Οι καταστροφικές συνέπειες της παραμονής μας στην Ε.Ε.


 …»ένα Λαϊκό Μέτωπο «από τα κάτω», με στόχους αυτούς που ανάφερα στην αρχή, και με μέσα τις συνεχείς καταλήψεις και απεργίες διαρκείας παντού, και την μη πληρωμή των χαρατσιών που επιβάλλει η Κοινοβουλευτική Χούντα, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή της, καθώς και κάθε επίδοξης νέας Χούντας που θα στόχευε στην απλή «επαναδιαπραγμάτευση» του Χρέους. Και, φυσικά, οι πραιτοριανοί της Χούντας που σήμερα μακελεύουν τους διαδηλωτές θα πρέπει να ξέρουν ότι μετά την ανατροπή της δεν θα ισχύσει κανένα ελαφρυντικό ότι «εκτελούσαν διαταγές» για οποιαδήποτε εγκλήματα διαπράττουν ενάντια στον Λαό, και θα δικαστούν από αυτόν»…

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στο προηγούμενο άρθρο[1] αναφέρθηκα στη μοναδική, κατά τη γνώμη μου, διέξοδο από την καταστροφική κρίση που δημιούργησαν οι ξένες ελίτ με τη συνεργία των ντόπιων, η οποία εσκεμμένα οδηγεί στην απόλυτα ελεγχόμενη από αυτές χρεοκοπία μέσα στην ΕΕ ―γεγονός που θα έχει αναπόφευκτο αποτέλεσμα, πέρα από τις μακροπρόθεσμες καταστροφικές συνέπειες που ήδη είχε η ένταξή μας στην ΕΕ πάνω στην παραγωγική και καταναλωτική δομή της χώρας, τη διαφαινόμενη πλήρη «Λατινοαμερικανοποίησή» της. Δηλαδή, την απόλυτη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού, την «Κινεζοποίηση» της εργασίας, το ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου στις ίδιες ελίτ, και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών γενικότερα.

 

H διέξοδος που πρότεινα περνά μέσα από την άμεση έξοδο από την ΕΕ (και όχι μόνο από την Ευρωζώνη όπως υποστηρίζει αποπροσανατολιστικά η ρεφορμιστική Αριστερά), την ακύρωση των «Μνημονιακών» νόμων και την διαγραφή ολόκληρου του χρέους, την αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση του λεηλατημένου κοινωνικού μας πλούτου (από Γερμανούς, Καταριανούς και άλλους ληστές), καθώς και αυστηρούς κοινωνικούς ελέγχους των αγορών κεφαλαίου, εργασίας και εμπορευμάτων, την κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και, προπαντός, τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και καταναλωτικού προτύπου που θα στηρίζεται βασικά στους δικούς μας παραγωγικούς πόρους, οι οποίοι θα οργανώνονται γύρω από συλλογικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις. Το άρθρο αυτό (που αποτελούσε ουσιαστικά περίληψη των συμπερασμάτων συστηματικής ανάλυσης της κρίσης και συνολικής πρότασης για διέξοδο από αυτή που διατυπώθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν),[2] έτυχε πολύ ευμενούς υποδοχής από blogs, αναγνώστες κ.λπ. και φυσικά και άμεσων ή έμμεσων επιθέσεων από τους «Ευρωπαϊστές» με επενδυμένα συμφέροντα στην ΕΕ, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που προσπαθούν να θάψουν παρόμοιες προτάσεις με ισχυρισμούς του τύπου «αντί μιας μελετημένης και συγκροτημένης πρότασης για τη βαθιά κρίση, ακούμε μόνο κραυγές, από εκείνες που ακούγονται για να ακουστούν»!

 

Συγχρόνως, η Κοινοβουλευτική Χούντα και οι στυγνοί ληστές τοκογλύφοι πίσω από αυτή, μέσω του «ανθρώπου τους στην Αθήνα» που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ξεκίνησαν μια Γκεμπελική εκστρατεία καταστροφολογίας για τις συνέπειες εξόδου από την Ευρωζώνη, στην οποία μετέχουν ενθουσιωδώς όχι μόνο τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αλλά και τα αντίστοιχα ακαδημαϊκά με επενδυμένα συμφέροντα στην ΕΕ που μετέχουν στις εκπομπές, τις οποίες οργανώνει συστηματικά η άθλια κρατική τηλεόραση που δεν διαφέρει πια από την αντίστοιχη Χουντική της επταετίας. Επικεφαλής της καταστροφολογίας μπήκε ο γνωστός αρχι-εκσυγχρονιστής του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης[3] που θεωρεί κατόρθωμα του την ένταξή μας στην Ευρωζώνη, η οποία ολοκλήρωσε την οικονομική καταστροφή της χώρας και οδήγησε στη σημερινή έκρηξη της κρίσης. Περιττεύει να ασχοληθώ εδώ με την καταστροφολογική ανοητολογία του τ. πρωθυπουργού που όχι μόνο δεν έχει σχέση με την οικονομική θεωρία αλλά και κάθε άλλο παρά καλοπροαίρετη είναι, με δεδομένα τα επενδυμένα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων οικονομικών ελίτ που πιστά υπηρέτησε και υπηρετεί. Ας δούμε όμως ένα «σοβαρό» άρθρο που δημοσίευσε πρώτα η ναυαρχίδα του σοσιαλφιλελευθερισμού στη Βρετανία, η Γκάρντιαν, και αναδημοσιεύθηκε στην «Ε», όπου μάθαμε από…πολιτειολόγο για τις «καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από την ευρωζώνη»[4] ―ο οποίος προφανώς γνωρίζει περισσότερα από πλειάδα έγκυρων διεθνών οικονομολόγων, με τελευταίο τον Ρουμπίνι[5], που υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο! Αξίζει λοιπόν να δούμε ένα-ένα τα «επιχειρήματα» στα οποία στηρίζεται η προφανώς αποπροσανατολιστική αυτή θέση, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι, στη χώρα μας, υποστηρίζεται όχι μόνο από νεο/σοσιαλφιλελεύθερους, αλλά και από «Μαρξιστές», «αντί-εξουσιαστές» κ.ά!

 

Έτσι, πρώτον, η έξοδος από την Ευρωζώνη υποστηρίζεται ότι θα σημάνει «δραματικές αυξήσεις στις τιμές των εισαγωγών» και, επομένως, αντίστοιχη αύξηση της τιμής της εισαγόμενης ενέργειας και του παραγωγικού κόστους. Όμως, ένας δευτεροετής φοιτητής Οικονομικών γνωρίζει ότι η υποτίμηση του νομίσματος, στην οποία υποχρεωτικά (αλλά και ευεργετικά!) θα οδηγήσει η έξοδος από το Ευρώ, επιφέρει μεν αύξηση των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων αλλά και αντίστοιχη μείωση των τιμών των εξαγόμενων, πράγμα που σίγουρα θα έχει σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα στην «βαριά βιομηχανία» μας τον Τουρισμό, αλλά και στα όποια άλλα εξαγόμενα προϊόντα μας. Επομένως, το Κράτος μπορεί κάλλιστα να αντισταθμίσει ένα σημαντικό τμήμα της αύξησης του κόστους παραγωγής με τον μηδενισμό του φόρου στην ενέργεια, που θα γινόταν δυνατός με τα επιπλέον (άμεσα ή έμμεσα) φορολογικά έσοδα από την βελτίωση των εξαγωγών. Στην πραγματικότητα, το σημαντικότερο πρόβλημα από την υποτίμηση θα ήταν η πιθανή επιδείνωση των λαϊκών εισοδημάτων εξαιτίας της αύξησης των τιμών των βασικών ειδών, τα περισσότερα από τα οποία σήμερα εισάγουμε, σαν συνέπεια της αποδιάρθρωσης της παραγωγής μας μετά την ένταξη στην ΕΕ. Όμως, μια κυβέρνηση που δεν θα εκπροσωπούσε (όπως η σημερινή Χούντα) τα προνομιούχα στρώματα και τις ελίτ θα μπορούσε να επιδοτεί τα λαϊκά στρώματα από τα έσοδα ενός σημαντικού φόρου στη μεγάλη περιουσία (κινητή και ακίνητη) καθώς και τα έσοδα από ένα βαρύ φόρο στα είδη πολυτελείας, όπως είχαμε προτείνει από πέρυσι.

