Απόφαση Γεν. συνέλευσης Ζ’ Συλλόγου ΠΕ Θεσσαλονίκης: Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια!


ΑΠΟΦΑΣΗ
Γεν. Συνέλευσης Ζ΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης – 27/9/2011

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – τράπεζες -κεφάλαιο!
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους!

Δύο περίπου χρόνια μετά τις εκλογές του 2009 αποδεικνύεται ότι το προεκλογικό σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν!» είχε σα μόνο στόχο την τσέπη των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας φαίνεται να μην έχει τέλος. Για να σώσουν τις τράπεζες και να αυξήσουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των μεγαλεργολάβων και του μεγάλου κεφαλαίου, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάσταχτα μέτρα, με τα οποία βυθίζουν τη χώρα και τους εργαζόμενους όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και την εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία. Κι όλα αυτά τα παρουσιάζουν ως μονόδρομο, σπέρνοντας το φόβο και την τρομοκρατία στο λαό και με συνεχείς επικλήσεις στη «σωτηρία της πατρίδας»…
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλη η κοινωνία δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την πολιτική! Μια πολιτική που στερεί το βιβλίο και το δάσκαλο από το παιδί, το μισθό και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα από τον εκπαιδευτικό, το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια απ’ όλο το λαό.
ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
Σήμερα, μετά τις τεράστιες περικοπές που επιβλήθηκαν στους μισθούς μας, κυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν να επιβάλουν δυο νέα χαράτσια: τον κεφαλικό φόρο της «έκτακτης εισφοράς» καθώς και το φόρο στην κατοικία με το «ειδικό τέλος ακινήτων», μέσω της Δ.Ε.Η. Νέα χαράτσια τα οποία, πέραν του ότι είναι παράνομα, αφού αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης, είναι πια αδύνατο να τα πληρώσουμε οι ήδη καταχρεωμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι. Ταυτόχρονα δε ανακοινώνουν ότι θα πάρουν και νέα μέτρα (20% μείωση των μισθών μας, περικοπή των συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα κ.ά.).
Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που φαίνεται να ’ναι «βαρέλι δίχως πάτο» για τους εργαζόμενους, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη ζωή, με δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, να δηλώσουμε ότι το χρέος δεν είναι του λαού και των εργαζόμενων και γι αυτό αρνούμαστε να το πληρώσουμε! Το μόνο χρέος που έχουμε είναι απέναντι στα παιδιά μας και στο μέλλον! Είναι το χρέος της αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές και του αγώνα για την ανατροπή τους!

-Καλούμε τους εκπαιδευτικούς-μέλη του Συλλόγου μας και όλους τους εργαζόμενους  ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!
-Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να κινηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση και να προσφέρει συνδικαλιστική και νομική κάλυψη σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε.
-Κηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 30/9, από την 5η διδακτική ώρα και μέχρι πέρας ωραρίου και
-Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους της περιοχής σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ-ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ» ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ στη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων (οδός Ειρήνης-Βαρδάρη), την Παρασκευή 30/9, 12.30μ.μ.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s