ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ;;;


Το δελτίο θυέλλης για τα εισοδήματα των εργαζόμενων που ανακοινώνεται καθημερινά μετά τις ολονύχτιες «διαβουλεύσεις» της κυβέρνησης με την Τρόικα δεν έχει τέλος. Νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, «εφεδρεία», απολύσεις, κεφαλικοί φόροι, χαράτσια κ.ο.κ.

Η λυκοσυμμορία της Ε.Ε και του ΔΝΤ, δηλ. των «αγορών» επιδιώκει να αποστραγγίσει και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα των εργαζόμενων για να φουσκώσει παραπάνω το πουγγί των κερδών τους.  Τι τους κάνει να ελπίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν; Όλοι αρχίζουν να κατεβαίνουν στους δρόμους. Είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι θα καταβάλλουν τα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους. Η τελευταία επινόηση για το χαράτσι στα σπίτια όχι μόνον δεν θα αποδώσει αλλά αντίθετα θα στερήσει απο τη ΔΕΗ πόρους. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια (εξοχικά, αγροικίες κ.λ.π.) έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση. Μόνο απο τα πάγια η ΔΕΗ έχει απώλεια εκατομμυρίων ευρώ. Να προσθέσουμε σε αυτά και τη διακοπή ηλεκτροδότησης 300.000 πελατών της ΔΕΗ λόγω μη πληρωμής του λογαριασμού. Να προσθέσουμε ακόμη και τις εκατοντάδες χιλιάδες προσελεύσεις στα γραφεία της ΔΕΗ για ρύθμιση και διακανονισμό του λογαριασμού απο συμπολίτες μας που δεν έχουν να πληρώσουν. Καθημερινά κλείνουν φορολογικά μικρομάγαζα και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι με μπλοκάκι διακόπτουν δραστηριότητα γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος «επιτηδεύματος». Και προστίθενται στις λίστες της ανεργίας που έχει ξεπεράσει το 20% !

Οι εντολοδόχοι των αγορών όμως, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, συναγωνίζονται σε υποσχέσεις για αποπληρωμή του «χρέους». Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έπαιρναν δανεικά για να αγοράζουν πολεμικό εξοπλισμό,οργάνωσαν του ολυμπιακούς αγώνες της αρπαχτής, έφεραν τη ΖΗΜΕΝΣ, το Βατοπέδι, τα δομημένα ομόλογα κ.α. Μοιράστηκαν τις μίζες και τις αρπαχτές. Η ντόπια ολιγαρχία κέρδισε αμύθητα ποσά τα τελευταία τριάντα χρόνια της ανάπτυξης. Επιδιώκουν και συνεχίζουν να κερδίζουν και στην κρίση (τους).

Ποιοί τροφοδοτούν την αισιοδοξία τους; Η καθημερινή αντίσταση των πολιτών που μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο, οδηγεί μαθηματικά στην κατάρρευσή τους. Η σημερινή κυβέρνηση μαζί με το πολιτικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών καταρρέει. Μετράει μέρες. Καθημερινά μεγαλώνει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Μαζί παίρνει σάρκα και οστά η ανάπτυξη της αλληλεγγύης των εργαζόμενων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε συνολικά.

Είμαστε κοντά στην ημέρα που η αγωνία θα σπάσει. Η αντεπίθεση της εργαζόμενης πλειοψηφίας θα γκρεμίσει τα κάστρα της εγχώριας και της ευρωπαϊκής φεουδαρχίας των αγορών. Έχουμε ένα μοναδικό και αξεπέραστο όπλο ενάντιά τους. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. Ούτε φόρους «αλληλεγγύης», ούτε κεφαλικούς φόρους, κανένα χαράστι. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

http://www.denplirono.info

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s