 

Δεύτερον, φυσικά, οι Ελληνικές Τράπεζες θα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, και αυτό δεν είναι κάτι «κακό», όπως ισχυρίζεται το άρθρο αυτό, διότι δήθεν στη χώρα μας «ο δημόσιος τομέας είναι κεντρικό μέρος του προβλήματος». Το «επιχείρημα» αυτό, όπως έδειξα αλλού,[6] αποτελεί απλά νεο/σοσιαλφιλελεύθερο μύθο. Το είδος δημόσιου τομέα που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα (σαν συνέπεια της αποτυχίας του ιδιωτικού να απορροφήσει την ανεργία), όπως και το ίδιο το Χρέος, είναι απλά συμπτώματα της χρόνιας δομικής κρίσης της Ελληνικής Οικονομίας, την οποία ενέτεινε η ένταξή μας στην ΕΕ.

 

Τρίτον, το «επιχείρημα» ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη μετά από χρεοκοπία θα αποκλείσει τη χώρα από τις διεθνείς χρηματαγορές, τη στιγμή που το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα αυξάνεται, στηρίζεται σε δυο σιωπηρές υποθέσεις που ισχύουν μόνο αν παραμείνουμε στην ΕΕ/Ευρωζώνη (που είναι βέβαια το κρίσιμο ερώτημα!). Δηλαδή:

α) στην υπόθεση ότι το Χρέος θα μείνει στο ύψος που μας καθορίζουν οι τοκογλύφοι πιστωτές μας, όταν ακριβώς βραχυπρόθεσμος στόχος της εξόδου από την ΕΕ/Ευρωζώνη είναι να αποφασίσουμε εμείς για το εάν θα πληρώσουμε το Χρέος αυτό και,

β) στην υπόθεση ότι θα παραμείνουμε εσαεί προτεκτοράτο της ΕΕ, όταν ακριβώς μακροπρόθεσμος στόχος της εξόδου από αυτή θα ήταν η δημιουργία των προϋποθέσεων μιας αυτοδύναμης ανάπτυξης που θα ελαχιστοποιούσε, αν δεν εξαφάνιζε, την ανάγκη νέων δανεισμών.

Τέταρτον, ακόμη και αν προκύψουν ταμειακές ανάγκες από την επαναφορά των λαϊκών εισοδημάτων, αρχικά, στο προ των Μνημονίων επίπεδο, αυτές δεν χρειάζεται να καλυφθούν μέσω νέων δανείων, αλλά μέσω ενός ελεγχόμενου πληθωρισμού (ενώ τα λαϊκά εισοδήματα θα μπορούσαν να προστατευθούν με τιμαριθμικές αναπροσαρμογές), καθώς και ενός ριζικά προοδευτικού φόρου εισοδήματος, πέρα από τους φόρους στη μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία και την πολυτελή κατανάλωση που προανέφερα.

 

Πέμπτον, τα κίνητρα για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή όχι μόνο δεν θα αυξηθούν «δραματικά», όπως υποστηρίζει το άρθρο, αλλά αντίθετα θα μειωθούν δραστικά στο νέο θεσμικό πλαίσιο, ιδιαίτερα μετά τη ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος υπέρ των λαϊκών στρωμάτων που συνεπάγονται τα παραπάνω μέτρα. Και αυτό, διότι σε ένα παρόμοιο πλαίσιο που εξασφαλίζει στοιχειώδη φορολογική δικαιοσύνη, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αυτο-απασχολούμενοι θα χρειάζονται πια «φακελάκια» για να κάνουν τη δουλειά τους, ούτε οι πολίτες θα αναγκάζονται να φοροδιαφεύγουν από ένα ληστρικό κράτος εάν τους δινόταν η δυνατότητα να συμμετέχουν συλλογικά στη διαμόρφωση του φορολογικού τους βάρους και της διάρθρωσης των δαπανών.

