταση δεν έχεις λόγους νάχεις άγχος. Ο αγώνας απελευθερώνει.
      *Τι σημαίνει θα δανειστώ απο τους φίλους; Αυτοί θάναι σε καλλίτερη κατάσταση απο εσένα;

      Μου αρέσει!

    • Ωραία. Πλήρωσέ τα τότε. Και δεν θα έχεις κανένα άγχος!

      Μου αρέσει!

  10. Ρε παιδια γιναμε χεστες ????
    ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
    Μην το ξεχνατε αυτο …
    Αμα παλεψουμε τωρα αυριο, μεθαυριο τα παιδια μας θα ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ οχι σκλαβοι….
    Καλυτερα ΕΛΛΗΝΑΣ φτωχος και οχι σκλαβος ραγιας …
    Πολεμηστε ρε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ μην το βαζετε κατω ….
    Ειναι η ωρα να σηκωσουμε αναστημα στην εισβολη των ξενων συμφεροντων …
    Μας φοβουνται ΡΕ παρτο χαμπαρι γιαυτο θελουν να μας αφανησουν …
    Αμα ειναι να πεσει το ευρω θα πεσει μαζι μας και η Ευρωπη ολοκληρη ..
    Δραχμουλα και φτωχοι ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ
    ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!!!!

    Μου αρέσει!

  11. […] ΔΕΝ  ΠΛΗΡΩΝΩ  ΔΕΗ […]

    Μου αρέσει!

  12. καλα ολα αυτα αλλα ισχυουν για ολλανδους, ιταλους, γαλλους, σουηδους κλπ κλπ….για τον ελληνα που το μονο που τον ενδιαφερει ειναι η βολη του και το πως θα κανει τη λαμογια εις βαρος του διπλανου του δεν ισχυουν….ειναι ικανος να κλεψει λεφτα απο τον γειτονα του για να πληρωσει τα κετατιατικα παρα να δανειστει μπαλαντεζες και ρευμα!!!! οποτε ολα τα παραπανω τα θεωρω ατοπα….αλλωστε ειδατε κανεναν απο αυτους που τους εκοψαν το ρευμα να διαμαρτυρεται??!!! εδω εμεις τρωγαμε τα χημικα απο τα ενστολα ασπονδυλα στο Συνταγμα και οι αλλοι ψωννιζαν στην Ερμου….τι λεμε τωρα……

    Μου αρέσει!

  13. Νοιώθω τέτοια αηδία μ όλα αυτά, που θα το πάω μέχρι τέλους. Δεν μου περισσεύουν χρήματα, εξαρτώμαι απολύτως απ το ρεύμα, αλλά επειδή έχουμε δίκηο, δεν θα πληρώσω. Θυμώνω πολύ με το αιωνίως σκυφτό κεφάλι της ράτσας μας και την σκατοψυχία της κυβέρνησης.Θα θελα να μου πείτε πώς θα πληρώσω μόνο το ρεύμα και τί θα κάνει η επιτροπή όταν μου το κοψουν. Δεν περιμένω τίποτε απ την πολυκατοικία μου,νομίζω ότι θα πληρώσουν όλοι.Πού θ απευθυνθώ;
    Υ.Γ Δεν μ ενδιαφέρουν οι συνέπειες, μη σας πω τις επιδιώκω. Ευκαιρία να γράψω και best seller. Τέτοιο πρωτότυπο θέμα θα πουλήσει παγκοσμίως σαν ζεστό ψωμάκι

    Μου αρέσει!

  14. Μόλις μου ήρθε και μένα η «λυπητερή» και δεν κρύβω ότι φοβάμαι. Αυτή είναι η πραγματική τρομοκρατία! Βλέπω σε απόγνωση τους φίλους μου, τους συγγενείς μου, τους γείτονες μου. Ο φόβος μου μου λέει να το πληρώσω και να σκάσω! Η συνείδηση μου όμως δεν μου επιτρέπει να τους δώσω ούτε ένα ευρώ για να καλύψουν τις δικές τους κλεψιές!

    Μου αρέσει!

  15. mpravosas pedhia,sas pao me hilia

    Μου αρέσει!

  16. ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΟΝΟ ΑΞΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΑΤΜ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ(ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ)ΓΙ ΑΥΤΟ Κ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΥΨΗΛΟ.ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ Κ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΠΟΡΕΣΩ, ΘΑ ΠΑΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΤΜ,Κ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ,ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΤΗΛ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ?

    Μου αρέσει!

    • 1. Tο ρεύμα δεν κόβεται.
      2. Η ΔΕΗ δέχεται και στα γραφεία της την καταβολή μόνο της αξίας του ρεύματος.
      3. Το χαράτσι βεβαίως, μέχρι να τους υποχρεώσουμε με τους αγώνες μας να το πάρουν πίσω, πηγαίνει στο δημόσιο ταμείο. Χρεώνεται με τέλη καθυστέρησης 1% κάθε μήνα.
      Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα που έχουμε αναρτήσει.

      Μου αρέσει!

  17. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ? ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΕΙ

    Μου αρέσει!

  18. Γειά σας,

    Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τα εξής: Πληρώσαμε με τον σύζυγο το πρώτο χαράτσι μαζί με το ρεύμα (!!!) και τώρα ήρθε και ο δεύτερος λογαριασμός (πανάθεμά τον).
    Είμαι άνεργη από 31-3-2011, με δάνειο σπιτιού 850 ευρώ/μήνα, εργάζεται μόνο ο σύζυγος και δυστυχώς όπως πολλοί πολλοί άλλοι δεν έχουμε χρήματα παρά μόνο για τα βασικά πλέον.
    Σκεφτόμαστε να πληρώσουμε την αξία του ρεύματος σε ΑΤΜ και να κάνουμε αίτημα εξαίρεσης στην εφορία.
    Πήγαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην εφορία για να ρωτήσουμε σχετικά με τη διαφορά των τετραγωνικών που έχουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ και πότε θα διορθωθεί (έχουμε κάνει τη σχετική αίτηση στο Δήμο της περιοχής) και μας απάντησαν ότι οι διορθώσεις θα πραγματοποιηθούν κάποια στιγμή μέσα στο 2012!!! Επίσης ενημερώσαμε ότι έχουμε σκοπό να κάνουμε αίτηση εξαίρεσης για τους ανωτέρω λόγους και η υπάλληλος της εφορίας, κατά περίεργο τρόπο, συμφώνησε το θέμα του αιτήματος εξαίρεσης και της πληρωμής της αξίας του ρεύματος μέσω ΑΤΜ!!!

    Για να μην σας κουράζουμε θέλουμε να σας ρωτήσουμε τα εξής:

    1) Η πληρωμή σε ΑΤΜ και η αίτηση εξαίρεσης πρέπει να γίνουν την ίδια ημέρα ή όχι;
    2) Αν απορριφθεί το αίτημά μας για εξαίρεση θα πληρώσουμε το χαράτσι στον επόμενο λογαριασμό με τόκο 1% ή θα αντιμετωπίσουμε περαιτέρω προβλήματα με την εφορία;

    Σας ευχαριστώ πολύ,

    Ελένη

    Μου αρέσει!

    • ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΤΜ. Το ίδιο θα κάνετε κάθε φορά. Τόκους 1% χρεώνει το δημόσιο ταμείο, όταν φτάσει εκεί το ανεξόφλητο χαράτσι. Μέχρι τότε μπορούμε να τους έχουμε ανατρέψει! Πάρτε μέρος στις συλλογικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης και δράσεων. Ελάτε σε επαφήξ με την λαική συνέλευση της περιοχής σας. Ελάτε αύριο στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος να συναντηθούμε. Όθωνος και Αμαλίας 5μ.μ.

      Μου αρέσει!

  19. γεια σε ολους.ειδα απο ολους σας της αποψεις σας.το λοιπον.ηρθε στον κοσμο ενα παιδακι τρειων μηνων.με καρτα ανεργγειας και εγω και η γυναικα μου.δεη 1100 = 600 το χαρατσι.και 1100 γιατι δεν μπορουσα να το πληρωσω γιατι λεγανε οτι θελαν και το χαρατσι…θυμαστε.αυτα που κανουν ειναι ολα εκτος δημοκρατικου πολιτευατος.8υμηζει παλιες εποχες με τους αγαδες και τσιφλικαδες που αποφαζησαν φορο και περνα απο οικογενειες τα σιτιρα και οτι αλλο προλαβενανε.η οπςσ στη σκοτια που περναν και τη γυναικα να την δοκιμασουν αυτοι πρωτα.τετεια ζουμε σημερα υπο τη σκια του συνταγματος αφου τον εχουν καταπατηση εντελως.καποιοι ξεχναν την ιστορια του ελληνα δυστηχως.πολεμησαμε γιατι δεν ανεχομαστε την υποδουλωση.πεσαμε χαμηλα μως νικησαμε και ξανα σηκωθηκαμε.το λεει η ιστορια μας.δεν 8α τους περαση.δεν πληρωνω γιατι με φτασανε να μην εχω αλλα και να χα δεν θα περνανε μια.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑ8Ε ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ.δεν ειναι αυτη αντισταση.αντισταση πρεπει να γινει πορτα πορτα και να βοη8α ο ενας τον αλλον στη καθε γειτονια,οταν καποιοι θα θελησουν να γκρμησουν μια οικογενεια.στο συνταγμα γινεται κα8ε φορα ενα πανηγιρακι ωραιο μα την ιδια καταληξη.φωνες μπατσοι μολοτοφ καναλια να κανουν ζουμκαι αυτοι απο μεσα να μην δεινουν σημασια,και την επομενη μερα ειμαστε στα ιδια κ χειροτερα.χρονια γινετε αυτο δεν το χετε παρει χαμπαρι?ολος ο κοσμος που ειποφερη να μην πληρωση τιποτα και αυτοι που μπουρουν να τους βοηθανε.απλα.ειμαστε οντα για επιβιωση κ οχι για καταντια κ ταφο.ειμαστε περιφανο εθνος και δεν θα γινουμε δουλοι.οχι φοβιες κ μεμονομενη καλοπεραση.ως εδω.3 οικογενειες κανουν κουμαντο με φτιαχτες εκλογες τοσα χρονια.ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..συγνωμη για την φλυαρια και τα ορθογραφικα λαθη.ισως με δειτα σε κανα καναλι που θα εχψ τσεκουρωση καποιον απο δαυτους αν μου αφησουν το παιδι χωρις ρευμα η σπιτι.και δε με νοιαζη η φυλακη.8α ωρω καλη παρεα και οπλα για να ωγω να τους φω ολους.στα διαταυτα.ολοι μαζι χωρις φοβο.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΙΤΑ.ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε