Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» – για τα γεγονότα της Πέμπτης 20 οκτ. στο Σύνταγμα


Μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση του λαού την Τετάρτη 19/10 η κυβέρνηση και το σύστημα πήραν σαφές μήνυμα ότι η οργή των εργαζόμενων κορυφώνεται και η διάθεση για ανατρεπτικούς αγώνες διευρύνεται. Η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ήταν τέτοια, ώστε η αστυνομία αδυνατούσε, για ώρες, να διαλύσει την συγκέντρωση.   Παρ’ όλα αυτά, τα συνδικάτα και οι πολιτικές οργανώσεις δεν πήραν καμία πρωτοβουλία συντονισμού της πάλης στην κατεύθυνση της λαϊκής απαίτησης για την άμεση πτώση αυτής της κυβέρνησης. Η πορεία αφέθηκε στην κυριολεξία να διαλυθεί χωρίς να επιδιωχθεί καμία αντίστοιχη δράση.

Την Πέμπτη 20/10 διαγραφόταν μια ακόμη δυνατότητα για το κίνημα. Όμως την μέρα αυτή της κορύφωσης της λαϊκής πάλης,  εργολάβοι του κινήματος  ανέλαβαν όχι μόνο να διαλύσουν μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις αλλά και να προστατέψουν την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου κυβέρνησης Ε.Ε. και ΔΝΤ. Οι εργολάβοι αυτοί έκαναν την κυβέρνηση και το σύστημα να τρίβουν με ευχαρίστηση τα χέρια τους, ενώ ταυτόχρονα έσπερναν την απογοήτευση και μετέτρεπαν σε παθητικούς θεατές, χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατέβει  με πρόθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς της.

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους,  κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή. Σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μέτωπα, ακόμη και απλοί άνθρωποι, αποτέλεσαν τον νέο «εσωτερικό εχθρό» του ΠΑΜΕ, και τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση στη βουλή.   Με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσης «του»,  παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και, στην πραγματικότητα, περιφρούρησε το κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη  για το μαζικό κίνημα.  Η μη ύπαρξη και άλλων νεκρών μόνο στην τύχη  μπορεί να αποδοθεί. Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας,  υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.  Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplirono.info) συμμετείχε την Τετάρτη στην μεγάλη απεργία και κράτησε το μπλοκ με το πανό του στην πρώτη γραμμή, μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Στάση που είχαμε όλο το καλοκαίρι των κινητοποιήσεων και συνεχίσαμε μετά τις 10 Σεπτέμβρη. Σήμερα συνταγμένοι με το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κινήσεων συμμετείχαμε στην συγκέντρωση μαζί τους, όπως ήταν το κάλεσμα,  Όθωνος και Αμαλίας, πίσω από τις ροπαλοφορούσες αλυσίδες του ΠΑΜΕ. Παραμείναμε εκεί αποφεύγοντας κάθε λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης, παρακολουθώντας με λύπη τον κόσμο που αποχωρούσε και πολύ περισσότερο για άλλη μια χαμένη ευκαιρία σύγκρουσης και νίκης του λαϊκού κινήματος. Δεν συμμετέχουμε ποτέ σε ενδοκινηματικούς πολέμους.

Η καταγγελία του ΠΑΜΕ για τυχοδιωκτισμούς ατόμων ή ομάδων που χρησιμοποιούν λεκτικά ή γραφικά σύμβολα του κινήματος «Δεν πληρώνω» δεν μας αφορά και δεν μπορούν να ενοχοποιούν, συκοφαντούν και στοχοποιούν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Κίνημα του οποίου τα προτάγματα για άρνηση πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών στηρίζει και το ΚΚΕ σύμφωνα με τις διακηρύξεις του. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τι και ποιους εννοούν. Kάθε προσπάθεια ελέγχου και βίας στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος είναι απωθητική και επικίνδυνη.  Οι εχθροί του κινήματος «Δεν Πληρώνω» είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ  και κάθε εκμεταλλευτής.

Οι διθύραμβοι των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την «υπεύθυνη» και «αποφασιστική» στάση του ΠΑΜΕ  στόχο έχουν να ενισχύσουν τις τάση υποταγής του εργατικού κινήματος στη νομιμότητα όποια και αν είναι αυτή.  Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι ότι θρηνούμε τον πρώτο νεκρό από τα χημικά όπλα (δακρυγόνα) που εξαπολύει η αστυνομία και η κυβερνητική κοινοβουλευτική χούντα  απέναντι σε κάθε διαδηλωτή.

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, όπως και οι νεκροί της Marfin, είναι δικοί μας νεκροί, θύματα  της κατασταλτικής βαρβαρότητας του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Εκφράζουμε τη  θλίψη μας στην οικογένεια του Συναγωνιστή και δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τη πάλη μας ενάντια στην κρατική καταστολή, συντασσόμενοι, με όλους όσοι είναι στην ίδια κατεύθυνση και ανεξάρτητα από τις μεταξύ μας πολιτικές εκτιμήσεις και διαφορές.

 

Το κίνημα και οι εξεγέρσεις του δεν ανήκουν σε κανένα. Τα δεκάδες ανεξάρτητα σωματεία, οι εργατικές συλλογικότητες,  οι επιτροπές αγώνα, οι κινήσεις/παρεμβάσεις, οι λαϊκές συνελεύσεις από τις γειτονιές, αποτελούν όργανα αποφάσεων του κινήματος και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από κανένα «νταβατζή».

Σήμερα και μετά απ’ αυτά τα γεγονότα και την διευρυνόμενη επίθεση κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ,  γίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα υποδέχεται, θα συνενώνει όλες αυτές τις συλλογικότητες και θα συντονίζει την μάχη απέναντι στον πραγματικό κοινωνικό εχθρό. Θα οργανώσει ένα άλλο κέντρο συσπείρωσης εργατικών δυνάμεων σε κόντρα με τον αστικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και κάθε επίδοξο διαχειριστή του κινήματος.

www.denplirono.info

denplirono@hotmail.gr

16 Σχόλια

 1. Συγνωμη ο Δημητρης Κοτζαριδης ηταν γραμματεας στο Συνδικατο οικοδομων του Βυρωνα και ηταν μελος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ απο που και ως που επικαλειστε το ονομα του κυριοι ειστε απλα ψευτες ημουν εκει και τα ειδα ολα εμεις ματωσαμε για το λαϊκο κινημα κυριοι και ηρθαμε σε συγκρουση με το παρακρατος και εσεις κρυφτηκατε στα λαγουμια σας αν θελετε να οργανωσετε τον αγωνα σας πρεπει να το κανετε οργανωμενα και περιφρουρημενα στους χωρους δουλειας…οι ταξικοι αγωνες δεν ειναι πανηγυρι κυριοι να αφηνουμε τον καθενα να αλωνιζει στις γραμμες μας,οταν το ΚΚΕ σας φωναζει επι δεκαετιες για το τι σας περιμενει μας λεγατε γραφικους τωρα που αυτο που σας περιμενε σας το εχετε μπροστα σας κλαιγεστε οτι εμεις στηριζουμε το συστημα,μηπως επρεπε να αφησουμε τους διαδηλωτες μας ερμαιο στις διαθεσεις των παρακρατικων ουτε ειμαστε υποχρεωμενη να ανεχομαστε την καθε λογης προβοκατσια του καθενος οπως αυτη που εγινε επισης απο παρακρατικους που αρπαξαν σημαιες του ΠΑΜΕ περσι στις 5 μαη και πηγανα να μπουν στην βουλη αν θυμαστε τοτε δεν ειχαμε περιφρουρηση στην βουλη…δεν ξερω αν σας λεει κατι αυτο κυριοι….επισης δεν μας εγγυαται οτι καποιος απο σας δεν ειναι ασφαλιτης οπως πολλες φορες εχουμε βρει μεσα στις πορειες μας,ενα σοβαρο κινημα αγωνιζεται και περιφρουρει τον αγωνα του γιατι ο εχθρος του λαου εχει πολλα προσωπα και παντα χτυπαει το λαϊκο κινημα που τυχαινει να ειναι και το ποιο μαζικο,το ΠΑΜΕ κυριοι δινει πραγματικες μαχες μεσα στους χωρους δουλειας καθε μερα ξυπναμε απο τα αγρια χαραματα για να κανουμε εξορμησεις στους χωρους δουλειας και να διεκδικησουμε μεσα απο την οργανωμενη παλη των ταξικων μας συνδικατων τα δικαιωματα του λαου μας δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να δεχτουμε να χυσουμε την καρδαρα με το γαλα που εχουμε με κοπο γεμισει επειδη εσεις γουσταρετε να το κανετε μπαχαλο,ημουν εκει και τα ειδα ολα αυτο σας λεω μονο….

  Μου αρέσει!

  • Η καταγγελία του ΠΑΜΕ για τυχοδιωκτισμούς ατόμων ή ομάδων που χρησιμοποιούν λεκτικά ή γραφικά σύμβολα του κινήματος «Δεν πληρώνω» δεν μας αφορά και δεν μπορούν να ενοχοποιούν, συκοφαντούν και στοχοποιούν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Κίνημα του οποίου τα προτάγματα για άρνηση πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών στηρίζει και το ΚΚΕ σύμφωνα με τις διακηρύξεις του. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τι και ποιους εννοούν. Kάθε προσπάθεια ελέγχου και βίας στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος είναι απωθητική και επικίνδυνη. Οι εχθροί του κινήματος «Δεν Πληρώνω» είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και κάθε εκμεταλλευτής.

   Κι εμείς μιλήσαμε για τη δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα και καταγγείλαμε το κρατος και τις δυνάμεις καταστολής. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ;

   Μου αρέσει!

   • δεν καταλαβαινω πως συνδεεται το γεγονος οτι στηριζει το να μην πληρωσουν τα χαρατσια οι πολιτες με το οτι ουσιαστικα σας στηριζει. δεν σας συκοφαντει καθολου ολοι ειδαμε χθες τι εγινε οπως ολοι ξερουμε οτι ειστε αλλη μια «ανεξαρτητη κινηση» απο μπαχαλους. και καλα μιλησατε για «δολοφονική συμμορίτικη επίθεση» τι κανατε?

    Μου αρέσει!

  • Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ κάνατε σχεδόν δυο χρόνια να καταλάβετε ότι η μάχη γίνετε έξω από τη βουλή. Την πρώτη μέρα χάρηκα που ήσασταν εκεί. Τη δεύτερη απογοητέυτηκα γιατί ήρθατε για να ακούσετε τραγουδάκια ενώ αυτό θα έπρεπε να γίνεται συχνά. Όχι τη χτεσινή μέρα. Εσείς τετραγωνίσατε τον κύκλο. Ξέρετε τη σημασία της λέξης ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ; Δηλαδή τους βάλατε να ψηφίσουν με μουσική. Μπράβο σας αλλά να σέβεστε την ιστορία του ΚΚΕ και όσων έδωσαν τη ζωή τους. Έγώ δεν ανέχομαι να με προστατεύουν τα ΜΑΤ.΄΄Ηρθα εκεί για να τους έχω απέναντί μου και μην ξεχνάτε ότι τα ΜΑΤ μας χτύπαγαν αδιακρίτως στις προηγούμενες συγκεντρώσεις. Εσείς βέβαια είχατε επιλέξει ώς πεδίο μάχης την Ομόνοια. Τι να πω και μόνοι σας καταλαβάινετε ότι επήλθε συμφωνία. Έτσι δεν εκφράζετε τον εργαζόμενο και τον άνεργο που τα χάνει όλα. Δεν έπρεπε να γίνει η μάχη μεταξύ διαδηλωτών. Κι αν είχαν πρόθεση οι άλλοι να σας χτυπήσουν γιατί δεν έγινε στις προηγούμενες συγκεντρώσεις; Στη βουλή να εκφράζονται όλες οι δυνάμεις κι ας τους διαλύσει η αστυνομία. Όχι εσείς. Είναι απαράδεκτη η στάση σας. Τον νεκρό ήρωα να τον τιμήσετε όπως όλους όδους έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Έπεσε νεκρός από δακρυγόνο των ΜΑΤ. Αλλιώς έχετε ιστορική ευθύνη κι ο λαός κρίνει-έστω αυτοί που νοιάζονται-δεν απευθύνεστε σε κρετίνους.

   Μου αρέσει!

 2. ρε παλικαρια ποιους θεωρειται εργαζομενους? αυτους που πεταχτηκαν απο το μπλοκ σας , με σκοπο να διαλυσουν την συγκεντρωση? μιπως σας χαλασε το οτι το συγκεκριμενο συνδικαλιστικο οργανο που ανεικει στο ΚΚΕ , καταφερε αυτα που δεν εχεται καταφερει εσεις εδω κ τοσους καιρους? εχετε υποψην σας ποσοι χτες ειχαν ενταχθει με το ΠΑΜΕ? Και γιατι ενταχθηκαν? καταλαβατε οτι με το πρωτο μισαωρο κ οταν τελειωσαν τα επεισοδια η παλτεια ξαναγεμισε σε 10 λεπτα.. ειδατε οτι μετα την αποχωρηση του ΠΑΜΕ, εγεινε το ελα να δεις? Βαλτε καλα στο μυαλο σας οτι ο κοσμος πλεον ξυπνησε κ κρινει το σωστο. Πειτε σε αυτους που εκπρωσοπειται , οτι οι παπαριες στιλ δεν πληρωνω δεν αντιπρωσοπευουν πλεον τον λαο. χτες εγεινε η αρχη , επεται κ συνεχεια.

  Μου αρέσει!

  • 1ον (και ουσιαστικό): Τις «παπαριές» περί του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν πληρώνω τα χαράτσια, τις διαμηνύουν ΠΑΜΕ και ΚΚΕ και δηλώνουν, ότι στηρίζουν τους εργαζόμενους να μην πληρώσουν.

   2ον. Ποιο ήταν το δικό μας «μπλόκ»; Συμμετείχαμε μαζί με τα πρωτοβάθμια Σωματεία/ τις κινήσεις πόλης κ.λ.π. στο μπλοκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ, Όθωνος και Αμαλίας. Έχουμε αναρτήσει ανακοίνωση.

   3ον. Μια ματιά στα σημερινά σχόλια εκατοντάδων ιστολόγιων δείχνει πεντακάθαρα την άποψη του κόσμου για τη χθεσινή στάση του ΠΑΜΕ. (όχι μόνο στην Αθήνα)

   Τέλος μια ερώτηση κρίσεως: Γιατί το ΠΑΜΕ «περικύκλωσε» τη Βουλή και επέτρεπε ΜΟΝΟ την είσοδο στους Βουλευτές που ψήφισαν το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ/ταφόπλακα για τους εργαζόμενους;

   *Ο φανατισμός δεν είναι η καλύτερη, είναι μάλλον η χειρότερη επιλογή να δείς τα γεγονότα, να τα αναλύσεις και να τα κρίνεις. Εκτός και εάν δεν έχεις αυτή την πρόθεση, αλλά άλλη, προφανώς ανομολόγητη και που σίγουρα δεν αντέχει στο φώς της μέρας και της κριτικής.

   Μου αρέσει!

   • «Τέλος μια ερώτηση κρίσεως: Γιατί το ΠΑΜΕ «περικύκλωσε» τη Βουλή και επέτρεπε ΜΟΝΟ την είσοδο στους Βουλευτές που ψήφισαν το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ/ταφόπλακα για τους εργαζόμενους;»
    Δηλαδη το κινημα εχει αποτρεψει τη ψηφιση προηγουμενων νομοσχεδιων? μνημονιο ας πουμε ? και επιστρατευτηκε το ΠΑΜΕ για να μην μπει ο κοσμος στη βουλη ή να αφησει τους βουλευτες να μπουν στη βουλη ενω ο κοσμος στο παρελθον δε τους ειχε αφησει? Χωρις να εχω ψηφισει ποτε ΚΚΕ , χθες βουρκωσα κοιτωντας μολοτωφ και πετρες και φτυσιματα κατα διαδηλωτων , δηλαδη το ΠΑΜΕ το πληρωνει το κρατος ? Σε ποιον ανηκει το συνταγμα ? απαγορευεται να παει το ΠΑΜΕ εκει? το θεμα ηταν να μεινουμε εκει και να μη διαλυθουμε απο τις μολοτωφ και τα χημικα , αλλα διαλυθηκαμε!!!

    Μου αρέσει!