 

Τέλος, άλλη καταστροφολογία που διαδίδεται ευρέως από τα Γκεμπελικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους είναι ότι οι καταθέτες θα χάσουν τις καταθέσεις τους όταν βγούμε από το Ευρώ. Όμως, κατ’ αρχήν, η δραχμοποίηση των καταθέσεων δεν επηρεάζει την εσωτερική αγοραστική τους δύναμη (ή αυτή των μισθών ή των συντάξεων), οποιοδήποτε και να είναι το μέγεθος της υποτίμησης, αλλά μόνο την «εξωτερική» αγοραστική τους δύναμη, δηλαδή την ικανότητά τους να αγοράζουν εισαγόμενα αγαθά (θέμα για το οποίο ανέφερα πιθανές λύσεις) ή την ικανότητά τους για τουρισμό στο εξωτερικό κ.λπ., στον οποίο έτσι και αλλιώς μετείχαν μόνο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα και τα μεσαία ―που σήμερα προλεταριοποιούνται. Επίσης, πέρα από τους τρόπους που ανέφερα προστασίας της αγοραστικής τους δύναμης, υπάρχουν και ειδικοί τρόποι να προστατευθούν οι καταθέσεις των μικροκαταθετών, σε αντίθεση με αυτές των μεγαλοκαταθετών που ανήκουν στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Για παράδειγμα, η αξία των καταθέσεων σε ευρώ θα μπορούσε να μετατραπεί σε δραχμές με βάση μια προοδευτική κλίμακα που θα προστάτευε την αγοραστική δύναμή τους ανάλογα με το γενικότερο εισόδημα των καταθετών (όσο μικρότερο το εισόδημα τόσο μεγαλύτερη η προστασία της αγοραστικής δύναμης των καταθέσεων).

 

Συμπερασματικά, η έξοδος από την ΟΝΕ και την ΕΕ πράγματι θα είναι επιζήμια στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα (γι’ αυτό και τα παπαγαλάκια τους, σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο και αν ευρίσκονται, έχουν εξαπολύσει την ξεδιάντροπη αυτή καταστροφολογία). Όμως, οι αρνητικές συνέπειες σε αυτά (που είναι άλλωστε επιθυμητές, αφού αυτά προκάλεσαν την χρόνια κρίση η οποία εντάθηκε με την ένταξή μας που αποφάσισαν στην ΕΕ/ΟΝΕ από την οποία πράγματι ωφελούνται) δεν μπορούν καν να συγκριθούν με τις καταστροφικές συνέπειες πάνω στα λαϊκά στρώματα από την παραμονή μας σε μια ένωση του κεφαλαίου (και όχι των λαών!) που εκφράζει τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση στον χώρο μας.

 

Μόνο, επομένως, ένα Λαϊκό Μέτωπο «από τα κάτω», με στόχους αυτούς που ανάφερα στην αρχή, και με μέσα τις συνεχείς καταλήψεις και απεργίες διαρκείας παντού, και την μη πληρωμή των χαρατσιών που επιβάλλει η Κοινοβουλευτική Χούντα, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή της, καθώς και κάθε επίδοξης νέας Χούντας που θα στόχευε στην απλή «επαναδιαπραγμάτευση» του Χρέους. Και, φυσικά, οι πραιτοριανοί της Χούντας που σήμερα μακελεύουν τους διαδηλωτές θα πρέπει να ξέρουν ότι μετά την ανατροπή της δεν θα ισχύσει κανένα ελαφρυντικό ότι «εκτελούσαν διαταγές» για οποιαδήποτε εγκλήματα διαπράττουν ενάντια στον Λαό, και θα δικαστούν από αυτόν ανάλογα στη περίπτωση που, αντί να παραιτηθούν σήμερα ενώ έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν, προτιμήσουν να συνεχίσουν να εκτελούν τις παράνομες διαταγές μιας Χούντας που δεν έχει τη παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση και αναγκαστικά γίνονται δωσίλογοι, όπως αυτή.

