«Τελικά πληρώνουμε ή όχι διόδια;»


Οι αλληλοδιαδεχόμενες στην εξουσία κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό και ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία στους ιδιώτες, τις τράπεζες και τις πολυεθνικές. Αυτοί με τη σειρά τους μετέτρεψαν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα και μετρούν αμύθητα κέρδη. Οι δημόσιες οδικές αρτηρίες δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση, ιδιαίτερα γιατί είναι οι περισσότερο κερδοφόρες. Σήμερα οι μετακινήσεις των εργαζομένων απαιτούν περισσότερο από τον 12ο μισθό. Αιτία η επιβολή του χαρατσιού στις μετακινήσεις (διόδια) μέσα και έξω απο τις πόλεις. Το κίνημα των Επιτροπών Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ξεκίνησε με την αντίσταση χιλιάδων συμπολιτών στην στέρηση της ελευθερίας μετακίνησης που επέβαλλαν οι εθνικοί εργολάβοι με την αμέριστη συνεργασία του πολιτικού τους προσωπικού.

Το τελευταίο έσπευσε ασμένως μετά την αλματώδη ανάπτυξη του κινήματος ενάντια στα διόδια με προπομπό τον κ. Ρέππα να ποινικοποιήσει την μη καταβολή διοδίων στους ιδιώτες. Η τροπολογία του «σοσιαλιστή» Ρέππα απέδειξε πεντακάθαρα τον ρόλο του πολιτικού προσωπικού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η πλειοψηφία των εργαζομένων βεβαιώθηκε εντελώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της  κρίσης και το ξεπούλημα που ακολούθησε και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η 29η του Ιούνη είναι χαραγμένη βαθιά στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που βίωσαν την επίθεση της κοινοβουλευτικής χούντας. Τώρα ξέρουνε, τώρα ξέρουμε όλοι μας. Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν είναι κίνημα μόνο ενάντια στα διόδια. Είναι το κίνημα των εργαζομένων από τα κάτω που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Είναι το κίνημα που αρνείται να αποδεχτεί τετελεσμένα και καλεί τον Ελληνικό λαό να αντισταθεί και να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Αρνούμαστε την Ε.Ε και επιδιώκουμε την πλήρη και οριστική αποδέσμευση μας από την συμμαχία του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των τραπεζών, των «αγορών». Δεν πιστεύουμε σε σωτήρες, δεν μας φοβίζει η επικοινωνιακή καταιγίδα της χρεοκοπίας. Οι Έλληνες εργαζόμενοι θα χρεοκοπήσουν έτσι κι αλλιώς αν δεν καταφέρουν να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους. Επιδιώκουμε μια κοινωνία που δεν θα παράγει κέρδη για μια χούφτα ολιγαρχών αλλά θα αυτοδιαχειρίζεται την οργάνωσή της. Ξεκινάμε από τον Σεπτέμβρη ένα πρόγραμμα δράσεων σε συνεργασία με άλλα κινήματα και συλλογικότητες σε αυτήν την προοπτική. Θα είμαστε καθημερινά στους δρόμους. Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ θα εκφραστεί με συγκεκριμένες αντιστάσεις στους τομείς της φορολογίας – με άρνηση πληρωμής άδικων φόρων – , ενάντια στις τράπεζες και το τεράστιο τοκογλυφικό δίκτυο που έχουν αναπτύξει, ενάντια στην αισχροκέρδεια των πολυεθνικών αλυσίδων, με συγκεκριμένες δράσεις στις οποίες θα καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν. Τα διόδια αποτέλεσαν για το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σημαντική αφετηρία της ανάπτυξής του. Θα τα καταργήσουμε, στους δρόμους,  μαζί με τις πολιτικές που τα επέβαλλαν. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  http://streetpress.gr/strpr/viewarticle.asp?a=645

4 Σχόλια

  1. Εγώ πάντως όποτε δεν έχει κρυμένους μπάτσους……ντροπή……ανοίγω την μπάρα.Τελευταία αντιμετώπισα ένα καινούργιο θέμα.Δεν σηκώνεται η μπάρα…..κατεβαίνει αμέσως.Πρέπει να είναι κάποιος να σε βοηθάει και να την κρατάει για να περάσεις.Ξέρει κανείς κάτι ?

    Μου αρέσει!

  2. MOY Eστειλαν απο την ολυμπια οδο ενα γραμμα για να εξοφλεισω το ποσον των διοδιων που δεν πληρωνα στο κομματι απο Ζευγολατιο με κατευθυνση Πάτρα., χρονικη περιοδος 08-011 τι πρεπει να κανω

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s