  • Δεν έχετε δίκιο στο σχόλιο αυτό που κάνετε Κυριε! Ή είστε με τον κόσμο που υποφέρει, ή είστε με μια αυταρχική εξουσία που καταστρέφει… Μπορείτε να συνταχτείτε σε κοινό αγώνα με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που απέμειναν και να είστε αύριο η αντιπολίτευση στην βουλή, η ακόμη και η κυβέρνηση! Αλλά ενωμένοι και όλοι ΜΑΖΙ. Αυτό φαίνεται δεν το έχετε καταλάβει καλά ακόμη.. Για αυτό το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι θέλει και δεν βλέπει καν τον κόσμο!

   Μου αρέσει!

  • Να προσθέσω επίσης ότι συμφωνώ με τα σχόλια της Σύνταξης. Η γλώσσα που χρησιμοποιήσατε κ. Βιτουλαδιτη δεν είναι σωστή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα και επιδιώκουμε το κοινό συμφέρων των πολιτών και της χώρας.

   Μου αρέσει!

 3. Ποιους εργαζομενους διαδηλωτες μιλατε που ησαστε ενα μπαχαλο και μισο,που ησασταν εσεις περσι οταν εμεις παιζαμε ξυλο με τα ΜΑΤ και με τα ΟΥΚ επαναστατες του κωλου,που εισαστε στους χωρους δουλειας;που ειστε να διεκδικησετε τα δικαιωματα των εργαζομενων φτιαχνετε ενα μλοκ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και γινατε επαναστατες η μηπως απο την βουλη θα πεσει το συστημα;αληθεια περσι που ξανα στην μαζικοτερη απεργιακη κινητοποιηση εγινε προβοκατσια κατα του ΠΑΜΕ ξανα ποιος φρουρουσε την βουλη; μηπως θυμαστε τι εγινε περσι που μας κατηγορησε ο Καρατζαφερης;ειστε απλα ανυπαρκτοι γιατι το κινημα σας ειναι απλα κινημα της φωνης και οχι της δουλειας,οταν θα σηκωθειτε να πατε να μοιρασετε υλικο μετα να πατε στο γιαπι η στο εργοστασιο να δουλεψετε και μετα στο καπακι να ξαναφιερωσετε χρονο για την υποθεση της εργατικης ταξης και του λαου μπορειτε να μιλησετε,ολο αυτο το κινημα γιγαντωθηκε με δουλεια χρονων και οχι με ψευτοεπαναστατικες φωνες σαν τις δικες σας γιαυτο ειστε τρεις και ο κουκος…..παιξαμε τις ζωες μας εμεις για να κανετε τις μαγκιες σας εσεις λες και δεν μπορουσατε να πατε απο αλλου ηταν αναγκη να μπειτε στις γραμμες μας να κανετε φασαρια.στο κατω κατω εμεις το ειχαμε προαναγγειλει μερες οτι ετσι θα το κανουμε απλα ηταν στημενο παιχνιδι και ολων των αστικων καναλιων την πιπιλα ακολουθειτε, οτι και να γινει στο τελος το ΠΑΜΕ θα γινει στοχος.ειστε απλα φασιστες και σεις και αυτοι που εκαναν την δολοφονικη επιθεση εναντιων μας που εμφανιστηκαν πισω απο σας η νομιζετε δεν ειδαμε τι εγινε;παιξαμε το κεφαλι μας και σεις λουφαξατε σαν τα σαλιγκαρια και μεις παιξαμε τα κεφαλια μας να κρατησουμε τους διαδηλωτες που καναμε κοπους για να τους φερουμε και θα αφησουμε τον καθενα τυχαιο να μας διαλυσει αυτο που με κοπους χτισαμε ε οχι δεν θα σας περασει και στην επομενη φορα μπροστα σας θα μας βρειτε γιατι δεν ειστε τιμιοι και αυτο που κανετε ειναι ανηθικο γιατι απο την πανω μερια στις γραμμες μπηκαν διαφοροι τυπου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και αναρχοχαρουμενοι και επιχειρησαν φασαριες με σκοπο να διασπαστει η πορεια μας,εμεις θα συνεχισουμε οργανωμενα και περιφρουρημενα τους αγωνες μας εσεις…..απλα κοιταχτε να μαθαινετε γιατι δεν ειστε ικανοι για κατι περισσοτερο γιατι ο καπιταλισμος μια χαρα σας χρησιμοποιει για να κανει την δουλιτσα του,α και κατι τελευταιο δεν περιφρουρησαμε την βουλη τους διαδηλωτες μας περιφρουρησαμε και εξασφαλισαμε την επιτυχια του αγωνα μας,αν εχετε κοτσια καντε το και σεις αλλιως θα μεινετε κινημα της φωνης,χωρις βαθος…..οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια….