 

* Περίληψη του άρθρου αυτού, λόγω των περιορισμών χώρου της στήλης, δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία της 8/10/2011

 


[1] Το άρθρο για το πολιτικό και κοινωνικό υποκείμενο ενός αγώνα, με τους στόχους του κειμένου, που υποσχέθηκα στο προηγούμενο άρθρο, αναγκαστικά αναβάλλεται για το επόμενο. Βλ. όμως: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grspeeches/chalkida__2011.htm

[2] Bλ. Η Ελλάδα ως Προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ, (Γόρδιος, Νοεμ. 2010), Μέρος Τρίτο

[3] Κ. Σημίτης, «Καταστροφική ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ», Καθημερινή (02/10/2011).

[4] Διονύσης Γ. Δημητρακόπουλος, «Οι καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από την ευρωζώνη», Ελευθεροτυπία” (01/10/2011).

[5] Nouriel Roubini,Greece should default and abandon the euro, The Financial Times (19/9/2011).

[6] Η Ελλάδα ως Προτεκτοράτο, ο.π. σελ.79-86.

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Οι φασιστικοί και θρασείς φόροι καταλήγουν πίσω στις τράπεζες και πληρώνουν τις φούσκες τα χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την κατάργηση του «Glass-Steagall Act» στο τέλος της δεκαετίας του 90. Ο εχθρός είναι τα αφεντικά περίπου 6 μεγαλο-τραπεζών κυρίως στην Wall Street, που ελέγχουν τα πάντα σχεδόν και βέβαια τους σχεδόν όλους πολιτικούς! Αυτοί δημιούργησαν την διεθνή κρίση χρησιμοποιώντας τους πολιτικούς και τα περίπου 1500 τρισεκατομμύρια (!!) δολάρια σε φούσκες σε όλον τον κόσμο που ποτέ δεν μπορούνε να πληρωθούν πίσω, αλλά αγόρασαν τα πάνα που αξίζουν στον κόσμο με αυτές τις φούσκες. Έτσι δημιουργήθηκε το τερατώδες «χρέος» του κόσμου, και εκεί πήγαν όλα τα ταμεία και τα «ασημικά» της χώρας μας και των άλλων χωρών!
    Και η φασιστικού τύπου φορολογία είναι πάντα μέρος του προβλήματος, και δεν γίνετε για θεραπεία, αλλά για να φέρει την καταστροφή, εν γνώση των νομοθετών. Παραγωγή και ανάπτυξη είναι τα ζητούμενα, και όχι τερατώδεις φόροι και γραφειοκρατία! Οι μεγαλύτερες εταιρίες και τράπεζες που κυβερνάνε τον πλανήτη πληρώνουν φόρους, κάτω από 2% το πολύ, και ας λένε «βάλτε μας»! Αυτοί πάντα εξαιρούνται, γιατί γράφουν τους νόμους και ορίζουν τους πολιτικούς μας. Όπου αρχίζουν και μπαίνουν μεγάλοι φόροι και γραφειοκρατία, η οικονομία πάντα βουλιάζει… Και τώρα, ακόμη πιο πολύ γιατί οι φόροι δεν καταλήγουν πίσω στην κοινωνία αλλά πρώτιστος στις τράπεζες της Wall Street και των «φίλων» τους! Τα πάντα γίνονται για τις 6 μέγα-τράπεζες του πλανήτη να πάρουν πίσω τα αμέτρητα τρισεκατομμύρια σε φούσκες «τραπεζικά προϊόντα» που πουλούσαν τα τελευταία 12 χρόνια και έκλεψαν τα ταμεία όλων των χωρών του κόσμου, τις περισσότερες φορές εν γνώση των πολιτικών υπηρετών των! Ο κόσμος του πλανήτη ας εξοντωθεί… Αρκεί οι κλέφτες κομπιναδόροι (μια χούφτα «άνθρωποι επενδυτές») να σωθούν!
