Η ”μεγαλοφυής διάνοια του Αδόλφου Χίτλερ”- με αφορμή την απελευθέρωση της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ τον Οκτώβρη του 1944


Η συμμαχία και η συμπόρευση του ελληνικού κεφαλαίου, παρά τους και ώς μέρους του κανόνα, ανταγωνισμούς με το διεθνικό κεφάλαιο, αποτελούσε ανέκαθεν στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης. Έτσι καθόλου τυχαία δεν ήταν η στάση που κράτησε και στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού απέναντι στους κατακτητές την περίοδο 1941-1944, αντίθετα αποτελούσε και αποτελεί στρατηγική του επιλογή. Η λυσσώδης υποστήριξη της παραμονής μας στην Ευρωζώνη και το Ευρώ απο όλα τα τμήματα της εγχώριας αστικής τάξης υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα αυτής της ολιγαρχίας.

Με αφορμή την ιστορική απελευθέρωση της Αθήνας απο τον ΕΛΑΣ τον Οκτώβρη του 1944 αναδημοσιεύουμε από το http://aristeroblog.wordpress.com μια δημοσίευση στην εφημερίδα «Βραδυνή» της εποχής, εφημερίδα που αποκλειστικά εξέφραζε τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. http://www.denplirono.info

Δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια τη θέση της  εφημερίδας ” Βραδυνή” για το κατέβασμα τη χιλτερικής σημαίας στην Ακρόπολη από τον Μανώλη Γλέζο (2 Ιουνίου 1941).

«Δεν είναι δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπηξαίρεσαν εν ώρα νυκτός, την Γερμανικήν σημαίαν, η οποία εκυμάτιζεν, επί της Ακροπόλεως, παραπλεύρως της Εθνικής μας Σημαίας. (…) Διότι μόνον παράφρονες ή όργανα ξένης προπαγάνδας ημπορούσαν να διαπράξουν μιαν τόσο επαίσχυντο (…) πράξιν (…) Το Ελληνικό Έθνος αποδέχθη την σημαίαν του Νέου Ράιχ, που δημιούργησεν η μεγαλοφυής διάνοια του Αδόλφου Χίλτερ, ως σημαίαν ενός υπό πάσαν άποψιν μεγάλου και ανέκαθεν φίλου προς την Ελλάδα λαού, ως εν σύμβολον αποκαταστάσεως μιας ειρηνικής περιόδου, ως εν σύμβολον δικαιοσύνης (…) και πολιτισμού. Και είναι βέβαιον ότι αν ο δράσται του εγκλήματος της, περιήχοντο εις χείρας του ελληνικού λαού, θα λυντσάροντο από αυτόν τον ίδιον ως εχθροί της πατρίδος μας».

 

 

 

 

 

 

3 Σχόλια

 1. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!! ΕΛΕΟΣ….

  Μου αρέσει!

  • Το δημοσίευμα της Βραδυνής τότε δεν αναφέρεται στη Σημαία. Το κεφάλαιο και η άρχουσα τάξη χρησιμοποιούσε πάντα τη σημαία προκειμένου να επεκτείνει ή να διασφαλίσει τα κέρδη και την ηγεμονία της.

   Μου αρέσει!

 2. ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ …………….

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s