  Μου αρέσει!

  • Κανείς δεν έχει αντίρρηση να περιφρουρεί το ΠΑΜΕ και κάθε άλλη πολιτική συλλογικότητα του διαδηλωτές (του). Αλλά δεν μπορείς να αποκλείσεις ολόκληρο το Σύνταγμα και να απαγορέψεις την πρόσβαση στους υπόλοιπους. Μπορούσατε να είχατε συννενοηθεί και με τις άλλες πολιτικές οργανώσεις, κόμματα κ.λ.π. που είχαν ανακοινώσει κάθοδο στο Σύνταγμα. Δεν το κάνατε, γιατι;

   Μου αρέσει!

 4. Δυστυχώς η σημερινή χυδαία ανακοίνωσή σας, σφύζουσα από μένος ενάντια στους δεκάδες χιλιάδες απλούς εργάτες και εργαζόμενους που αγωνίζονται και διαδηλώνουν με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες του ΠΑΜΕ, αποδεικνύει ότι όσα σας καταμαρτυρά η καταγγελία του ίδιου του ΠΑΜΕ δεν απέχουν πολύ απ’ την αλήθεια. Η εμπάθειά σας και η φτήνια σας ξεγυμνώνεται επιπλέον από το γεγονός ότι κανένας χώρος της Αριστεράς (ούτε ο ΣΥΝ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ουτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ.) δεν τόλμησε να ψελλίσει έστω παρόμοια σχόλια, να κατηγορήσει τους εργάτες που περιφρουρούσαν τη διαδήλωσή τους για «ροπαλοφόρους» και να ανακαλύψει «πολιτικούς αντιπάλους» του ΚΚΕ στον παρακρατικό εσμό από ασφαλίτες, ακροδεξιούς, χούλιγκανς και φρικιά. Μονάχα ένας χώρος τόλμησε ακόμη να υιοθετήσει αυτά που λέτε εσείς: η λεγόμενη «Αντιεξουσιαστική Κίνηση», ο γνωστός λαχανόκηπος των προβοκατόρων.
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=319484
  Παραδοθείτε λοιπόν στην αγκαλιά τους και σαπίστε εκεί πέρα. Δεν έχετε καμία σχέση ούτε με το κίνημα ούτε με την Αριστερά. Είστε θλιβεροί. Κρίμα τους όποιους αγώνες σας…

  Μου αρέσει!

  • Αλήθεια γιατί αυτή η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που εσύ, καλώς, αναφέρεις, παρα την αναμφισβήτητη ιστορική συγκυρία που οι εργαζόμενοι δέχοντε απροκάλυπτα την επίθεση του συστήματος, δεν ανεβάζει τα ποσοστά και την απήχησή της;;; Μήπως οφείλουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί και σε άλλο επίπεδο και με άλλη γλώσσα;

   Μου αρέσει!

 5. Από την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής:

  «…Εγώ δεν είπα ότι το «Δεν πληρώνω» οργάνωσε την προβοκάτσια. Είπα ότι ήταν στο μπλοκ του «Δεν πληρώνω». Και, ξέρετε, οι προβοκάτορες πάνε παντού. Ακόμα, μπορεί να μπουν και μέσα στο ΚΚΕ. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει…»

  «…Θέλω να ξεκαθαρίσω, γιατί το είπα και έξω, και συνέχιζαν: Υπάρχουν θύματα και από τις δυο πλευρές, γιατί είναι οι μηχανισμοί… Ποιοι μηχανισμοί; Αμυνα κάναμε. Και δεν είναι τυχαίο ποιοι είναι τραυματίες αυτή τη στιγμή και ποιος είναι ο νεκρός. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Σας είπα, ο κάθε άφοβος αγωνιστής μπορεί και να ήταν σήμερα χτυπημένος, δεν είναι απαραίτητο να έχει κομματική ταυτότητα του ΚΚΕ. Αυτή η λογική τι λέει; Ξέρετε – και θα το πω και προς αυτήν την πτέρυγα: Οχι, δεν είναι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ χώρος που είναι υπέρ των κουκουλοφόρων, ιδεολογικά. Εδώ ανεβασμένες μορφές ταξικής πάλης δε θέλει, όχι αυτές που δεν έχουν σχέση με την ταξική πάλη, αλλά που μοιάζουν με την ταξική πάλη.