    Η Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, ήδη έχασε πάνω από μια δεκαετία σε βιοτικό επίπεδο και πιο πολύ ακόμη σε ελευθέρια και δημοκρατία. Η δε μεσαία τάξη έχει καταστραφεί και οικονομικά και ψυχολογικά! Δεν έμεινε τίποτα εκτός από εξαθλίωση και αβεβαιότητα! Έτσι που έκαναν τα πράγματα δεν υπάρχει μέλλον γιατί το «χρέος φούσκα» πάει σχεδόν να διπλασιαστεί μέσα σε 2 χρόνια μέσα, η οικονομία μετά τους φασιστικούς νόμους καταστράφηκε και θέλει 10 χρόνια να συνέλθει, και οι πραγματικοί «επενδυτές», (όχι οι άρπαγες σε τιμές εξαθλίωσης), ξέροντας ότι στην Ελλάδα τώρα πια οι νόμοι αλλάζουν κάθε εβδομάδα, (από μερικές λεπτομέρειες μέχρι ανήκουστα φασιστικά μέτρα), μάλλον θα περιμένουν πολλά χρόνια πριν πιστέψουν στην χώρα μας πια.
    Ίσως για τους λίγους η έξοδος από το ευρω να μην είναι κάτι το καλό, αλλά και για αυτούς ακόμη μάλλον μόνο μεσοπρόθεσμα,…, γιατί σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος του τοπικού νομίσματος πάντα φέρνει δύναμη και ανεξαρτησία (για αυτό οι μεγάλες τράπεζες και τα αφεντικά τους θέλουν να ελέγχουν τα κύρια νομίσματα και μάλιστα να τα κάνουν όλα σε ένα στο μέλλον)! Για τους πολλούς όμως, (που σημαίνει για την Ελλάδα, – γιατί η Ελλάδα είναι οι πολίτες της σε περίπτωση που το ξέχασαν αυτό μερικοί), η έξοδος είναι σωτήρια πραγματική!
    Έτσι όπως είναι το ευρω σήμερα δεν φτιάχτηκε για ευημερία των πολιτών, παρά μόνο των τραπεζών. Ήταν απλά μια παγίδα για τις περισσότερες χώρες που οδηγεί στον εξαφανισμό της μεσαίας τάξης σε όλη την Ευρωζωνη! Δείτε τι γίνετε παντού και θα καταλάβετε! Δεν φτιάχτηκε για ενοποίηση της Ευρώπης αλλά για απόλυτη οικονομική κυριαρχία για τους πολύ λίγους, και συγκεκριμένα για αυτό που έρχεται σύντομα! Μια κεντρική οικονομική εξουσία στην Ευρώπη με πραγματικά αφεντικά αυτούς που δημιούργησαν την φούσκα χρέους παντού! Η Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, ήδη έχασε πάνω από μια δεκαετία σε βιοτικό επίπεδο και πιο πολύ ακόμη σε ελευθέρια και δημοκρατία. Η αγοραστή άξια των δραχμών του 2000 είναι 100 προς 1 σήμερα, και όχι 340 προς 1. Και αν μετρήσουμε και τους φόρους και λογαριασμούς από πάνω…. Σήμερα έχουμε Οικονομικό φασισμό… Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει πως γίνετε η αποχώρηση και ποίοι είναι οι όροι που εμείς θα αποφασίσουμε!
