Kάτω τα χέρια από την αγωνίστρια GULAFERIT UNSAL


Για μια ακόμη φορά οι «δυο μεγάλοι αντίπαλοι στο Αιγαίο», το Ελληνικό και Τουρκικό κράτος, μαζί με την «πολιτισμένη Ευρώπη» και πιο συγκεκριμένα τη Γερμανία, απέδειξαν την κοινή τους έχθρα εναντίον των κοινωνικών αγωνιστών. Χωρίς κανένα στοιχείο αποφασίστηκε στις 9 Αυγούστου 2011 από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης η έκδοση της GULAFERIT UNSAL στην Γερμανία, ανοίγοντας το δρόμο απέλασης της στην Τουρκία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι νέες διώξεις που υφίστανται η συναγωνίστρια και απειλούν ακόμη και την ύπαρξη της σημειώνονται σε έδαφος της Ε.Ε., που από «Ευρώπη των λαών», χώρος ευδαιμονίας και δημοκρατίας, αποδείχτηκε Ευρώπη Φρούριο για τους μετανάστες, σύγχρονος εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας, συμμέτοχος σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η Ευρώπη της παρακολούθησης,με τα δόγματα καταστολής των ασύμμετρων απειλών και του κοινωνικού εχθρού από ευρωαστυνομίες και ευρωστρατούς δείχνει τα δόντια της.

Η GULAFERIT UNSAL είναι συνδικαλίστρια, γνωστή για τον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα της στην Τουρκία, από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN στην Άγκυρα (Συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων) του οποίου ήταν και πρόεδρος. Εργάστηκε από το 1992 στο Δημαρχείο της Άγκυρας ως πολεοδόμος. Για πολλά χρόνια μετείχε στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων. Ως αποτέλεσμα, φυλακίστηκε μαζί με το σύζυγό της από το Σεπτέμβριο του 1995 μέχρι τον Γενάρη του 1997. Το 1996, στη φυλακή της Άγκυρας, συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Μετά την αποφυλάκιση της συμμετείχε και πάλι στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 πήγε στην Γερμανία και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Στις 22 Μαρτίου του 2001απέσυρε την αίτησή της και γύρισε στην Τουρκία όπου και συνέχισε τον αγώνα της. Ο σύζυγος της φυλακίστηκε από το 2000 έως το 2008 ενώ οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή τον Δεκέμβριο του 2010. Ήταν δημοσιογράφος. Μετά τη φυλάκιση του συζύγου της, οι πιέσεις εις βάρος της GULAFERIT UNSAL αυξήθηκαν και για αυτό αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Συνελήφθηκε στις 7 Ιουλίου του 2011 στην Θεσσαλονίκη. Στο αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε ότι η Γερμανία έχει εκδώσει ένταλμα συλλήψεως εις βάρος της.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ GULAFERIT UNSAL

Με βάση το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, η GULAFERIT UNSALκατηγορείται για πωλήσεις περιοδικών, πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες για φυλακισμένους κτλ. Κάθε δημοκρατική δράση μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με αυτό το ένταλμα. Και μόνο αυτά τα στοιχεία αρκούν για να εκδοθεί ένας αγωνιστής στην Γερμανία.

Η απόφαση για αυτή την έκδοση αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση εναντίων όλων των αγωνιστών που παλεύουν για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Καμία πράξη από αυτές που αναφέρονται στο ένταλμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έγκλημα. Το ένταλμα σύλληψης είναι εξολοκλήρου ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δίκαιο.

Αποκαλύπτει ότι την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού η αμφισβήτηση και οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ανεκτοί. Κάθε ατομική και συλλογική δράση που αντιμάχεται τις κυρίαρχες αστικές επιλογές θα χαρακτηρίζεται τρομοκρατική δράση και θα αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

Η ιστορία της GULAFERIT UNSAL είναι γεμάτη αγώνες και συμβολή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Είναι γεμάτη αγωνιστικά στιγμιότυπα που με περηφάνια φέρουν οι άνθρωποι της εργατικής τάξης,που λίγοι ευτύχησαν να ζήσουν.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ GULAFERIT UNSAL ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

Στεκόμαστε στο πλευρό της καταδιωκόμενης συντρόφισσας και συναγωνίστριας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και καλώντας σε μαζική υποστήριξη της στην άγρια επίθεση που δέχεται από τους μόνους τρομοκράτες,την ελληνική-τουρκική-γερμανική κυβέρνηση και την Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos.blogspot.com/

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s