  Αλλά υπάρχει, δυστυχώς, η αντίληψη σε ορισμένους χώρους ότι μόλις κάνουμε ένα ντου στη Βουλή μέσα, από εδώ και από εκεί, να πέσει η κυβέρνηση και να είμαστε χρήσιμοι για μια καινούρια κυβέρνηση, κεντροδεξιά, κεντροαριστερή, δεν ξέρω πώς θα είναι. Αυτή είναι η λογική. Και εδώ είμαστε έτοιμοι, αυτό να κάνουμε, να πέσει η κυβέρνηση.
  Το σύστημα δεν μπορεί να βρει λύση

  Κοιτάξτε να δείτε, να πέσει η κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα και ένας από τους λόγους που θέλουμε να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο είναι γιατί θέλουμε, ναι, να πέσει η κυβέρνηση. Δεν το κρύβουμε. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι την ίδια ώρα η κυρίαρχη τάξη στη χώρα μας, τα είπα στον κύριο Παπανδρέου προχτές, έχει εναλλακτικές λύσεις. Δεν έχει φτάσει το κίνημα αυτή τη στιγμή να έχει τη δική του αυτοτελή λύση, χωρίς κανένα ίχνος συνδέσμων με το σημερινό σύστημα, τα κόμματά του και τις παραφυάδες. Αλλά, βεβαίως, δεν μπορείς να περιμένεις μια και έξω να γίνει αυτό. Κάποια διάδοχη κυβέρνηση θα γίνει, πιο αδύναμη πρέπει να είναι, οι ρωγμές που υπάρχουν πρέπει να διευρυνθούν. Είναι μερικοί που πιστεύουν ότι αν κάνεις ένα ντου εντάξει, τελείωσε, και μάλιστα αν ο κόσμος φοβηθεί, φωτιές, συγκρούσεις, απεργίες κ.λπ., θα πέσει στα μαλακά με μια κυβέρνηση που θα κάνει «αγωνιστική» διαχείριση στο σύστημα.

  Εμείς δεν παρασυρόμαστε από τέτοια. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ταξική πάλη. Είναι σκληρή, με όλες τις μορφές πάλης, χωρίς καμία εξαίρεση, αλλά αυτά τα αποφασίζει ο λαός που ξέρει τι θέλει και επιλέγει τι θέλει. Και όχι με τρικ και με ενσταντανέ και με χάπενινγκ να αντιμετωπιστεί το ζήτημα…»

  Μου αρέσει!

 6. Οι αναρχικοι κλπ που «ανελαβαν» ν’απαντησουν στη Χουντα του ΚΚΕ, ασχετα με το αν συμφωνει ή οχι κανεις με τη βια, αφηνει εκθετους ΟΛΟΥΣ τους υπολοιπους διαδηλωτες που για ωρες ανεχονταν τη στρατιωτικη κατοχη του Συνταγματος απ΄τον κομματικο στρατο του Περισσου! Ηλιθιοι για μια ακομη φορα, οι αναρχοαυτονομοι δεν μπορεσαν να προβλεψουν οτι παρα την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ αποφαση τους να αποκαθηλωσουν τη σιχαμαρα του ΠΑΜΕ θα’ταν οπως παντα και κεραταδες και δαρμενοι! Ο κοσμος που ηταν εκει και υπεστη τον εξευτελισμο του αρχινταβατζη ΠΑΜΕ, ΟΦΕΙΛΕΙ να καταγγειλει με καθε μεσο την αθλια σταση των Σταλινικων φασιστων!

  Μου αρέσει!

 7. προς συνταξη: πολλα trolls βλεπω…cool..

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s