    Η καλύτερη και πιο λογική λύση για την Ελλάδα (και άλλες μικρές χώρες) σήμερα είναι κατά την γνώμη μου μια λύση τύπου Ισλανδίας, η οποία βέβαια απαιτεί καλούς πολιτικούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για την χώρα, και ταυτόχρονα επιστροφή της χώρας στην εγχώρια γεωργική και βασική βιομηχανική παραγωγή, πολύ λιγότερη και δίκαια-λογική φορολογία που όμως να μπορούν όλοι να σηκώσουν πραγματικά, καθώς και καλή εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου. Ακόμη και μια αλλαγή της χώρας μας σε διεθνή φορολογικό παράδεισο όπως η Κύπρος παλιά που ευημερούσε πριν το ευρω, η όπως η Ελβετία σήμερα, με βάση πάντα το δικό μας νόμισμα, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Δημοκρατία και διεθνή αξιοπιστία είναι το παν για να γίνουν αυτά!
    Τέλος, η Ελλάδα τυπικά, (άσχετα εάν τα ξεπουλάμε όλα τώρα για μερικά υποτιμημένα χαρτιά) έχει και πετρέλαιο, και ήλιο, (για παραγωγή ρεύματος), και ορυκτό πλούτο, και χρυσό, και είχε ακόμη και γεωργία (που εάν ξαναρχίσει δεν χρειάζεται να αγοράζουμε ακόμη και σκόρδα από την Κίνα)… Νομίζω ότι με όλα αυτά και με δουλειά θα τα πάμε τέλεια! Υπάρχουν πολλές καλύτερες λύσεις από την βουτιά θανάτου που είμαστε σήμερα. Ο λαός πάντα θα υποστηρίξει λύσεις (και εκτός ευρω), που έχουν λογική και είναι πραγματοποιήσιμες.
    Τέλος δυο πράγματα ακόμη θέλω να πω και το σταματάω εδώ… Πρώτον, ότι και να ακούτε δεν μας αφήσουν να φύγουμε από το ευρω, (και το λέω αυτό με σχετική λύπη), όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί δεν θέλουν να τους χαλάσουμε την σούπα. Είναι νωρίς για αυτό ακόμη.. Για αυτό και όλη η ξαφνική επιτάχυνση προς την «Ευρωπαϊκή λύση». Μάλλον πάμε προς μια μερική χρεοκοπία (πάντα με μεγάλα κέρδη των «επενδυτών» εις βάρος μας, και ας «κλαίγονται»), βέβαια μέσα στο ευρω! Δεύτερον, εάν παρατηρήσατε, όσα χρήματα και να ρίχνονται στην «κρίση», (όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλον τον κόσμο), το αποτέλεσμα είναι και θα είναι μηδέν! Είναι βάσει σχεδίου για μια τεράστια παγκόσμια κρίση που θα φέρει το τελικό control σε μια καινούργια «παγκόσμια τράπεζα» (που θα διοικεί την καινούρια «ευρωπαϊκή τράπεζα» και που θα ανήκει σε αυτούς που άρχισαν την κρίση. Η μεθοδολογία είναι παλιά συνταγή: Πρόβλημα (δημιουργώ), Αντίδραση στο Πρόβλημα (είμαστε σε αυτή την φάση που θα πάρει λίγο ακόμη μέχρι τελικής εξαθλίωσης ώστε να δεχτούμε τα πάντα), και Λύση (είναι έτοιμη)… Ξέχασα βέβαια και τους διεθνείς πόλεμους που είναι πιθανόν να γίνουν με προβοκάτσια, (όπως σχεδόν πάντα), μέχρι της τελικής «λύσης».
    Εύχομαι, τουλάχιστον στην μικρή δική μας γωνιά, και με την συνεργασία όσων δημοκρατικών κομμάτων απέμειναν, να αρχίσει η αντίστροφη πορεία και να πάρουν πίσω τα «μνημόνια» και όλα τα άλλα φασιστικά μέτρα, γιατί αλλιώς α γκρεμός είναι πολύ κοντά! Αυτό, μαζί με ένα σταδιακό μάζεμα του δημοσίου για να είναι πιο φιλικό και πιο αποδοτικό, και ενθάρρυνση της εγχώριας παραγωγής και επιχειρηματικότητας, θα μας φέρουν σε πολύ καλύτερη θέση στο μέλλον. ΝΑΙ στις εκλογές μετά από άμεση παραίτηση και απόδοση ευθυνών…

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε