ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ 6,9% ΤΟ ΑΕΠ ΣΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Μείωση της τάξης του 6,9% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, όπως προκύπτει από τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε σήμερα (12.8) στη δημοσιότητα η ΕΛΛ..ΣΤΑΤ.

Είναι σαν όλα τα τραγικά αδιέξοδα, της πολιτικής που ασκούν κυβέρνηση και τρόικα, να συμπυκνώνονται σε ένα μόνο νούμερο, το οποίο σηματοδοτεί μια πρωτοφανή οικονομική κατάρρευση με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες!

Έχει περάσει 1,5 χρόνος από την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημονιακό κορσέ της επιτήρησης και όλοι οι οικονομικοί δείκτες όχι απλά δεν μένουν στάσιμοι αλλά συνεχώς επιδεινώνονται.

Μάλιστα, η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία έφτασε το Μάιο το πρωτοφανές ρεκόρ, του 16,6%, ενώ όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για συνεχή αύξησή της τους επόμενους μήνες!

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Σύμφωνα με την ΕΛΛ. ΣΤΑΤ. η κατάρρευση του ΑΕΠ, οφείλεται πρώτον στη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης (λόγω ανεργίας και απόρρυθμισης αγοράς εργασίας) και δεύτερον στην ακόμα μεγαλύτερη κατρακύλα του σχηματισμού ακαθάριστου παγίου κεφαλαίου. Μάλιστα, ο δεύτερος προσδιοριστικός παράγοντας, θα έχει μακροχρόνιες και δύσκολα αντιστρέψιμες συνέπειες καθώς οι πάγιες επενδύσεις στη μεταποίηση απαιτούν μεγάλα κεφάλαια με μακρινό χρονικό ορίζοντα απόσβεσης!

Το γεγονός, μάλιστα ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι μη-εποχικώς διορθωμένα, σημαίνει πως θα υπάρχει σίγουρη αναθεώρησή τους και φυσικά η αναθέωρηση αυτή θα είναι μάλλον επί τα χείρω!

Υπενθυμίζεται δε, πως το α΄ εξάμηνο του 2011, η ύφεση «έπιασε» το 5,5%.

Ουσιαστικά το α’ εξάμηνο του 2011, διαμορφώνεται ως το χειρότερο για την ελληνική οικονομία, από το τέλος της δεκαετίας του ’40 και έπειτα. Με άλλα λόγια το «εφιαλτικό» 2010, όπου η ύφεση έφτασε το 4,5% (2,5% το α΄ τρίμηνο, 3,7% το β’ τρίμηνο, 4,6% το γ’ τρίμηνο και 6.6% το δ’ τρίμηνο), δεν ήταν ότι χειρότερο έχει περάσει η ελληνική οικονομία.

Με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ., ουσιαστικά διαψεύδονται με τον πλέον δραματικό τρόπο, οι «προβλέψεις» κυβέρνησης – τρόικας για ύφεση της τάξης του 3,5% – 4% το 2011. Από ότι φαίνεται η ύφεση της οικονομίας στο 2011, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι, παρά τις «αλχημείες» στις οποίες μπορεί να καταφύγουν κυβέρνηση – τρόικα με τα ψίχουλα του ΕΣΠΑ.

 

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Ολα αυτά συμβαίνουν μάλιστα, την ίδια χρονική συγκυρία που η καπιταλιστική κρίση τόσο διεθνώς όσο πολύ περισσότερο στην Ευρωζώνη, μπαίνει σε μια δραματική καμπή!

Πλέον, το αίτημα για στάση πληρωμών στο δημόσιο χρέος με σκοπό τη διαγραφή του και για έξοδο της χώρας από το κορσέ της ευρωζώνης, συνεχίζει να συνοδεύεται από δυσκολίες και προκλήσεις, οι οποίες όμως θα φαντάζουν με περίπατο στην εξοχή, συγκρινόμενες με το τι θα βιώσει η χώρα και ο λαός της παραμένοντας στη μνημονιακή επιτήρηση!

Μάλιστα, οι συνεχείς τρομολαγνικές κορώνες πως οποιαδήποτε κίνηση «ανυπακοής» στην τρόικα, θα οδηγήσει σε κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, φαντάζουν όλο και πιο παρωχημένες. Καθώς ο λαός ξέρει πολύ καλά πως η καθημερινότητά του δεν θα πληγεί με κανένα τρόπο διότι, οι έτσι και αλλιώς διασωληνωμένες με την ΕΚΤ τράπεζες, μπορούν να εθνικοποιηθούν στο σύνολο τους και όχι απλά να κλείσουν…

Και αυτό όχι απλά, ως μια λύση «ανάγκης» προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της διαγραφής του χρέους και της εξόδου από την ευρωζώνη, αλλά αντιθέτως, ως ένα μέτρο για τη δημιουργία ενός εργαλείου για την αναπτυξιακή, παραγωγική και πραγματικά οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αυτό το τρίπτυχο, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τον κοινό παρονομαστή των προταγμάτων μιας παλλαϊκής εξέγερσης, η οποία όπως φαίνεται ίσως και να μην είναι πολύ μακριά χρονικά…

http://www.iskra.gr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s