ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 22/10: «Πλήρης κάλυψη στους προβοκάτορες από το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»»


Η ανακοίνωση για τα γεγονότα της Πέμπτης επαληθεύουν τις καταγγελίες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ

Πλήρη κάλυψη στους προβοκάτορες που βγήκαν μέσα από τα μπλοκ της για να χτυπήσουν την προχθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δίνουν με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», επαληθεύοντας τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Το συγκεκριμένο μπλοκ λειτούργησε σαν «Δούρειος Ιππος», σαν προκάλυμμα για να δράσουν οι προβοκάτορες, πράγμα το οποίο ήταν οφθαλμοφανές.

Στη μακροσκελέστατη ανακοίνωση, η πολεμική στο ΠΑΜΕ καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος, ενώ τρεις μόλις αράδες αφιερώνονται στους κουκουλοφόρους προβοκάτορες.

Το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» εκτιμάει ότι την Πέμπτη «διαγραφόταν μια ακόμη δυνατότητα για το κίνημα, όμως την μέρα αυτή της κορύφωσης της λαϊκής πάλης, εργολάβοι του κινήματος ανέλαβαν όχι μόνο να διαλύσουν μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις αλλά και να προστατέψουν την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Οι εργολάβοι αυτοί έκαναν την κυβέρνηση και το σύστημα να τρίβουν με ευχαρίστηση τα χέρια τους, ενώ ταυτόχρονα έσπερναν την απογοήτευση και μετέτρεπαν σε παθητικούς θεατές, χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατέβει με πρόθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς της».

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία με την οποία η κυρίαρχη προπαγάνδα που αναπαράγει από χτες ο αστικός Τύπος, επιχειρεί να δώσει νομιμοποιητική βάση στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ. Στο ίδιο πνεύμα, σημειώνουν ότι «το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους, κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή (…) Με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσης «του», παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και, στην πραγματικότητα, περιφρούρησε το κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση».

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, η ανακοίνωση βάζει τους δολοφόνους προβοκάτορες στην ίδια μοίρα με τους αμυνόμενους αναφέροντας: «Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα (…) Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο».

Με άλλα λόγια, για τους «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», η δολοφονική επίθεση δεν ήταν συνειδητή και προσχεδιασμένη έφοδος παρακρατικών σε διαδηλωτές, αλλά «λάθος εκτίμηση» που υποβαθμίζει τη σύγκρουση με το κράτος! Πλήρης δηλαδή η ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στους προβοκάτορες, στους οποίους, το μόνο που χρεώνουν, είναι μια λάθος «αξιολόγηση», εξαιτίας της οποίας επέλεξαν να επιτεθούν στους διαδηλωτές, αντί να πάνε να συγκρουστούν με την αστυνομία! Με την ίδια φράση, δίνουν άλλοθι στις ίδιες ομάδες που το προηγούμενο διάστημα, παίζοντας κυνηγητό με την αστυνομία, διέλυαν τις λαϊκές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στις οποίες συμμετείχε και το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Η αποκάλυψη είναι πλήρης για το ποιος παρέχει πολύμορφη κάλυψη στους κάθε είδους προβοκάτορες που δρουν εντεταλμένα ενάντια στο κίνημα και την Πέμπτη επιτέθηκαν με δολοφονικό τρόπο στο ΠΑΜΕ. Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα, κάνουν λόγο για «ροπαλοφορούσες αλυσίδες του ΠΑΜΕ» εξαιτίας των οποίων καταγράφηκε «μια χαμένη ευκαιρία σύγκρουσης και νίκης του λαϊκού κινήματος».

Μετά απ’ όλα αυτά, και για να πιστοποιήσουν το ρόλο τους, σημειώνουν ότι «οι διθύραμβοι των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την «υπεύθυνη» και «αποφασιστική» στάση του ΠΑΜΕ στόχο έχουν να ενισχύσουν τις τάση υποταγής του εργατικού κινήματος στη νομιμότητα όποια και αν είναι αυτή» και επαναλαμβάνουν τη συμμετοχή τους στο «Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κινήσεων», στην οποία συμμετέχει το ΝΑΡ και άλλες οργανώσεις της αυτοαποκαλούμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6506525&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%91%CE%A1

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s