Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω» – ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Τρεις μέρες μετά το μεγαλειώδες απεργιακό διήμερο, μετά την δολοφονία ενός εργαζόμενου από τα απαγορευμένα χημικά όπλα που η αστυνομία χρησιμοποιεί ενάντια στους διαδηλωτές, η χουντική κυβέρνηση και οι συνεργάτες της, προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδίου μαζικής εξαθλίωσης του λαού. Με το γνωστό εργοδοτικό αυτοματισμό, το άρθρο 37 εφαρμόζεται ήδη στις επιχειρήσεις, γκρεμίζοντας μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το ενιαίο μισθολόγιο και η εφεδρεία στο δημόσιο τομέα, επεκτείνουν την τρομοκρατική «ισότητα» στη φτώχεια, και, ολοένα μεγαλύτερες μάζες ανέργων, πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Η φοροεπιδρομή και οι κατασχέσεις σπιτιών συνεχίζονται και ήδη, καταφθάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τα χαράτσια. Την ώρα αυτή, είναι επείγουσα ανάγκη η οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ανατροπή της κυβέρνησης των δολοφόνων και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής της βίας και της κοινωνικής λεηλασίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ενδοκινηματικός εμφύλιος, μόνο καταστροφικός μπορεί να είναι. Η νέα επίθεση του ΚΚΕ μέσω του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» (Σάββατο 22.10) στις Επιτροπές Αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», σ’ αυτή τη λογική εντάσσεται. Το ΚΚΕ γνωρίζει ήδη, ότι το δικό μας μπλοκ βρισκόταν πολύ μακριά (¨Οθωνος και Αμαλίας) από τον τόπο των επεισοδίων (Βασ. Γεωργίου).  Γνωρίζει ότι από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε (www.denplirono.info) την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και τονίσαμε, με βάση τη δική του καταγγελίαγια άτομα ή ομάδα που έφεραν λεκτικά ή γραφικά σύμβολα με αναφορές στο «Δεν πληρώνω», ότι αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με μας. Παρ’ όλα αυτά, το ΚΚΕ δεν ανέχεται την κριτική μας στις πολιτικές επιλογές του και συκοφαντεί ανοιχτά την διαφορετική μας άποψη, διατυμπανίζοντας ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Στην πραγματικότητα επιχειρεί να υψώσει τεχνητά τείχη ανάμεσα στα μέλη και τους οπαδούς του και το κίνημα «Δεν πληρώνω», μια που δεν είναι λίγοι οι συναγωνιστές που στηρίζουν και το ΚΚΕ και συμμετέχουν σε Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνω». Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον επικίνδυνο αυτό δρόμο. Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ.

Τώρα που το δίλημμα «ανατροπή ή βαρβαρότητα» στέκει απειλητικό πάνω από την εργαζόμενη πλειοψηφίαοι υπάρχουσες λαϊκές συλλογικότητες (ανεξάρτητα σωματεία, επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις γειτονιών, κινήσεις/παρεμβάσεις) πρέπει να εντείνουν την επικοινωνία, τον συντονισμό και τη δράση τους. Να δημιουργήσουμε νέα  σωματεία ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά.

 Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα υποδέχεται, θα συνενώνει όλες αυτές τις συλλογικότητες και θα συντονίζει την μάχη απέναντι στον πραγματικό κοινωνικό εχθρό. Θα αποτελέσει ένα άλλο κέντρο συσπείρωσης εργατικών δυνάμεων σε κόντρα με τον αστικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και κάθε επίδοξο διαχειριστή του κινήματος.

Αντί για την βαρβαρότητα, επιλέγουμε την ανατροπή για να χτίσουμε μια νέα κοινωνία όπου κάθε άνθρωπος θα προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του και θα απολαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του και όπου η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα θα αντικαταστήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και τον αλληλοσπαραγμό που μας καλλιεργούν για να διαιωνίζουν την εξουσία τους (και τα κέρδη) οι ολιγαρχίες του πλούτου και του καπιταλιστικού συστήματος.

Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

http://www.denplirono.info

6 Σχόλια

 1. Εσείς λοιπόν οι του «Δεν πληρώνω» που είσασταν «συντεταγμένοι στην ΑΝΤΙΘΕΤΗ ακριβώς πλευρά (Όθωνος ΚΑΙ Αμαλίας) από αυτήν που ξεκίνησαν τα επεισόδια» για εξηγήστε μας: ποιοί είναι αυτοί στο βίντεο που ακολουθεί και που ανεβαίνουν στη Γεωργίου και στήνονται μπάστακες μπροστά από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, βρίζοντας χυδαία και πετώντας καφέδες, νερά, μπογιές, κτλ, την ίδια ώρα που τα φιλαράκια τους προετοιμάζαν τα μάρμαρα για την επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές;

  Αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε το ποιός εκπροσωπεί ποιόν, αυτό δεν είναι πρόβλημα του ΠΑΜΕ.

  Όσο για τις άλλες ανοησίες περί «ιστορικής ευκαιρίας» που χάθηκε για έφοδο στη Βουλή, γιατί αλήθεια δεν κάνατε την έφοδο σας στις 19 ή όταν έφυγε το ΠΑΜΕ μετά τις 5;

  Μου αρέσει!

  • 1.Αφού όπως ισχυρίζεσαι έχεις δεί βίντεο, προφανώς μπορείς να ξεχωρίσεις ποιοί είναι ποιοί.
   2. Στις 19 και 20 δεν είμασταν εκεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι για να διαλέξουμε στρατόπεδο. Εμείς και Εσείς έπρεπε απο κοινού να είμαστε συντονισμένοι για οποιαδήποτε δράση αποφασίζαμε εκεί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε μια τεράστια λαϊκή συνέλευση. Η κριτική μας είναι ακριβώς σε αυτό. Γιατί δεν το κάναμε όλοι μαζι;;;

   Μου αρέσει!

   • Η ευκαιρία (αν θεωρήσουμε ότι υπήρχε) χάθηκε οριστικά μετά την επίθεση με κοτρώνες από σπασμένα μάρμαρα και τη ρίψη μολότωφ. Είδα καθαρά το ΠΡΩΤΟ μολότωφ που έπεσε, από την κάμερα του «Ζούγκλα». Επεσε αμέσως μόλις ξεκίνησε το «ντου» του Πάμε, και οι φλόγες έσκασαν ανάμεσα σε δύο άτομα που έπεσαν κάτω. Αποτρόπαιο θέαμα, αδικαιολόγητο. Ετριβα τα μάτια μου, αλλά… καμμία σχέση με το «Δεν Πληρώνω». Εξάλλου η αμφίεση και το στυλ των επιτιθέμενων ήταν σαφέστατα «μπλακ μπλοκ». ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήταν έτσι ανάμεσα στους κύκλους του «Δεν Πληρώνω» (το μόνο σίγουρο).

    Μου αρέσει!

  • Το βίντεο δηλ. τι δείχνει; Εσύ τι κατάλαβες;
   Στις 19 έπρεπε να κάνουμε την έφοδο όλοι μαζί και με το ΠΑΜΕ βεβαίως.
   Αλλά γιατί δεν έγινε τίποτα κόντρα στην επιθυμία εκατοντάδων χιλιάδων; (προφανώς δεν υπήρχε πρόθεση απο τις οργανωμένες δυνάμεις – συννενόηση και συντονισμός)

   Μου αρέσει!

 2. Η επίθεση με τις κοτρώνες μαρμάρου ξεκίνησε από την αριστερή πλευρά, εκεί ακριβώς που κάποιος άσχετος έσπαζε μάρμαρα. Καμμία σχέση με το «Δεν πληρώνω». Ισως το δείξω και σε βίντεο σύντομα (από συνεχή καταγραφή τριών οθονών αναμετάδοσης).

  Ακόμη και τα μπουκάλια νερού δεν πετάχτηκαν από το «Δεν Πληρώνω». Και δεν υπάρχει περίπτωση να υπερασπιζόμουν το «Δεν Πληρώνω» αν όντως είχε φταίξει, θα ήταν πολύ βολικό και για μένα (που δεν είμαι μέλος του). Ομως είναι αθώο.

  Και ο Ριζοσπάστης οφείλει για μία φορά να παραδεχτεί το λάθος του.

  ΟΧΙ τσαμπουκάδες και υπεκφυγές σε στυλ «δεν ευθύνεται το ΠΑΜΕ». Ο ανώνυμος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη έφταιγε (και άλλοι που τάριξαν στο «Δεν Πληρώνω»).

  Το «Δεν Πληρώνω» τέλος… δεν απέκλεισε άσχετα άτομα από το να χωθούν στο μπλοκ του. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να μπει και να υποκριθεί. Εγώ συγκεκριμμένα δεν μπόρεσα να έρθω εκεί, αλλά ΑΝ ερχόμουν, θα έμπαινα στο μπλογκ του Δεν Πληρώνω. Ε, αν ήμουν προβοκάτορας ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα έπαιρνε χαμπάρι ΤΙΠΟΤΑ.

  ΞΕΚΑΘΑΡΑ πράματα. 1+1=2

  Μου αρέσει!

 3. […] UPDATE 3: Το “Δεν πληρώνω” έκανε σχετική ανάρτηση εδώ: Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω» – ΑΠΑΝΤΗ… […]

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s